Random Post
Sök
Sök

Nu följer vi flyttfåglarna söderut

Vi sitter i bilen på väg söderöver. Vi har precis lämnat över husnycklarna till de nya ägarna och flytten är ett faktum. Vi gör som flyttfåglarna och lämnar kallt vinterklimat bakom oss. Styr mot sydligare breddgrader, närmare bestämt 380 mil söderut. Slutdestination Algarvekusten, Portugal. Om en ändå ska flytta varför inte göra det rejält:)

Men vad säger barnen?!

När jag har berättat för nära och kära att vi ska flytta utomlands är det ffa två frågor jag fått. Den ena är, vad säger barnen? Ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte frågat rakt ut eftersom jag inte vill höra svaret. Det här är min enda akilleshäl till att ställa in hela flytten. Jag vet att de är 21 & 26 och klarar sig alldeles ypperligt utan mig men frågan är såklart den motsatta, klarar jag mig utan dem?
Något som är ganska spännande med frågan är genusaspekten. Martin säger att han aldrig får frågan om barnen…
Hur som, när fördelar och nackdelar vägs mot varandra väger vågskålen över rätt rejält på fördel-sidan. Och det är ju inte så att vi lämnar ungarna, avståndet blir lite längre bara.

Vad ska ni göra hela dagarna?

Det här är den andra frågan vi får. För oss är det en total icke fråga. Hela det här flyttprojektet är för att frigöra tid. Tid att göra saker vi verkligen gillar. Som att resa. Inte nödvändigtvis oftare men annorlunda. Att kunna vara borta längre och inte alltid ha så bråttom är kanske det jag längtar allra mest efter. Vi vill kunna vara utomhus mycket mera än idag, att vandra är en favvosysselsättning. Jag vill försöka snäppa upp mitt fotograferande en nivå eller tre. Kanske gå en skrivkurs. Som sagt, att kunna fylla dagarna ser jag inte som ett problem.

Hur ser den närmaste tiden ut?

Det är det som är så spännande för det vet vi inte riktigt. När vi når Lagos om någon vecka så är det en massa praktiskt att fixa som alla platser en måste registrera sig på typ skatteverk & vårdcentral. Wi-Fi måste ordnas och ett företag ska startas. Men framför allt måste vi mysa till det och fixa lite jul innan de bästa kommer ner. Efter helgerna sen blir det nog lite mer vardag. Då det är ett språk som ska läras, nya favoritplatser ska hittas och vi ska ut på husjakt.

Algarvekusten, Portugal

Så nu står vi här inför ett nytt äventyr. Lite pirrigt i magen är det allt men en måste våga för att vinna. Och det sägs ju att en sällan ångrar något en gör utan det som inte görs!

Må gott och lev väl! // Tinka


Vill du enkelt följa våra nya Portugaläventyr kan du följa På vift på FB eller Bloglovin . Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil. Eller bara kika in här med jämna mellanrum.

guest
32 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
FREEDOMtravel
december 10, 2018 20:24

Men så härligt! Ni kommer få det superfint! Den där frågan om vad man ska göra hela dagarna fick vi när vi skulle resa Europa runt under ett år. Men det var ju liksom inget problem. Kan inte tänka mig att såna problem kommer uppstå för er heller 😉 Ser fram emot att läsa mer om äventyret här på bloggen!

Marianne - Glimt av verden
december 4, 2018 18:34

Så spennende! Lykke til med det nye eventyret 🙂

Ann-Louise
december 3, 2018 16:15

Stort lycka till! Det ska bli så spännande att följa era äventyr i Portugal.

Ladies Abroad
december 1, 2018 11:46

Vad coolt! Kommer absolut förbi om jag är i krokarna någon gång. Vill jämnt åka till Portugal, så det kan hända på riktigt!

Linda Engström
november 30, 2018 20:36

Wiihoooo Nu händer det!!!

Anna Jorde
Anna Jorde
november 30, 2018 18:37

Hej Cathinka
Tänk att vi är i början på samma resa som ni. Vi har dock inte fått huset sålt i Skanör men så fort detta sker drar vi oxå till Algarve. I Jan/feb skal vi köra ner och reka i Tavira Portimao och Lagos. Kul om vi kunde ses över en latte då
Önskar er massor av lycka till
Just nu i iskallt Tyskland för att besöka julmarknader
Anna

På Upptäcktsfärd
november 30, 2018 18:35

Helt rätt, man måste våga för att vinna. Ska bli spännande att följa er. Lycka till med äventyret!

Raija
Raija
november 30, 2018 16:52

Vi flyttade för några månader sedan till Albufeira i Portugal. Det är det bästa jag har gjort för mig. Jag ställde frågan till min son ang flytten, när vi planerade. Hans svar släppte mig loss ”Va häftigt, bara kör, Underbart för er”. Han har varit och hälsat på och trivs här i byn och han kommer även över Jul. Alla ni som tvivlar, vad har ni att förlora? Vi har stängt några dörrar i S, men vi har öppnat en massa nya dörrar här i Algarve. Så ni som vill ha en förändring ”Kör på er dröm”!! O ni som… Läs mer

Eva på rucksack
november 30, 2018 16:38

Ni är bara sååååå häftiga! ?? Stort lycka till! Det kommer alldeles säkert att bli helt underbart!

Daniela / Discovering The Planet
november 30, 2018 16:26

Såå spännande. Ser fram emot att följa er nya resa. Lycka till så ses vi kanske i Portugal 😉 🙂

G-EMDVDK369J