Fågelperspektiv och fiskeliv

Fågelperspektiv & fiskeliv i fascinerande Ria Formosa

, ,

Vill du följa med och fota fågel? frågar Anna. Självklart säger jag eftersom fotopromenader är bland det bästa jag vet, att strosa med kameran i hand medan samtalen vandrar mellan livets alla skeden.

Ria Formosa – naturreservat med våtmarker och sandbanksöar

Vi möts upp på den stora parkeringen i ena änden av vår internationella flygplats i Faro. Här har vi direkt access till Ludo trail som är en vandringsväg rakt genom våtmarken och en bra utgångspunkt för fågelskådning.

Ria Formosa – hem till över 200 fågelarter

Själv är jag inte ett dugg intresserad av fåglar och inte har jag utrustning för att fota dem heller. Dessutom krävs både snabbhet och tålamod om du ska pyssla med fågelfotografering ”på riktigt”, kanske inte det som främst symboliserar mitt egna sätt att fota😀. Men på sätt och vis är det bara bra för då finns ingen press på den perfekta fågelbilden utan jag kan mest lufsa runt och njuta av omgivningarna. Försöka fånga det vackra med detta ganska speciella landskap.

Inte mindre än 200 olika fågelarter bor annars här i våtmarkerna. Flamingon kanske den mest tongivande. Flera arter vadare och bland de mer ovanliga; svartvingad glada & svarthalsad dopping. Själv lyckas jag peka ut en fiskmås, flamingos, en häger och en stork:)

Tips: Om du vill se fotografierna i lite bättre storlek, klicka på en bild så kommer alla upp i ett bildspel.

Bland skokartongshus på Praia de Faro

När vi tröttnat på fåglarna fortsätter vi vår fotopromenad ute på sandbanksön som bl.a är hem till Praia de Faro. Jag har skrivit om dessa sandöar i Ria Formosa tidigare och ett besök här är något jag alltid rekommenderar om någon är på besök.

För i dessa byar har tiden fått stå stilla. Visst är Armona anpassat efter turister men om man betänker mängden av turister som kommer hit till Algarve och vilket prime location dessa byar/öar har, så är det fantastiskt att det finns kvar. Naturreservatet gör såklart sitt till. Området är ordentligt skyddat från exploatering.

Så är en härlig dag nästan till ända. På vägen hem måste ett snabbt stopp göras på det stora shoppingcentret. Kaffebryggaren gick sönder i morse och en morgon utan kaffe….Nä det är inte ens ett alternativ:)

Må gott och lev väl!

Vill du följa bloggen kan du göra det här,
via mail, FB eller Insta:

Etiketter:


Kommentarer

2 svar till ”Fågelperspektiv & fiskeliv i fascinerande Ria Formosa”

  1. Profilbild för Anna i Portugal

    Vad roligt att få se dina bilder innan jag ens börjat kolla in mina egna 🙂 Du fångade fåglarna bra tycker jag! Gillar truten el. vad det är som touchar vattnet. Och det förbjudna bordet.. .så talande! Tack för att ni hängde med, det blev en toppendag på alla sätt. Kram!

    1. Profilbild för Cathinka
      Cathinka

      Så härlig dag! Det blir kul att se dina bilder när du är klar😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?