Reseblogg, Tanzania

Hemma igen från Tanzania

,

Sicken resa! Den första långresa efter pandemin. Innan avfärd sprang jag omkring som en yr höna här hemma med hela kroppen pulserande av resfeber. Jag vet inte hur många gånger som jag kollade pass & pengar. Kontrollerade när flyget gick. Funderade på vad jag glömt. Men så stod jag där med fötterna i den afrikanska mylla och jag insåg att det här med resande sitter i mitt DNA. Det kändes precis som vanligt att vara ute på vift igen.

Resan har bestått av två delar där den första delen var ett samarbete med Tanzanias turistbyrå. Jag var nerbjuden (inte jag personligen utan som representant för Kenzan Travel) för att delta i en turistmässa med tillhörande FAM-trip. Den gick till södra Tanzania med nationalparken Nyerere och kuststaden Kilwa som specifika mål
Andra delen av resan var helt i Kenzan Travels regi och gick till de norra delarna. Vårt stora mål med resan var att jag skulle göra så många aktiviteter som möjligt utanför den vanliga safarin. Och jösses amalia vad jag har fått uppleva!

Så hem kommer jag med 3968 bilder och 348 filmklipp. Resan har inkluderat totalt 7 flygningar – 2 072 mil. Jag har på 12 nätter bott på 9 olika boenden och haft 8 olika guider. Jag har sett 2 lejon men de häftigaste djurmötena har skett utanför parkerna med elefanterna i Rufiji River & girafferna vid Lake Natron. En get har jag mjölkat, dansat en massajdans & badat i ett vattenfall. Åkt runt 140 mil på Tanzanias vägar som tog livet av min dator med sin beryktade afrikanska massage. Det har helt enkelt varit fullkomligt underbart!

Här kommer såklart komma hur många inlägg som helst från Tanzania den närmaste tiden. Men först måste jag smälta alla intryck och gå igenom alla bilder.

The only person I envy is the person who has not been to Africa… Because that person has so much to look forward too.

Richard Mullin

Må gott och lev väl! // Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Daniel på Flying Dryden

  Ja, ser verkligen fram emot att få läsa mer om det här. Och vilka bilder du inleder med!

  1. Profilbild för Cathinka

   Galet bra resa den här:) Tack!

 2. Profilbild för Sanna Rosell

  Vilken otroligt häftig resa det låter som! Ser verkligen fram emot att läsa och se mer!

  1. Profilbild för Cathinka

   Grymt nöjd med min resa är jag!

 3. Profilbild för Annika / Resfredag

  WOW!!! Så glad för din skull.

  1. Profilbild för Cathinka

   Riktig wow-resa var det allt😍

 4. Profilbild för Arja
  Arja

  Underbara bilder från ett härligt äventyr, avundsjuk blir jag,

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Arja. Det var riktigt härligt att vara på resande fot långtbortistan igen.

 5. Profilbild för Anna i Portugal

  Välkommen hem! Ska bli så roligt att läsa och höra mer om den här resan. Vi har inte prickat av något land alls i Afrika.. så kanske du kan inspirera oss till en resa dit! Som vanligt magiska bilder

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Anna! Tänk vad mycket härligt ni har kvar att upptäcka då! Min favoritkontinent:)

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Oh, så härligt med en riktig Afrikaresa efter pandemiåren. Tanzania är det 15 år sedan jag besökte under drygt tre underbara veckor och det var nog då jag blev Afrikafrälst. Efter det har vi besökt Botswana, Sydafrika, Zimbabwe och Zambia. Det ska bli så kul att hänga med dig i kommande inlägg…

  1. Profilbild för Cathinka

   Den är svår att bli av med, Afrikabuggen😃. Hoppas på en resa i den regionen framöver.

 7. Profilbild för Helena - Oh darling, let's be adventurers

  Wow, vilka vackra bilder! Jag ser verkligen fram emot att läsa alla berättelser som kommer framöver. Verkar ha varit en superbra resa.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Det var verkligen härligt att vara på resande fot i en helt annan kultur igen.

 8. Profilbild för Maria
  Maria

  Låter som en både fantastisk och intensiv resa. Förstår att det är många intryck att smälta. Fantastiska bilder😍

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Magisk resa på flera plan.

 9. Profilbild för Ann-Louise

  Vilka fantastiska bilder! Ser fram emot att läsa mer om resan som ser ut att ha varit fantastisk!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Underbart att få resa långt bort igen och totalfyllas av intryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?