Random Post
Sök
Sök
Reseblogg, livet som portugalsvensk

Och där var februari…

Jösses så har en ny månad bara sprungit förbi och det är inte klokt vad mycket vi har gjort och vad mycket som har hänt. Det största är förstås att husköpet blev klart.

Nu är vi husägare – nästan iallafall

Nu när vi kommer in i mars ska slutavtal undertecknas, hus betalas och nyckel överlämnas. Flytta in räknar vi med att göra till sommaren. Lite fix ska göras först som att lägga nya golv och sätta in ett nytt kök. Och så ska vi måla om invändigt i hela huset. Förra veckan var jag en vända till Ikea och fick en första version av köket uppritat. Så roligt!

Reseblogg

… och egenföretagare

Även vårt företag blev helt färdigregistrerat under februari så nu har vi både skickat våra första fakturor och betalt våra första löner. Lite speciell känsla ändå att betala ut sin egen lön. Snart ska även arbetsgivareavgifter betalas in. Ibland kan det mest tråkiga kännas lite spännande:)

… och diplomerad portugisiska student

Skolan är slut för den här gången och jag fick diplom. Nu måste jag bara avsätta tid och lära mig allt vi har gått igenom. Tyvärr lär en sig inte ett språk genom att sitta av lektioner. En måste plugga & nöta också. Men men med tiden ska nog lite fastna. Tänker att jag ska sticka emellan med en konversationskurs också innan jag ger mig i kast med nästa steg i verbböjningar.

Härliga besök och massor av utflykter

Vi har haft mycket Sverigebesök under månaden vilket resulterat i en massa härliga utflykter, såväl gamla favoriter som nya spännande bekantskaper. Nya favoriter är StreetArt-vandringen vi gjorde i Lagos och hippiemarknaden i Barao de Sao Joao som nog får bli ett eget inlägg någongång. Under februari har vi även funnit en ny favorit i det portugisiska köket – arroz. Arroz är Portugals svar på den spanska paellan eller italienska risotton. Godast hittills har den med marulk & hummer varit. 

Men ibland gör det lite ont i själen

Solen skiner inte alltid i paradiset. Jag har även haft min första längtan-efter-barnen-attack. När en längtar så det gör ont i kroppen. Hade det inte varit för en inbokad jobbresa hade första bästa plan boardats bara för att få pussa lite på dem. Tur att de är på väg ner under april!

Nu laddas det för en ny månad med köksplanering, kakelval & långtbortresa.

Må gott & lev väl//Tinka

Ps. Följ På vift på FB eller Bloglovin  för nya uppdateringar. Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil.

guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
mars 10, 2019 17:22

Tack för en väldigt bra blogg, och grattis till huset.
Ser alltid fram mot dina intressanta berättelser, fina bilder och bra texter!

Nu har jag dock en liten fråga. Funderar på att flyga till Porto i slutet av maj med min syster för att sedan hyra en bil och bila runt i några dagar.
Frågan är vad du tror om väder och vind i slutet av maj? En bra period att åka? Då bör väl temperaturerna börjat komma upp och bli sköna?

Tack för en bra blogg

Johan
Johan
mars 10, 2019 21:16
Reply to  Cathinka

Stort Tack!
Då känns det bättre gällande vädret. 🙂 Var lite rädd att det skulle vara ”För långt norr ut”.

Ska absolut ta och kolla in Evas blogg också!

Trevlig kväll
Johan

Lena M
Lena M
mars 6, 2019 09:18

Heja er!

Daniela | Discovering The Planet

Så himla spännande resa ni gör. Åh huset verkar sååå fint.

Britt-Marie Gustafsson
Britt-Marie Gustafsson
mars 4, 2019 10:09

Vilken energi ni har ! Härligt att följa er på bloggen. Förstår din längtan efter barnen ! Vet hur det känns när hjärtat ropar efter dem !Skönt de kommer snart . Kram B-M

G-EMDVDK369J