Mitt 2023 i 52 bilder

Ut med det gamla och in med det nya. Tänk att det nu blir 2024! Vad ska detta år ge oss? Men innan det är dags att ta sig an framtiden ska här ägnas en stunds tacksamhet för det år sam varit. Året som swishade förbi. Och inget konstigt med, allting är relativt som Einstein sa, och det är klart att ett år i mitt 57 åriga liv känns betydligt kortare än i mitt 15-årigas jags liv. Men nog hinns det med ett och annat ändå. Vi tar det helt enkelt från början.

Januari

Alltid lite nystartskänsla även om jag aldrig varit den som avgett en massa nyårslöften. Men denna månad blev bara halv. Vi gick ut starkt med nya vackra vandringar både på Praia da Falesia och mellan Sardao-Zamboeira. Sedan spelades det en massa padel innan jag lyckades trampa på en boll med en rejäl stukning som följd och hamnade på soffan ett par veckor. Inte helt lägligt när långresa väntar…

Februari

För i februari var det dags för ett härligt Asienäventyr. Första gången på 2 veckor att få på sig en sko på foten var dagen vi satte oss på bussen mot Lissabon för vidare färd ut i världen. Nästan 3 veckor på luff genom Bangkok, Siem Reap & Saigon. Så mycket folk, så många upplevelser. Otroligt nöjda och i behov av semester😆 kom vi åter hem till vardagsliv i Algarve.

Mars

Mars tillbringades på hemmaplan med sköna vandringar och roliga aktiviteter. Som en matlagningskurs i den ädla japanska kokkonsten. Och en vandring i dinosauriernas fotspår. Plus en tur ut i fantastiska Ria Formosa och en promenad från Ilha do Farol till Culatra. Jag utmanade även mig själv genom att hålla en föreläsning/bildvisning om Tanzania. Kul och läskigt på samma gång.

April

April är tillsammans med mars de stora trädgårdsfixarmånaderna. Då det fullkomligt exploderat och allt känns hoppfullt. Sedan kommer ohyra och äter upp det mesta men det har jag alltid glömt den här tiden på året:)I april kom också papsen på besök vilket såklart innebar en massa roliga utflykter. Bla. besökte vi nu äntligen fortet i Sagres dit vi varit påväg så många gånger.
Sedan bar det iväg till Sverige. Stockholm/Linköping/Göteborg/Helsingborg och så till sist Köpenhamn. En riktig turné genom ett Sverige som slog ut och gick från grått till grönt. Och så många kära besök!

Maj

Det blev en väldigt lugn maj. Som tillbringades mest i hemmets sköna vrå men också på padelbanan och bakom kameran.

Juni

Värmen kom tidigt i år och gav oss härliga tropiska nätter som inbjöd till sköna uppesittarkvällar under bar natthimlen. Min allra käraste syster kom. En av hennes önskningar var att göra något med händerna. Jag bokade korgflätning i Aljezur. Mysig aktivitet. Sedan upptäckte vi bl.a Studio Bongard i Monchique, Ria Formosa & Salinas do Grelhas.
Men det blev också veterinärbesök och vår kära pudel blev diagnostiserad med pankreatit och alla godsaker försvann ur hans liv på ett nafs, stackars krake.

Juli

Som alltid en av årets högtidsstunder när hela vår lilla familj samlas för skönt umgänge. Det chillas, strandhängs, spelas spel, badas och äts! Alla livets höjdpunkter❤️❤️
Vår passionsfruktsväxt gick bananas så det åts passionsfrukt på både längden och tvären.

Augusti

När man inte trodde att det kunde bli varmare kom värmeböljan. Det stånkades och pustades en hel del här vill jag lova. Ett Sverige/Danmarkbesök i slutet av månaden kom väldigt lägligt och vi njöt i fulla drag av lite mer humana temperaturer, goda kräftor och sköna promenader. Och såklart bästa sällskapet!

September

Hann knappt komma hem från ett Sverigebesök innan det var dags för nästa. Det var dags för lite jobb i Stockholm men självklart hälsades både pappa och barn på när jag ändå var i ”närheten”
Väl hemma i Algarve igen drogs vandringssäsongen igång på allvar med kära favoriter som Amoreira & Barao men också en kul nyhet i Alferce.

Oktober

Det har nästan blivet lite av en tradition att vi ger oss iväg på en roadtrip i Europa när hösten kommer. Så även i år när det bär av mot Frankrike. Det blir en intensiv resa med många upplevelser, härliga skratt, vackra omgivningar, galen trafik, sjuk hund och bilhaveri.

November

I november slog vi upp dörrarna för vår fotoutställning i Lagoa. Här hänger ett urval av fotoklubbens Algarvealster nu för beskådan. Lärorik upplevelse som gav mersmak så förhoppningsvis blir det fler utställningar framöver.
Pappa och syster kom och hälsade på. Ett besök i gulliga Ferragodo blir det men vi tar även en sväng på magiska Bordeira. Och så drar vi till Lissabon!

December

Årets sista månad är redan här. Vi drar åter till Lissabon för att njuta av storstad och julbelysning. Och så cyklar vi längs Tejo. Hälften av barnaskaran kommer hit och förgyller vår tillvaro. Och så vandras det förstå. På Mera Praia. Längs havet. I det bästa decembervädret vi har haft sedan vi flyttade hit. Tänk att det gått fem år!

Så då var åter ett år till ända. Tänk vad mycket härligheter som ryms inom denna tidsrymd. Och nu står ett nytt år för dörren. Ett år med fortfarande nästan helt oskrivna blad men med en hel del roligheter på skissbordet. Vi får väl se vad som händer!

Med detta önskar jag dig ett alldeles fantastiskt Gott Nytt År!!

Kommentarer

2 svar till ”Mitt 2023 i 52 bilder”

 1. Profilbild för Stina Robell
  Stina Robell

  Tack Cathinka för en som alltid inspirerande blogg och vackra bilder.
  Önskar dig ett riktigt spännande roligt och upplevelserik nytt år!
  Kramar
  Stina

  1. Profilbild för Cathinka
   Cathinka

   Tack och tack Stina och detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?