Om

Välkommen till På vift som är en reseblogg om – resor! Och lite foto. Om resor till både när och fjärran men alltid i sällskap med min kamera. Jag älskar att resa och min kamera har lärt mig att resa inte nödvändigtvis behöver innebära timmar på ett flygplan och ett tömt bankkonto utan lika gärna kan vara tre steg ut i trädgården. Här på bloggen får du följa min kameras och mina resor, korta som långa.

Foto Rania Rönntoft www.northboundjourneys.com

Närmast passar nog det nya begreppet Flashpacker, en äventyrslysten resenär med mindre tid & större budget än en backpacker. Resor där äventyr & upplevelser kombineras med sol & bad gillas extra mycket. Jag brinner för resor till den afrikanska kontinenten där min verkliga DRÖMRESA är att en dag få köra bil genom hela Afrika, från Kapstaden till Medelhavet, den stora frågan är när!

Favoritresmål i Europa är Grekland och Portugal. Dessutom brinner mitt hjärta lite extra för London där vi har bott i tre år.

Jag gillar också att vandra, framförallt dagsvandra. På bloggen hittar du en egen kategori med vandringsinlägg. Försöker alltid få in någon vandring på mina resor. Här hemma vandrar jag främst i stockholmstrakten eftersom det är där jag bor.

Om bloggen

På vift en reseblogg
Foto Daniela Nasteska Olsson www.discoveringtheplanet.com

När jag  för några år sedan började fotografera så ville jag så gärna göra något med alla bilder som togs. Det började med Instagram. Sedan blev jag medlem på Fotosidan med en blogg där. En hemsida följde innan jag landade i en mer renodlad reseblogg – På vift. En ganska naturlig följd eftersom det bästa jag vet är att resa. Inte bara själva resan utan även planeringen. Jag kan tillbringa timmar surfandes för att hitta drömboendet, den ultimata utflykten eller roliga böcker att läsa om destinationen. Allt det vill jag försöka förmedla vidare här på På vift. På bloggen hittar du därför inte bara reseberättelser om själva resan utan även tips om sådant som kan fördjupa din resa. Böcker du kan läsa. Filmer du kan se. Tips på hur du kan planera din resa.

Om dig

Jag vet såklart ingenting om just dig men sannolikheten att du är 30+, kvinna & bosatt i Sverige är rätt stor enligt statistiken på bloggen men om inte det stämmer är du förstås lika välkommen hit till bloggen ändå:). Vad jag däremot vet är vad du kan förvänta dig av bloggen. Det här är en renodlad reseblogg med något enstaka annat inlägg om foto. Målet är att bloggen ska uppdateras en gång i veckan. Alla resor som skrivs om har jag själv upplevt och om utfall något är sponsrat kommer det klart vara utmärkt i början av inlägget med ett ” I samarbete med…” med ett förtydligande på slutet av vad samarbetet innebär. Här hoppas jag att du ska finna en rejäl dos resglädje i text & bild, få konkreta tips eller bara kunna drömma dig bort en stund.

Lättast följer du bloggen genom att gilla På vift på FB, Bloglovin eller RSS. Du har även möjlighet att prenumerera på nya inlägg. Det gör du genom att fylla i formuläret nedan:

Om bilderna

Om du gillar mina bilder och vill köpa för att pryda din vägg så är det bara att kontakta mig. Maila mig på tinka (@) cathinkaingman.se om vilken bild det gäller och storlek så återkommer jag med pris.

Köp mina bilder på Printler

Återigen varmt välkommen! //

Här hittar du de länder jag har bloggat om: