Hyeres och Porquerolles

Franska Rivieran – Hyères & Porquerolles

Vi ser Grasse försvinna i backspegeln och far vidare mot Hyères under vår roadtrip i södra Frankrike. Franska Rivieran må ha lite väl mycket folk för min smak, men rent och skärt ögongodis, ja det är det verkligen. De höga bergen i bakgrunden, sluttningarna med palmer och grönt och de sandstensfärgade husen med lavendelfärgade fönsterluckor. Och så havet. Havet så turkost grönt du kan tänka dig. Vackert så vackert.

Vi kör på slingrig väg längs Medelhavet

På slingrig väg längs hav njuter vi av de vackra omgivningarna samtidigt som vi försöker hålla behörigt avstånd till cyklisterna på vägrenen. Vi lämnar Alpes-Maritimes och når vårt nästa stopp i distriktet Var, den lilla staden Hyères. Här har landskapet ändrat karaktär. Bergen i bakgrunden är inte lika dramatiska och landskapet runt oss är betydligt flackare. Det finns två anledningar till vårt stopp här, den gamla delen av Hyères och ön Porquerolles

En söndagsförmiddag i ett sömnigt Hyères

Det är något särskilt med en småstad en söndag. Sömning, ganska öde och tyst. Inga varutransporter. Inga, åtminstone inte så här tidigt, stora turistgrupper som leds av flagga och keps. I stället människor som njuter av sitt morgonkaffe på de få ställen som har öppnat. Någon enstaka turist som liksom oss strosar genom öde gränder. Nerdragna jalusier. Fulla papperskorgar. Någon radio som skvalar och moppe som knattrar. De gamla delarna av Hyères är definitivt värda ett stopp.

En måndag med vandring & bad på Porquerolles

Innan vi började kika på den här resan hade jag aldrig hört talas om ön Porquerolles men när jag väl fått upp ögonen för den lilla ön hamnade ett besök här överst på min önskelista.

En stilla båttur på nästan spegelblankt hav i det vackraste av morgonljus. Kan man egentligen få en bättre start på sin dag? En kaffe, en stilla vandring till en av öns stränder, ett bad och en lunch. Och inköp av ett par flaskor av öns lokalproducerade vin. Receptet på hur man tillbringar en riktigt skön semesterdag.

Vi bor i villavagn

Vi har valt ett för oss helt ny typ av boende, en villavagnscamping, Salines Giens. Att resa med en gammal hund som vi gör denna tur är lite som att resa med små barn. Resan måste helt enkelt anpassas. En hund som måste rastas med väldigt jämna mellanrum och inte kan lämnas ensam kräver ett annat typ av boende. Där man enkelt kommer ut och där det är enkelt att även hänga en del. Och det här stället är suveränt. En egen liten trädgård, ett litet kök, nära till stranden. Detta överträffar verkligen våra förväntningar.

Ett stopp i Carcassonne

Så är semestern slut för denna gång. Men ett sista stopp är planerat på väg hem till Algarve, i Carcassonne, som framförallt är känd för sitt världsarvs-listade citadell. När vi väl kommer fram dit är bilen trasig och hunden sjuk. Så jag kan väl lugnt säga att staden inte fick den uppmärksamhet den förtjänade.

Men vem  säger att resa alltid ska vara lätt😅

Må gott och lev väl!

Vill du följa bloggen kan du göra det här,
via mail, FB eller Insta:

Etiketter:


Kommentarer

4 svar till ”Franska Rivieran – Hyères & Porquerolles”

 1. Profilbild för Anders
  Anders

  Kära Tinka!
  Ännu ett oerhört mysigt resereportage med trevliga beskrivningar och underbara bilder.
  Tack
  Bosse, Bamse och Husse

  1. Profilbild för Cathinka
   Cathinka

   Stort tack för det. Tack också för varm gästfrihet och fantastisk mat!

 2. Profilbild för Anna i Portugal

  Det är så fint i Frankrike, jag har så mycket kvar att uppleva där. Så tack för turen! Åh nej är vovven sjuk.. hoppas han är pigg igen nu! Kram

  1. Profilbild för Cathinka
   Cathinka

   Hemma och ompysslad, då mår han som en pudelprins…😅😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?