Random Post
Sök
Sök
Adoptera en hund

Adoptera en hund!

Nä – vi ska inte ha några fler djur här hemma. Iallafall inte just nu… Utan för några veckor sedan fick jag en förfrågan om jag ville komma och fotografera hundarna på canilen i Lagos. Och det kunde jag verkligen inte säga nej till. Nästan bästa sättet att tillbringa en förmiddag om du frågar mig. Hundar & en kamera vad mer kan man behöva;)

Om du översätter canil så blir det kennel men här handlar det inte om uppfödning utan om att ta hand om hundar och katter som har vanvårdas eller där ägarna av olika anledningar inte längre kan ta hand om sina djur. Canil de Municipal de Lagos drivs av kommunen men behöver även volontärer som hjälper till.

Volontär vid canilen

Jag är själv inte alls engagerad i canilens arbete men Martin är där ett par dagar i veckan för att hjälpa till så att hundarna får komma ut på en ordentlig promenad. Det är en av sakerna du kan göra för hundarna. Annat du kan hjälpa till med är att vid behov bada dem. Ibland söker canilen fosterhem eller extra utrustning. Följ dem på deras facebooksida om du är intresserad av att hjälpa till!

Kärlek vid första ögonkastet

Om jag inte visste att Tintin skulle få en svartsjukedepression skulle jag ha plockat hem denna sötnos direkt. De där öronen och bedjande ögonen är oemotståndliga. Belinha är fortfarande en ganska orolig själ men under dagens promenad gjorde hon stora framsteg. Hon åt både godis direkt ut hand och blev klappad. Inte av mig dock, jag var alltför skrämmande med keps och stor kamera. Men jösses så söt!

Adoptera en hund

Här nedan hittar du några av hundarna du kan adoptera från canilen i Lagos. Du kommer snart hitta mer information om hundarna på facebooksidan Friends & Volunteers of Canil Municipal de Lagos.

Adoptera en hund
Bela

Jag hade en fantastisk förmiddag tillsammans med min kamera och alla dessa hundar. Så mycket hundlycka! Och hos henne där bakom kameran, så roligt men ack så svårt att fota dessa energiknippen!

Må gott & lev väl!//Tinka

Glöm nu inta att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger (eller nedan o du läser på mobilen). Eller följ mig på Instagram för resebilder!

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
G-EMDVDK369J