2024 – En sommar fylld med vuxenpoäng

Juni, juli, augusti är nu ett minne blott. Dessa ljuvliga sommarmånader då livet ska hända. Och vilken härlig sommar vi fick. En sommar med annorlunda upplevelser och unika ögonblick. Jag tror jag tar det från början.

På resande fot

I juni gjorde jag en otrolig resa till Madagaskar. En resa där jag inte alls visste vad jag skulle förvänta mig. Där jag kommer hem helt betagen. Men inte, som kanske annars när jag har rest i Afrika, med de stora upplevelserna. Som stora djur och storslagna landskap. Madagaskar är mer om det lilla. Om små ovanliga djur och vardagsliv men absolut storslagna landskap. Men också en resa som kräver lite mer av resenären. Så småningom kommer jag fylla bloggen med inlägg härifrån där jag hoppas kunna förmedla en känsla av Madagaskar. För den känslan är unik.

Livet som portugalsvensk och husägare

Inte sedan vi flyttade ner hit till Portugal har vi spenderat så lite tid här som denna sommar. Det blev några veckor i juli som fylldes av husfix och barnbesök. Eftersom vi lånat ut huset stora delar av augusti ville vi förstås att det skulle vara i sitt bästa skick. Så det där sista målades, ogräs rensades och skåp städades. Tänk att det ibland behövs en rejäl deadline för att få saker och ting gjorda:)

Är jag vuxen nu?

Anledningarna till att vi inte tillbringar så mycket tid i Algarve i år är 2. Och på sätt och vis hänger de väl ihop. Vi har köpt oss ett andra hem. Vi kallar nu även Helsingborg för hemma. Att det blev just Helsingborg var inte självklart från början men att det skulle bli Skåne visste vi. Här tillbringade vi universitetsåren och en och annan semestervecka har också avnjutits här genom åren. Vi gillar helt enkelt Skåne. Mycket. Och Helsingborg blir en väldigt bra kontrast till vårt liv i söder. Så augusti har ägnats åt att måla & fixa för att skapa ett hem i vår lilla lägis.

Men den största anledningen är att jag nu även kan titulera mig mormor. Vi har välkomnat det första underverket i nästa generation av familjen. Stort. Fantastiskt att få vara med nära och följa detta lilla knytte. Och nu är jag väl ändå vuxen?

I På vift och kamerans värld

Bloggen har helt enkelt fått vila denna sommar. Det lovade jag mig själv för många år sedan att den aldrig skulle bli ett krav med publiceringskalendrar och måsten. En lustfylld plats ville jag ha när skrivlust fanns och kamerarullen var full. Jag har ju ett uppdrag som webbredaktör åt Kenzan Travel. Där uppdaterar vi just nu hemsidan förfullt. Otroligt roligt men mycket text skrivs så det finns helt enkelt inga ord kvar hit till min egna lilla bubbla i cyberrymden. Och efter Madagaskar har jag knapp tagit upp min ”riktiga” kamera.

Från mobilens fotoalbum

Men lite bilder finn i mobilen så här kommer ett axplan från sommaren 2024. Vilken sommar!

Må gott och lev väl!

Vill du följa bloggen kan du göra det här,
via mail, FB eller Insta:

Etiketter:


Kommentarer

8 svar till ”2024 – En sommar fylld med vuxenpoäng”

  1. Profilbild för Anders
    Anders

    Kul att ha er i närheten!!!!

    1. Profilbild för Cathinka
      Cathinka

      Detsamma! Det blir bra det här:)

  2. Profilbild för Anna i Portugal

    Grattis igen! Till både lägenhet och nya titlar. Varm kram

    1. Profilbild för Cathinka
      Cathinka

      Tack vännen! Nu är vi snart på väg söderut igen.

  3. Profilbild för Åsa

    Grattis till bebis och lägis! ❤️💐

    1. Profilbild för Cathinka
      Cathinka

      Tack! Ny fas i livet🩵

  4. Profilbild för Arja
    Arja

    Grattis till nytt hem och framförallt grattis till att få livets efterrätt i form av ”bebis gos”.💕💕

    1. Profilbild för Cathinka
      Cathinka

      Tack Arja! Hon är onekligen bedårande🩷

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?