Resa till Seychellerna, reseblogg seychellerna, rundresa seychellerna, öluffa

En resa till Seychellerna med upplevelser i fokus


En resa till Seychellerna. Finns det något som låter lika drömmigt och paradisiskt? Knappast. Även om min resa dit var en jobbresa så blir det knappast mindre paradis. En resa där jag fått sätta ihop hela programmet själv med massor av roliga aktiviteter – drömmigt helt enkelt.

Att ligga på stranden och pilla sig i naveln finns inte riktigt utrymme för. Syftet med resan är att, förutom att fotografera, samla så mycket information jag någonsin kan för att sedan kunna skriva om destinationen på ett personligt och trovärdig sätt på reseföretagets olika social medier. För mig är det här såklart ett drömuppdrag! Det är min andra resa till Seychellerna och mina intryck av destinationen både förstärktes och förändrades. Så här såg min 12 dagars Seychellerna resa ut:

Dag 1. Ankomst till Seychellerna och ett besök i Victoria

Värmen och fukten riktigt slår emot mig trots den arla timmen när jag stapplar ner från flygplanet. Tropiskt varmt. Tropiskt fuktigt. Jag blir mött av vår agent på plats och chaufför som tar mig in till Victoria som bara ligger kanske 10 minuter bort. Världens minsta huvudstad görs bäst till fots så med min utprintade google map ger jag mig i kast med huvudstaden som mera är en by. Jag möter sedan upp agent och representant för turistbyrån för härlig lunch på anrika Marie Antoinette. På seneftermiddagen anländer jag mitt hotell på västra sidan av ön och somnar in skönt på en filt på stranden. Den här kvällen, liksom alla kvällar under resan, ägnas åt bildredigering och uppdatering av social medier.

Arulmigu Navasakti Vinayagar, Victoria, Världens minsta huvudstad

Dag 2. Takamaka rom och södra Mahé

Kl. 10 anländer min hyrbil. Precis som på Tobago är det vänstertrafik här på Seychellerna och vägarna är minst lika kuperade, smala och kurviga så lite nervöst är det allt. Tar mig utan bekymmer till Takamaka Rum Distillery, öns första och enda romdestilleri. Efter rundvandring och mycket god lunch kör jag vidare för att upptäcka den södra delen av öns alla stränder. Middag på riktigt mysiga Maria’s Rock Cafeteria.

Seychellerna, Mahe
Resa till Seychellerna

Dag 3. Västra & centrala Mahé

Idag styr jag bilen norrut längs den västra kusten. Fler stränder ska upplevas, vattenfall & ruiner ska besökas och så ska en liten vandring klämmas in på det. Sen lunch/tidig middag på The Station som ligger på bergsluttningen med bedårande utsikt över Victoria och småöarna.

Resa till Seychellerna

Dag 4. Vidare till La Digue och cykel på västra delen av ön

Tar bilen till färjelägret för båtfärd till La Digue. Väl där kvitterar jag ut min cykel innan jag cyklar och min packning åker golfbil till hotellet. Snabb incheckning innan jag sätter mig på cykeln igen och tar mig längs vägen mot nordvästra delen av ön. Besöker mitt första men inte sista så populära Take Away ställe innan det är dags för sedvanliga kvällsrutiner.

Resa till Seychellerna, La Digue, sköldpadda

Dag 5. På strandvandring i ösregn – ja det kan regna under en resa till Seychellerna

Dagens planering säger strandutflykt men regnet öser ner. Nackdelen med ett minutiöst planerat program är att det inte riktigt finns tid för den sortens missräkningar. Tänker att det bara är vatten och ger mig iväg iallafall med kameran väl inpackad. Det blir en mysig men blöt dag. Och inte mycket säljande foton… Det är emellertid mycket skönare att vandra i det tropiska regnet än i den tropiska värmen.

La Digue Seychellerna
La Digue Seychellerna

Dag 6. L’union och kajakfärd

La Digue är kanske absolut mest känt för Anse Source D’Argent, en av världens mest fotade stränder sägs det. Mest fotade eller inte så är det här jag tillbringar förmiddagen med min kamera. Under eftermiddagen paddlar jag kajak i vattnen utanför och till en fantastisk strand i närheten Där lär jag mig öppna kokosnötter i sann Robinson anda.

Resa till Seychellerna, Chrystal kayaks

Dag 7. Strandvandring i bättre väder och vidare mot Praslin

Idag var det tänkt att jag skulle vandra till La Digues högsta topp men eftersom vädret är betydligt bättre beslutar jag mig för att göra om strandvandringen och få lite mer tilltalande bilder. Sedan är det dags att packa ihop och lämna ön för den här gången. Högsta toppen får jag helt enkelt ta nästa gång. Checkar in på nya BB vid stranden Cote D’or på Praslin.

La Digue Seychellerna

Dag 8. Curieuse / St. Pierre

Heldagsutflykt till den gamla lepraön Curieuse. Fina stränder, skön liten vandring och jättesköldpaddor. Utflykten avslutas med snorkling vid surrealistiskt vackra St. Pierre. Passionsfruktjuice i solnedgången innan det är dags för sedvanlig kvällsrutin med fotoredigering & sociala medier.

