Vi har köpt ett citronträd!

Är du målstyrd eller mer “go with the flow”? Själv är jag väldigt målstyrd och har nog styrt hela mitt liv mot olika typer av mål, i stort och smått. Sedan blir det inte alltid som en tänkt eller det händer saker på vägen som ändrar målet men det är ju det som kallas livet. Även denna flytt har varit ett mål såklart. Som började med, Vi ska flytta utomlands -> Vi vill flytta till Portugal -> Vi vill flytta till Lagos med omnejd -> Jag vill ha ett hus -> Ett citronträd i trädgården vill jag ha!

Här ska vi bo

Vi har köpt ett citronträd. Med tillhörande hus. Och pool. Vår egen lilla oas i detta härliga land. Med gång- och cykelavstånd till Praia da Luz och mandelträdsfälten runt knuten. Faktiskt det första huset vi tittade på IRL, men det kändes rätt i magen och tickade så många av våra boxar, så varför inte:)

Bild från mäklare: Abacoz

Det är en lite annorlunda process här nere där mäklaren mer är en mellanhand och köpet sker genom advokater så det har tagit sin lilla tid. Det är inte heller så att besiktning skett innan huset läggs ut till försäljning  utan den görs i efterhand. Lika så måste en kolla noga att alla bygglov och dylikt är i sin ordning. Men nu ska allt vara i sin ordning och handpenning är lagd.

Foto: Syster Yster

Nu väntar en tid med lite husrenovering innan vi så småningom kan flytta in. Det blir också ett litet äventyr så här i främmande land men det som inte dödar stärker! En och annan Pinterestboard lär det bli. Tänk att jag har ett alldeles eget citronträd…

… och ett apelsinträd.

Må gott och lev väl! // Tinka

Ps. Vill du ha koll på nya uppdatering här på bloggen så kan du alltid följa På vift på FB eller Bloglovin . Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil. Eller bara kika in här med jämna mellanrum såklart.

18
Lämna en kommentar

avatar
9 Tråd
9 Trådsvar
0 Följare
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
CathinkaTravelAnnaSofia / FantasiresorAnna DrakouChristine - 29° Recent comment authors
TravelAnna
Gäst

Men åh, så underbart! Flera drömmer i en uppfyllda i och med detta, även om jag inser att det var och är en del jobb på vägen. Där kommer ni garanterat att trivas! Stort grattis och lycka till med fortsättningen!

Sofia / Fantasiresor
Gäst

Alltså vilket DRÖMHUS! Ser helt fantastiskt ut.

Anna Drakou
Gäst

Så trevligt, med hus och fruktträd på tomten! Jag har en liten apelsinlund i Grekland som min mamma ser efter, får se när det blidas att ta över och hur det kommer att gå. Är man uppväxt i Sverige har man ju så lite kunskaper hur dem ska skötas.
Stort grattis til er nya boende!

Christine - 29°
Gäst

Åhhh va roligt! Och vilket fint hus. Grattis till allt. 🙂
Jag har också ett sådant där trädmål, vill ha ett limeträd och ett mangoträd.

Marianne - Glimt av verden
Gäst

Gratulerer med sitrontre! Og appelsintre! Og hus! Den hagen ser skikkelig herlig ut 🙂

Helena - Oh darling, let's be adventurers
Gäst

Grattis till citronträdet! Och huset såklart.

Eva på rucksack
Gäst

Vilket fantastiskt hus! ❤️ Stort grattis!!

Åsa
Gäst

Grattis! Det ser jättefint ut!

Daniela | Discovering The Planet
Gäst

Men åhh vad fint. Stort grattis. Verkar som att ni stortrivs. Kramis