i hyrbil runt seychellerna, mahe runt

Med bil runt centrala Mahé, Seychellerna

Just här och nu känner jag hur hela min inställning till Mahé omdefinieras. Med fötterna i den blöta sanden som tidvattnet just lämnat. Med den lilla bukten som ligger framför mina ögon mönstrad med de färgglada träbåtarna. Med den lilla ön i blickfånget intensivt grön av frodig växtlighet och kantad med de för Seychellerna så karaktäristiska granitblocken. Inte ens lyxkryssaren som ligger ankrad kan förstöra denna sinnebild för, ja vad ska jag säga, vackerhet!

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil

Kanske beror det helt enkelt på att det är en så bra dag. Som startades med en kort promenad på stranden nedanför mitt relativt enkla boendet med det perfekta läget. Nästan egen strand ståtar hotellet med, så där som bara de svindyra lyxresorten har annars.

Dessutom lyckades jag ratta min hyrbil uppför den extremt branta, skrämmande smala backen som måste forceras för att komma någonstans överhuvudtaget på ön. Jag blundar (nästan) och trampar gasen i botten och ber till högre makter att jag inte får något möte. Och upp kommer jag utan minsta lilla möte och redan där känner jag lyckoruset som ska följa mig hela dagen.

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
Riktigt bra kompisar är vi min lilla hyrbil och jag.

Jag har inte kommit långt på min resa norrut förrän jag ser ett frukstånd, lite människor som rör sig och båtar längs strandkanten. Det går helt enkelt inte att passera utan jag parkerar i vägkanten och strosar runt och kikar på fiskarna som tar hand om sin fångst och sina båtar.

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil

Sakta fortsätter jag norrut. Det är lätt att bli klyschig men låt mig nöja mig med att säga att det är en trevlig väg med flera fina utsiktspunkter.

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil

Port Glaud, hänförande vackert

Vid kyrkan i Port Glaud parkerar jag bilen för att sedan hamna där med mina fötter blöta hänförd över vyn. Över bukten mönstrad av båtar. Men den egentliga anledningen till att bilfärden gått hit är att det en bit upp ska finnas ett vattenfall, Sauzier Waterfall. Och ett vattenfall är alltid ett trevligt utflyktsmål.

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil

Sauzier Waterfalls

Killarna på stranden försöker sälja på mig guidning men på nätet har jag läst att det inte alls behövs, att det är lätt hitta. Och det är det. Ta bara höger in efter kyrkan, vänster när vägen delar på sig och vips så är ni framme. Det är en liten avgift för att ta sig upp. Fallet är inte på något sätt stort eller spektakulärt men ett trevligt stopp och det går att bada.

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil

Sans Soucis Road – här kan vi snacka krokig väg

Du måste nästan kolla in Sans Souci på en karta, den är helt obeskrivligt krokig. Så till den grad att det inte går att motstå att köra den. Första stoppet var tänkt att bli på den tefabrik som ligger längs vägen. Den var dock stängd för dagen stod det på nätet när jag kom hem och dubbelkollade. Där såg den totalt övergiven ut… Jag fortsätter snirklig fram och jag vet att jag blir både klyschig och tjatig men det är en grymt vacker väg.

Venn’s Town – ett stycke Seychellernahistoria

Venn’s Town är en missionsstation från 1870-talet. Här byggde missionärerna en internatskola för befriade slavar och här bodde totalt 37 barn när de öppnade, 20 pojkar och 17 flickor. Idag ligger allt i ruiner och den absolut främsta anledningen till ett stopp här är utkiksplatsen.

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil

Salazie Trail – ingen resa utan lite vandring

Klockan är mitt på dagen, termometern visar en bit över trettio grader, det är helt otroligt fuktigt och vattnet börjar tryta så nej, förutsättningarna för en vandring kanske inte är de allra bästa. Men det är ju så vackert (sorry) så jag måste iallafall gå en bit. Den stora utmaningen är att parkera bilen. Inte för att det är så fullt utan för att det helt enkelt inte finns någon parkering. Så jag chansar och kör bilen så långt ut på sidan av den smala, snirklig Sans Soucis jag vågar utan att skrapa upp lacken. Det är en trevlig rutt genom teplantagen. Jag går inte hela, totalt 6 km tur & retur, utan nöjer mig när jag nått utsiktspunkten. Det är helt enkelt för varmt.

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil
i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil

Så avslutas turen på Stationen

Ordentligt hungrig är jag nu och jag har siktat in mig på ett ställe som ska ligga i slutet på Sans Soucis Rd innan en når Victoria, The Station. Egentligen ett hotell men med en restaurang som har lunchservering. Nu har lunch passerats med råge och jag är ensam i restaurangen. Ensam med, återigen, en bättre utsikt. Ett bättre avslut än så här går helt enkelt inte att få på en bra dag. Och oavsett vad jag sagt tidigare så är Mahé värt att stanna på några dagar när du besöker Seychellerna.

i hyrbil runt seychellerna, mahe runt med hyrbil

Må gott och lev väl // Tinka

Reseguide till Seychellerna finns här & huvudinlägget för min resa till Seychellerna här.

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?