Mot Grasse vi for

När högsäsongen släppte sitt fasta grepp om södra i Europa och hösten närmade sig packade vi in oss i bilen och drog till Grasse, längs södra Frankrikes kust. En tradition har det blivit att ge oss i väg på roadtrip när den här delen av världen kanske faktiskt visar sig från sin allra bästa sida. Till norra Portugal har vi farit, till västra Spaniens fantastiska Picos de Europa, till vingårdstäta Rioja. Men nu, nu stod Frankrike på tur.

Nu kunde det här inlägget handlat om en hund som kissade i hotellreceptionen, om ett bokat drömboende som missades med 10 mil (nej vi vände inte om och körde tillbaka), om en turbo som la av på fyrfilig, trafiktät motorväg eller en pudel med magsjuka. Men det skulle vara synnerligen orättvist mot riktigt mysiga dagar i Alpes Maritimes & Var. Så om detta lägger vi locket på. Och njuter istället av det som njutas bör.

Parmfymstaden Grasse

Det är nog många med mig som associerar Grasse med parfym. Med all rätt för i staden ligger parfymerierna på rad. Och inte ett enda besöker jag. Så kan det gå ibland. För vi har nämligen grym lokalguide eftersom kompisar hälsas på. Därför bjuder dagarna istället för turisttät aktivitet på sådant som jag uppskattar så otroligt mycket mer.

Dag ett med byar, berg och uppfriskande flodbad.

Efter frukost med magnifik utsikt över ett glittrande Medelhav tar vi bilen inåt land, dagens första stopp blir den charmiga byn Gourdon.

Slingriga vägar tar oss vidare till annan pittoresk by, Gréolières, med lunch på lokalt hak. Och sedan resans kanske absoluta höjdpunkt – bjuds dopp i isande flodpool efter vandring genom luftig, varm skog längs flod som nog högst troligt är floden Le Loup. Varken skog eller flod är något vi är bortskämda med i vår del av Europa och jag älskar skog!

Dag två med vandring med gudomlig utsikt

Vi hade nog inte tänkt gå så långt för trots att kalendern redan visar oktober stiger den röda stapeln i termometern fortfarande över 30-sträcket. Men så är det så vackert. Och bada kan vi längs vägen. 
Bilen har denna dag tagit oss till Théoule-sur-Mer som blir vår utgångspunkt. Sakta strosar vi sedan längs vattnet västerut med ständig utsikt över vackert hav, Rivieran och bergen i bakgrunden. Små badvikar passeras som inbjuder, åtminstone delar av oss till salta bad. Framför allt de charmigaste taxarna älskar att bada och kan inte få nog. 10 km senare är vi både varma och hungriga men också tillbaka där vi började i Théoule-sur-Mer.

Genom gränderna i Grasse

Det blev kanske inget parfymeribesök i Grasse men en liten fotopromenad blev det såklart. Välkommen till Grasse sett genom min kameralins:

Så blev det dags att säga hejdå till sköna dagar i Grasse och fortsätta vårt äventyr i det franska distriktet Var. Men se det får det skrivas om en annan gång.

Må gott och lev väl!

Vill du följa bloggen kan du göra det här,
via mail, FB eller Insta:

Etiketter:


Kommentarer

2 svar till ”Mot Grasse vi for”

 1. Profilbild för Sara i Åre

  wow så fint, längtar efter frankrike nu – men är mest taggad på att läsa dina taggar om portugal. där har jag aldrig varit, men är väldigt nyfiken på att åka dit!

  1. Profilbild för Cathinka
   Cathinka

   Tack och välkommen hit. Och tack för inspirationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?