Reseblogg, livet som portugalsvensk

Och där var februari…

Jösses så har en ny månad bara sprungit förbi och det är inte klokt vad mycket vi har gjort och vad mycket som har hänt. Det största är förstås att husköpet blev klart.

Nu är vi husägare – nästan iallafall

Nu när vi kommer in i mars ska slutavtal undertecknas, hus betalas och nyckel överlämnas. Flytta in räknar vi med att göra till sommaren. Lite fix ska göras först som att lägga nya golv och sätta in ett nytt kök. Och så ska vi måla om invändigt i hela huset. Förra veckan var jag en vända till Ikea och fick en första version av köket uppritat. Så roligt!

Reseblogg

… och egenföretagare

Även vårt företag blev helt färdigregistrerat under februari så nu har vi både skickat våra första fakturor och betalt våra första löner. Lite speciell känsla ändå att betala ut sin egen lön. Snart ska även arbetsgivareavgifter betalas in. Ibland kan det mest tråkiga kännas lite spännande:)

… och diplomerad portugisiska student

Skolan är slut för den här gången och jag fick diplom. Nu måste jag bara avsätta tid och lära mig allt vi har gått igenom. Tyvärr lär en sig inte ett språk genom att sitta av lektioner. En måste plugga & nöta också. Men men med tiden ska nog lite fastna. Tänker att jag ska sticka emellan med en konversationskurs också innan jag ger mig i kast med nästa steg i verbböjningar.

Härliga besök och massor av utflykter

Vi har haft mycket Sverigebesök under månaden vilket resulterat i en massa härliga utflykter, såväl gamla favoriter som nya spännande bekantskaper. Nya favoriter är StreetArt-vandringen vi gjorde i Lagos och hippiemarknaden i Barao de Sao Joao som nog får bli ett eget inlägg någongång. Under februari har vi även funnit en ny favorit i det portugisiska köket – arroz. Arroz är Portugals svar på den spanska paellan eller italienska risotton. Godast hittills har den med marulk & hummer varit. 

Men ibland gör det lite ont i själen

Solen skiner inte alltid i paradiset. Jag har även haft min första längtan-efter-barnen-attack. När en längtar så det gör ont i kroppen. Hade det inte varit för en inbokad jobbresa hade första bästa plan boardats bara för att få pussa lite på dem. Tur att de är på väg ner under april!

Nu laddas det för en ny månad med köksplanering, kakelval & långtbortresa.

Må gott & lev väl//Tinka

Ps. Följ På vift på FB eller Bloglovin  för nya uppdateringar. Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil.

Kommentarer

 1. Profilbild för Britt-Marie Gustafsson
  Britt-Marie Gustafsson

  Vilken energi ni har ! Härligt att följa er på bloggen. Förstår din längtan efter barnen ! Vet hur det känns när hjärtat ropar efter dem !Skönt de kommer snart . Kram B-M

  1. Profilbild för Cathinka

   Flytten blev en energiboost måste jag säga. Ja, det är tur att de kommer snart☺️

 2. Profilbild för Daniela | Discovering The Planet

  Så himla spännande resa ni gör. Åh huset verkar sååå fint.

  1. Profilbild för Cathinka

   Nu börjar det kännas lite hemma och när vi får huset tror jag mycket faller på plats. Åker förbi huset och klappar lite på det ibland:)

 3. Profilbild för Lena M
  Lena M

  Heja er!

  1. Profilbild för Cathinka

   Och snart är det er tur!

 4. Profilbild för Johan
  Johan

  Tack för en väldigt bra blogg, och grattis till huset.
  Ser alltid fram mot dina intressanta berättelser, fina bilder och bra texter!

  Nu har jag dock en liten fråga. Funderar på att flyga till Porto i slutet av maj med min syster för att sedan hyra en bil och bila runt i några dagar.
  Frågan är vad du tror om väder och vind i slutet av maj? En bra period att åka? Då bör väl temperaturerna börjat komma upp och bli sköna?

  Tack för en bra blogg

  1. Profilbild för Cathinka

   Tusen tack vad glad jag blir! Vad gäller Porto har jag faktiskt ingen aning, har tyvärr inte varit där själv än men med tanke på vilket väder vi har här nere på Algarve redan nu och att det bara ska skilja några grader så borde det vara någorlunda safe. Men vem vet dessa dagar med allt konstigt väder… Jag kan dock tipsa om en helt grym guide som Eva på bloggen Rucksack publicerade häromdagen från en roadtrip runt Porto. Där hittar du massor av roliga tips!
   Önskar er en härlig resa!

   1. Profilbild för Johan
    Johan

    Stort Tack!
    Då känns det bättre gällande vädret. 🙂 Var lite rädd att det skulle vara ”För långt norr ut”.

    Ska absolut ta och kolla in Evas blogg också!

    Trevlig kväll
    Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?