Restips

Jag älskar att planera resor och börjar ofta långt innan vi ska åka. Det första jag brukar börja med är att söka efter restips på nätet. Sedan fortsätter en genomsökning av nätet efter bilder, på Instagram, Google, Flickr, Pinterest & Getty. På det sättet får jag ett hum om vilka plaster jag vill besöka. Dags att skaffa en karta och se hur resebolagens förslag på rutter är upplagda för att skapa mig en bild om bästa sättet att ta sig runt. Det är också på det här stadiet jag söker efter bloggar med restips, reseskildringar och resereportage.

Nästa steg är att hitta boenden och här är såklart Tripadvisor ovärderligt men jag använder mig också av Hotels.com, Mr & Mrs Smith och googlar på boutiquehotell (små hotell gillas).

När resan väl är färdigplanerad och bokad kommer nästa fas, att leta efter filmer och böcker som handlar eller utspelar sig dit vi ska åka.

I den här kategorin sammanställer jag vad som hittats under planering av mina resor. Och fyller såklart på med gjorda erfarenheter under resan. Välkommen att kika in genom att klicka på bilderna nedan och jag hoppas du hittar något som kan vara till nytta inför din resa!