Via Francigena dag 2, Champ Lorensal-Seran

,

Det första jag gör när jag slår upp ögonen är att tassa upp, definitivt inte på lätta fötter vill jag lova, och kika ut bakom gardinen. Hur ser vädret ut? Väderappen har lovat bedrövligt väder men utanför fönstret skiner solen från en klarblå himmel. Nöjd kryper jag ner under täcket en stund till och försöker försiktigt stretcha lite liv i mina stumma ben.

Hugo, vår trevliga hjälpsamma hyresvärd, har köpt bröd till oss. I vår middagsiver igår glömde vi totalt av frukostinköpet vilket han försynt ordnade på eget initiativ. Stärkta med flera koppar kaffe ger vi oss iväg på dagens äventyr,

Förmiddagen bjuder på sanslös vandring. Bergen, ängarna, porlande vattendragen, fågelkvitter och syrsornas bengnissel omger oss när vi traskar ner längs stigarna. Vi kan inte annat än att bli hänförda. En lite senare lunch intas i Aosta innan vi her oss i kast med eftermiddagsetappen.

Sträckan när Aosta lämnas i riktning mot till St Christoff är rätt trist med mycket trafik och asfalt men sedan blir det tystare och mer skönvandrat igen även om underlaget fortfarande till stor del består av asfalt.

Dagens mål är Quart där guideboken säger att det finns 4 boenden. Det finns det inte. Det finns inte något, åtminstone inte öppet, upptäcker vi efter att ha vandrat gata upp och ner i över en timme. Så det är bara att glatt vandra till nästa by 3 km bort. Men nu ligger vi nerkrupna under våra täcken mätta, nyduschade och med ännu stummare ben. Men ytterst belåtna efter en härlig vandringsdag. Några sömnproblem blir det definitivt inte idag.

Distans: Champ Lorensal-Seran

Längd: 2,7 mil

Steg: 39 000

Övernattning: BB La Mandoria

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?