Vandring Cordoamaa runt

Cordoama runt – en ny favoritvandring

, ,

Tisdagar innebär vandringsdagar för oss här nere och tisdagar är därmed en av veckans allra bästa dagar. Våra tisdagsvandringar sker med ett gäng andra svenskar som bor här nere kring vår lilla by. Oftast är vi någonstans runt 30 personer som går och vandringarna varierar både i längd och svårighet. Sällan skriver jag så mycket om dessa eftersom det pratas så mycket så jag hinner inte ta in omgivningarna och fota. Men så ibland är de så himla bra att jag måste åka tillbaka igen för att just ta in och riktigt njuta av allt det vackra. Och det här är just en sådan vandring.

Läs mer: Fler vandringar längs Algarvekusten.

Rota Vicentinas rundvandringar

Cordoama runt är en av Rota Vicentinas rundvandringar. I dagsläget har de 8 sådan rundvandringar som är bra beskrivna på deras hemsida. Rota Vicentina består idag av 75 mil vandringsled uppdelade på tre ben, Hisorical Way, Fishermans Trail & rundvandringarna där rundvandringarna är ganska nya. Allt är ypperligt uppmärkt och väl underhållet. Bra kartor och hemsida gör det enkelt om du själv vill ge dig ut på vandring längs Portugals södra Atlantkust.

Cordoama runt – en riktig favorit

Att det här skulle bli en riktig favorit kom inte som någon direkt överraskning. Inte bara älskar jag den stranden utan dessutom tycker jag det omkringliggande böljande karga kullarna är bedövande vackra. Vandringen är ganska enkel där den mestadels går på grusväg. Men två branter, en ner till stranden och en upp från stranden, har rejäl lutning och är kanske inte direkt något för den höjdrädde. Och hjärtat får jobba på uppvägen. Inte minsta lilla skugga finns heller så vandringen kanske inte ska göras under augusti när vi har som absolut varmast här nere.

Kommer du till Algarve för att vandra så är det här en rundtur jag varmt kan rekommendera! Ta med matsäck för att inta på stranden, vackrare plats finns inte. Under högsäsong finns även restaurang på stranden och i Vila do Bispo är det öppet året runt.

Möt Mr & Mrs Osprey

För några veckor sedan fick vi nya dagsvandringssäckar av Osprey®Europe. Martin hade valt ut en 11-liters Talon och jag en 12 liters Sylva. Efter att ha testat dem i några veckor är vi mer än nöjda. Vi har flera Ospreysäckar redan innan så vi vet att de passar våra ryggar väl. Våra preferenser när vi valda var små säckar som rymmer en tröja, lunchmatsäck, kaffetermos och vattenflaska. Vattenflaska behövs egentligen inte eftersom båda har plats för vattensäckar. Om jag dessutom kan få ner kameran är det ett plus. Detta klarar båda säckarna. Talonen har fördelen att ha ett bättre midjebälte med småfickor. Fickorna är guld att ha nötter och hundgodis i. Sylvans fördelar (förutom då att det är en tjejmodell) är att den har inbyggt regnskydd och att den har ett extrafack för alla de där braatthasakerna som extrabatterier, något filter till kameran, nycklar & plånbok. Båda säckarna har ett vattentätt fack för mobilen. Grymt bra säckar!

Osprey Europe vandringssäckar

Fakta om vandringen

Start: Vila do Bispo
Längd: 10 kilometer
Höjdmeter: Lägsta punkt 0 meter, högsta punkt 136 meter
Svårighetsgrad: 3-4 (av 10)
Tid: Cirka 2-3 timmar
Tänk på: Vid havet är det rejäl brant. Ingenting för den höjdrädde.
Vandring Cordoama runt

Fler vandringar i Algarve hittar du här:

Må gott och lev väl//Tinka

Jag uppskattar alltid nya följare till På vift på FB eller Bloglovin! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Kommentarer

 1. Profilbild för Catrine
  Catrine

  Hej Kathinka,
  Du kanske kommer ihåg mig från kursen i portugisiska?
  Kul att läsa din blogg, nu har vi börjat resan ner till Luz dit vi flyttar på riktigt från 1 nov.
  Kanske ses nån gång!

  1. Profilbild för Cathinka

   Välkommen ner! Klart jag kommer ihåg. Maila mig på [email protected] så tar vi en fika på strandprommisen. Såg dig på balkongen häromdagen när jag var och handlade. Ropade men du hörde inte????

 2. Profilbild för Resfredag/Annika

  Älskar översta bilden Cahthinka! Tänk att du BOR i det landet!

  1. Profilbild för Cathinka

   Får nypa mig i armen ibland! Tack, det är från en av mina absoluta favoritplatser här nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?