Via Francigena dag 1 – Saint Rhémy till Champ Lorensal

,

Så var det äntligen dags att ge oss i kast med årets upplaga av Via Francigenas italienska del. I år är målet att börja så långt norrut som snön tillåter oss. Dagen börjas därför med att sätta oss på bussen mot Sant Bernardpasset. Till vår stora lycka når vi slutstationen Saint Rhémy en Bosses. Att vi ska nå hela vägen till passet vet vi redan att det är uteslutet utan specialutrustning, snön ligger alltför djup.

Trots att det innebär att vi måste gå lite fram och tillbaka väljer vi att ta oss till Saint Rhémy bara för att det är den nordligaste punkten. Omgivningarna är så otroligt vackra och en kan inte annat än att bli bergtagen.

Vandringen är tämligen lätt och behaglig. Med bergen som sällskap vandrar vi via stigar, grusvägar, över ängar och genom byar. Även några sträckor på asfalt klaras av. I Entroubles bjuds vi på Aosta kaffe. Kaffe med citron och råsocker, en ytterst behaglig bekantskap.

Eftersom vi bara är fyra som går i år har vi beslutat oss för att inte förboka några boenden. Så när vi känner att det börjar bli dags att avsluta vår första vandringsdag ser vi över våra alternativ. Det slutar med en liten omväg till byn Champ Lorensal där vi knackar på en dörr där det står apartments. Och vilket mottagande vi får! En lägenhet ställs i ordning åt oss, vi bjuds på vin och mannen i huset åker och handlar åt oss så vi kan laga middag.

Vilken otroligt bra första dag vi haft!

Distans: Saint Rhèmy-Champ Lorensal

Längd: 2,2 mil

Steg: 30 000

Övernattning: Lo Ni di Candolle

Kommentarer

  1. Profilbild för Maya Nordlund

    Så härligt det ser ut! Jag har alltid velat vandra i Alperna! Får för mig att det ska vara knepigare än vad det troligen är, men när jag ser dina vackra bilder blir jag riktigt sugen på det! 🙂

    1. Profilbild för Cathinka

      Det är rätt enkelt att vandra på många ställen i alperna. Så många välmarkerade leder. Börja med att åka någonstans där du kan bo på samma ställe och göra dagsturer typ Badgestein eller Engelberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?