Random Post
Sök
Sök
Reseblogg, Tanzania

Hemma igen från Tanzania

Sicken resa! Den första långresa efter pandemin. Innan avfärd sprang jag omkring som en yr höna här hemma med hela kroppen pulserande av resfeber. Jag vet inte hur många gånger som jag kollade pass & pengar. Kontrollerade när flyget gick. Funderade på vad jag glömt. Men så stod jag där med fötterna i den afrikanska mylla och jag insåg att det här med resande sitter i mitt DNA. Det kändes precis som vanligt att vara ute på vift igen.

Resan har bestått av två delar där den första delen var ett samarbete med Tanzanias turistbyrå. Jag var nerbjuden (inte jag personligen utan som representant för Kenzan Travel) för att delta i en turistmässa med tillhörande FAM-trip. Den gick till södra Tanzania med nationalparken Nyerere och kuststaden Kilwa som specifika mål
Andra delen av resan var helt i Kenzan Travels regi och gick till de norra delarna. Vårt stora mål med resan var att jag skulle göra så många aktiviteter som möjligt utanför den vanliga safarin. Och jösses amalia vad jag har fått uppleva!

Så hem kommer jag med 3968 bilder och 348 filmklipp. Resan har inkluderat totalt 7 flygningar – 2 072 mil. Jag har på 12 nätter bott på 9 olika boenden och haft 8 olika guider. Jag har sett 2 lejon men de häftigaste djurmötena har skett utanför parkerna med elefanterna i Rufiji River & girafferna vid Lake Natron. En get har jag mjölkat, dansat en massajdans & badat i ett vattenfall. Åkt runt 140 mil på Tanzanias vägar som tog livet av min dator med sin beryktade afrikanska massage. Det har helt enkelt varit fullkomligt underbart!

Här kommer såklart komma hur många inlägg som helst från Tanzania den närmaste tiden. Men först måste jag smälta alla intryck och gå igenom alla bilder.

The only person I envy is the person who has not been to Africa… Because that person has so much to look forward too.

Richard Mullin

Må gott och lev väl! // Tinka

Subscribe
Meddela
guest
18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ann-Louise
november 9, 2022 20:35

Vilka fantastiska bilder! Ser fram emot att läsa mer om resan som ser ut att ha varit fantastisk!

Maria
Maria
november 9, 2022 12:33

Låter som en både fantastisk och intensiv resa. Förstår att det är många intryck att smälta. Fantastiska bilder😍

Helena - Oh darling, let's be adventurers

Wow, vilka vackra bilder! Jag ser verkligen fram emot att läsa alla berättelser som kommer framöver. Verkar ha varit en superbra resa.

bmlarsreseblogg
november 7, 2022 22:49

Oh, så härligt med en riktig Afrikaresa efter pandemiåren. Tanzania är det 15 år sedan jag besökte under drygt tre underbara veckor och det var nog då jag blev Afrikafrälst. Efter det har vi besökt Botswana, Sydafrika, Zimbabwe och Zambia. Det ska bli så kul att hänga med dig i kommande inlägg…

Anna i Portugal
november 7, 2022 20:57

Välkommen hem! Ska bli så roligt att läsa och höra mer om den här resan. Vi har inte prickat av något land alls i Afrika.. så kanske du kan inspirera oss till en resa dit! Som vanligt magiska bilder

Arja
Arja
november 7, 2022 20:53

Underbara bilder från ett härligt äventyr, avundsjuk blir jag,

Annika / Resfredag
november 7, 2022 20:49

WOW!!! Så glad för din skull.

Sanna Rosell
november 7, 2022 20:48

Vilken otroligt häftig resa det låter som! Ser verkligen fram emot att läsa och se mer!

Daniel på Flying Dryden
november 7, 2022 20:24

Ja, ser verkligen fram emot att få läsa mer om det här. Och vilka bilder du inleder med!

G-EMDVDK369J