Seychellerna

Hej, hej från Seychellerna

De första intensiva dagarna på Seychellernas huvudö Mahe är nu över. Där har jag rattat min lilla hybridbil på trolskt vackra, slingriga, kuperade vägar genom ett buteljgrönt landskap. Med betydligt större självförtroende som bilförare än förra gången det begav sig. Nu en erfaren solo-roadtrip-resenär;).

Jag startar stark med att kliva av min flight som landar tidig morgon på den lilla flygplatsen (det kommer bli många lilla framöver, allt är litet här) och ta mig raka vägen in till Victoria. Även om starkt kanske är en överdrift med två timmars sömn i benen. Letar desperat efter ett kaffe med wi-fi men får ge upp wi-fi för kaffenöden är stor, nästintill livsavgörande faktiskt. Efter en kopp riktigt gott kaffe kikar jag på marknaden, templet, kyrkan, klocktornet, museet, fikar igen innan det är dags för lunch med representater från Seychellernas turistbyrå och lokal agent.

Seychellerna, Mahe, Victoria
Seychellerna, Mahe, Victoria
Seychellerna, Mahe, Victoria
Seychellerna, Mahe, Victoria

Sedan är jag helt slut i rutan så efter snabb incheckning måste jag nog medge att jag somnade en stund i skuggan av en vajande palm på stranden.

Seychellerna, Mahe, Anse Soleil
Seychellerna, Mahe, Anse Soleil

De följande två dagarna kör jag runt ön, ena dagen i totalt ösregn, varje resefotografs mardröm. Det blir inte många säljande resebilder då inte. Men som utflyktsväder är det ju perfekt. Det lokala romdestilleriet besöks och stränderna på södra delen av ön. 3:e dagen skiner solen från en klarblå himmel och lyser upp landskapet i ädelstenarnas alla färger. Stränder, vattenfall, minnesmärken och vandring. Det är galet vad en kan hinna med om en bara vill.

Seychellerna, Mahe
Seychellerna, MaheSeychellerna, Mahe
Seychellerna, Mahe
Seychellerna, Mahe
Seychellerna, Mahe
Seychellerna, Mahe
Seychellerna, Mahe

Nu har färden gått vidare till La Digue men vädrets makter står mig inte riktigt bi så istället för att swisha fram på min gulliga cykel över ön sitter jag här på min veranda i sällskap med ljudet från hönsens kaklande och regndropparna som faller från de svajande palmbladen. Lite mysigt det också.

Må gott och lev väl// Tinka

Läs mer: Så här såg resan till Seychellernaut i sin helhet

Följ gärna På vift på FB eller Bloglovin! Du kan också prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger (eller nedan).

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för På Upptäcktsfärd

  Jättekul att följa med dina äventyr! Seychellerna verkar vara ett paradis.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är ett paradis. Fina vandringar finns det oxå bara en tar sig upp på morgonen innan det blir alltför varmt.

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Det høres herlig ut! Flotte bilder, gleder meg til å se flere og lese om Seychellene 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är härligt! Måste bara sluta regna så jag kan ta fram kameran:)

 3. Profilbild för 4000mil

  Men vad nice! 🙂
  Mahe missade vi helt när vi var på Seychellerna 2013.

  1. Profilbild för Cathinka

   Jag klagar inte:) En kan ju inte hinna allt tyvärr.

 4. Profilbild för Harmony

  Hej! Har du varit på ön Bird Island i Seychellerna? Det är jätte fint där. De vilda sköldpaddorna, delfinerna, fåglarna och de söta små stugorna. Kan du kanske åka dit och ta några bilder? Jag tror att jag kanske kan be min faster som äger hotellet att ge dig rabatt för en liten stuga där. Men jag kan inte lova någonting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?