Vandring Cordoama

Vandringsäsong hösten 2024 är äntligen igång!

,

Så drog den då äntligen igång, vandringssäsong hösten 2024. Senare än vanligt men så har det inte heller varit en vanlig sommar. Och vad kan vara bättre än att kicka igång med en vandring på den bästa av stränder i de mest sagolika omgivningarna. För ja, när man pratar om Praia da Cordoama kan man använda alla superlativ du kan utan att överdriva.

Korta Cordoama runt

Du hittar flera Corodamavandringar här på bloggen, variationerna är många. Denna är bra för den är inte så attans lång. Du har förvisso en lång seg uppförsbacke men annars är den ganska lätt. Dock måste tidvattnet kollas av, är det för högt kommer du inte hela vägen. Rekommenderar därför att börja med att gå norrut längs stranden.

Vandring i helt hänförande omgivningar

Det är väl ingen hemlighet direkt jag jag tokälskar den här stranden. Och under den här vandringen har du den under uppsikt under stora delar. Du börjar att följa strandkanten norrut. Här kan du strosa sakta i vattenbrynet medan du hör vågorna dundra in och bara insupa de vackra omgivningarna.
Det finns här en passage strax innan du når nästa strand, Praia da Barriga, som du inte kommer förbi om tidvattnet är allt för högt. Då får du helt enkelt vända.

Praia da Barriga

När du når Praia da Barriga kan du följa stranden hela vägen tills den tar slut. Där når du den lilla ”grottan”, fast bara om det är lågvatten.
Vandringen fortsätter annars höger upp mot parkeringen. Du följer enkelt vägen som går högerupp, uppför backen ända tills du når platsen där vägen delar sig. Den här uppförsbacken är låååång. Håll höger vid vägkorset. Fortsätt ills du får en möjlighet att ta höger igen. Därifrån är det omöjligt att gå fel:)

Det behöver inte vara krångligare än så här, att få njuta det allra bästa av det Algarve kan erbjuda. Vill ta dessutom få till pricken över i:et finns en grym fiskrestaurang i Vila de Bispo på väg hem igen.

Så här ser det ut, titta och njut!

Vandringen på Wikiloc

Vill du ha mer utförliga kartdetaljer kan du hitta dessa på min profil på Wikiloc:

Fler Algarvevandringar:

Må gott och lev väl!

Vill du följa bloggen kan du göra det här,
via mail, FB eller Insta:

Kommentarer

6 svar till ”Vandringsäsong hösten 2024 är äntligen igång!”

  1. Profilbild för Anna i Portugal

    Tack, jag ska gå den rundan i höst! Jag har ju haft den på to-do i ett par år nu.. fattar inte varför jag prioriterar bort den. Men, i år ska det bli av. Tack för påminnelsen. Kram

    1. Profilbild för Cathinka
      Cathinka

      Det tycker jag och hojta om du vill ha sällis!

  2. Profilbild för Ronny Hübinette
    Ronny Hübinette

    Tack för fint tips! 😁 Gick själv en härlig runda på 8 km från Castelejo förbi Cordoama till Barriga – åter Cordoama och upp och tillbaka runt vid lågvatten i söndags.

    1. Profilbild för Cathinka
      Cathinka

      Cordoama är fantastiskt och har så många härliga leder som går att kombinera utifrån lust, ork och tidvatten!

  3. Profilbild för Gun Persson
    Gun Persson

    Tack för fantastisk beskrivning om denna vandring och tack för all info! Du är bäst Cathinka!

    1. Profilbild för Cathinka
      Cathinka

      Tack själv😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?