På tur till Curieuse och St Pierre

Resa till Seychellerna – inte bara för romantikern

Seychellerna är nog själva sinnebilden för den som tänker sig en romantisk resa med vajande palmer, vita mjuka stränder kantade med rosaskimrande stenbumlingar och et inbjudande turkost hav. Men Seychellerna har massor att erbjuda även för oss som inte tänkt drunkna i vår käraste ögon under semestern. För dig som valt bort en resa till Seychellerna för att du känt dig alltför orolig att drabbas av rastlöshet kan jag lugnt säga att öarna har ett helt otroligt utbud på saker att göra. Så här kommer en hel massa restips inför Seychellernresan både för planeringen och under själva vistelsen. Håll till godo!

Resa till Seychellerna, Anse Sourse l argent

En resa till Seychellerna: Huvudinlägget från min senaste resa till Seychellerna. Här kan du se hur jag la upp tiden mellan de olika öarna och vad jag hittade på för roligheter på varje ö. Här finns mycket tips för dig som undrar vad du måste se och göra under din resa till Seychellerna.

Bra att veta inför din Seychellerna resa:

Restid: Cirka 15 timmar från Stockholm. Flera flygbolag tar dig hit bl. a. Qatar & Emirates. Inga direktflighter.
Språk: Franska, engelska och kreol.
Valuta: Seychelliska rupie. Här finns valutaomvandlare.
Tidsskillnad: +3 timmar, vinter, +2 timmar, sommar.
Visum: Nordiska medborgare får visum vid ankomsten. Giltigt pass i minst 6 månader vid hemresa krävs.
Vaccinationer: Kontrollera alltid med din vaccinationscentral. Vaccinationsguidens rekommendationer hittar du här.
Statsskick: Republik. 
Klimat: Tropiskt, 25-31 grader året om med hög luftfuktighet. Mest regn i december till februari.

Ta dig runt i öriket Seychellerna

Att ta dig runt på Seychellerna både på och mellan de största bebodda öarna Mahe, Praslin och La Digue är smidigt. Mellan Mahe & Praslin går inrikesflyg. Flighten tar ca en kvart. Smidigt att flyga om du ska direkt vidare till Praslin när du anländer till Seychellerna eftersom färjelägret ligger en bit bort. Annars tar de allra flesta färjan mellan öarna. De går flera gånger per dag och resan tar bara runt 1 timme. Servering finns ombord. För bokning & tidtabell titta här.

För att ta dig runt öarna så rekommenderar jag att du hyr bil på Mahe & Praslin. Trots vänstertrafiken är det enkelt att köra. Vägarna är förvisso smala och kurviga men inte alltför trafikerade. På Mahe rekommenderar jag minst två dagar med bil om du vill se hela ön på Praslin räcker det med en dag. Som alternativ på dessa öar finns även lokalbussarna. Turerna täcker in öarna ok men var beredd på att de kör galet fort. Här finns tidtabeller.

Alla På vifts blogginlägg om Seychellerna:

Boktips – Seychellerna

Det här är inte lätt. Jag har hittat en författare från Seychellerna, poeten Antoine Abel.

Utöver det har jag hittar ytterligare några böcker som ska utspela sig på Sechellerna. Har dock inte läst dessa själv än:

  • The Edge of Eden avHelen Benedict
  • Brothers of the Sea av D. R. Sherman

Filmtips – Seychellerna

Jag som är lite svag för Bollywoodfilm tycker det är lite kul att den enda film som jag hittar som åtminstone har några scener inspelade på Seychellerna är Rocky Handsome, en Bollywood film som kom ut i oktober 2015.

Resereportage – Seychellerna

Restips Seychellerna

Vad får du inte missa om du reser till Seychellerna?

När jag planerar en resa börjar jag nästan alltid med att skapa en karta på Google maps. Där för jag in allt jag hittar som väcker mitt intresse vare sig det är en aktivitet, matställe eller strand. Då är det sedan enkelt att se hur resan ska läggas upp. Så här ser min Seychellernaplanering ut. Och som du ser finns här massor att upptäcka. Några av mina favoriter är:

  • Cykeltur på La Digue
  • Strandupptäcksfärder
  • Roadtrip på Mahé
  • Kajaktur på La Digue
  • Världens minsta huvudstad, Victoria. Inte mycket att se men en rolig box att ticka:)