St Pierre, Praslin, Seychellerna

Dag 9. Lokalbussen till Anse Lazio

Tar lokalbussen till stranden Anse Lazio som var vår absoluta favoritstrand vid vårt förra besök på Seychellerna. Chauffören kör som en vettvilling men jag kommer fram i ett stycke. En halvtimmes vandring väntar innan strand nås. Resans enda besvikelse. Kanske det beror på vädret, kanske för att de är så mycket mer människor, kanske på förväntningar. God lunch fick jag iallafall på strandrestaurangen.

Resa till Seychellerna, åk lokalbuss på seychellerna

Dag 10. Hotellinspektion, Anse Georgette & Vallée de Mai

Min hyrbil levereras till mitt BB och jag kör till andra sidan ön och checkar in på hotell Coco de Mer, resans i särklass bästa boende. Gör en hotellinspektion innan det är dags för Anse Georgette. Kanske resans vackraste strand? Fortsätter dagen med vandring i Vallée de Mai omgiven av de endemiska Coco de Mer palmerna.

Anse Georgette, Praslin, Seychellerna

Dag 11. En dag i hängmattan och tillbaka till Mahé

Utflyktstrött bestämmer jag att en dag i hängmattan också är en del av en Seychellernaupplevelsen så det är exakt vad det blir. Eller halvdag iallafall, på seneftermiddagen är det dags för att sluta cirkeln och ta båten tillbaka till Mahé.

Resa till Seychellerna
Resa till Seychellerna

Dag 12. På upptäcksfärd i Beau Vallon

Beau Vallon är kanske det närmaste en kan komma en turistort på Seychellerna och det är också hit många av Seychellernaborna kommer själva på sina lediga dagar. Så här är betydligt mera människor. Skränigare och faktiskt lite skräpigt, vilket jag har varit positivt överraskad över annars under resans gång att det inte har varit (med några få undantag). Nä det här är inte min favoritdel av Seychellerna. Den här gången heller.

Resa till Seychellerna
[show-map id=’12’]

Så var min resa till Seychellerna över för den här gången. Tänk att det finns så mycket att se och göra på Seychellerna. Det är definitivt inte bara en sol & baddestination! Överlag tyckte jag faktiskt bättre om Seychellerna den här gången. Mahé hade betydligt mer att erbjuda än jag uppfattade under vårt första besök. Alla utflykter förhöjde definitivt upplevelsen. Lite besviken över att det nu finns bilar på La Digue (om än inte jättemånga) och som sagt, Anse Lazio levde inte upp till förväntningarna. Men Seychellerna är verkligen otroligt vackert!

Må gott och lev väl!//Tinka

Glöm inte följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller följ mig på Instagram för resebilder!

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Johnny Friskilä

  Vilken härlig jobbresa! Nej, man ska inte klaga för mycket när man har sina resor som inkomstkälla. 🙂 Men jag känner igen det där med att programmen kan vara lite väl fullpackade ibland. Man kanske inte riktigt hinner bearbeta allt man upplever, eller så får man inte riktigt tid till att vara spontan, eller så kanske det man verkligen vill göra inte finns med i programmet. Men men, oavsett, jag kanske borde åka till Seychellerna någon gång!

  1. Profilbild för Cathinka

   Ja en kan inte klaga direkt?
   Den stora fördelen med mitt nuvarande upplägg är att jag gör programmen själv så jag kan lägga in lite extra tid för foto och dylikt. Trots det blir det alltid lite tight. Det finns ju så mycket en vill se!

 2. Profilbild för Ann

  Kul att läsa om Seychellerna i en annan tappning, tack för bra läsning 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack för uppskattning. Och alltid roligt att titta på destinationer från olika perspektiv.

 3. Profilbild för Maya Nordlund

  Så otroligt vackra bilder! Seychellerna är ett av mina absoluta drömresmål, och det verkar finnas mycket mer att göra där än jag tidigare trott. De runda klipporna vid Curieuse och jättesköldpaddorna skulle verkligen vara magiskt att få se!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Seychellerna är verkligen ett drömresmål och helt otroligt vackert.

 4. Profilbild för Linda Larsson
  Linda Larsson

  Hej Cathinka och tack för en bra sammanställning för Seychellerna! Jag funderar på att åka över jul/nyår i år och funderar på följande alt.

  1. Bo på båt och öluffa runt (rutten är redan satt)
  2. Göra som dig och utforska själv och då även bo på ”land”

  Vad skulle du rekommendera? Jag är van resenär och har gjort ovanstående alt på tidigare resmål.

  Hoppas på svar!

  1. Profilbild för Cathinka

   Hej Linda och tack! nu är jag helt fel person att fråga för jag blir sjösjuk bara jag ser en båt:) Tycker det beror lite på hur stoppen kommer göras med båten. Tycker att det finns en hel del att göra även bortanför kustlinjen. Kommer du få möjlighet att upptäcka öarna en bit bortanför båten, dvs kan du hyra bil eller ta busen på Mahe eller Praslin tycker jag att det låter som ett roligt alternativ att båtluffa. Däremot om du är mer bunden till båten hade jag nog valt att utforska mer på egen hand. En stor varning för tidpunkten du pratar om. Det är inte ovanligt att regnar otroligt mycket från slutet av dec genom hela januari. Och då pratar jag inte om bara skurar. Det finns en anledning till att öarna är så gröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?