Pre-semester är listornas Mecca! 

Det finns väl ingen tid på året då en skriver listor så pennan glöder (eller nu för tiden kanske snarare tangentbordet) som veckorna innan semestern. Det är som att livet tar slut den där sista dagen innan dagen S. Allt måste vara klart och avslutat. Nu pratar jag inte om de listor som annars är så populära bland oss resebloggar, ni vet de där som fem favoriter, världens 10 bästa stränder, spektakulära trädkronor osv utan om gamla hederliga att-göra-listor.

Inte bara är det att-göra-listan för det som måste kommas ihåg innan en stänger kontorsdörren bakom sig. Det är även listorna för allt annat som måste göras innan en kan ta semester. Som trädgårdslistan (gräs som ska klippas, häckar som ska trimmas) och huslistan (glöm för guds skull inte att tömma kylskåpet!). Sedan har vi listan till våra husvakter med huset små egenheter som kan vara bra att veta. I år tillkom dessutom en ny lista, Tintins.

Att ta med hunden på resa i Europa innebär ett par vändor till veterinär, avmaskningstabletter ska köpas, var finns nu hans pass, pälsen måste klippas, dvs definitivt en ny att-göra-lista. Och sedan såklart har vi packlistorna, en för mig och en för min kära kamerautrustning. Kameran har givetvis även en pre-resa-att-göra-lista, skam vore väl annars. Ni vet, tömma minneskort, göra backup, rengöring osv. Det är ju inte konstigt att en är helt slut och sönderstressad när dagen för semester äntligen uppenbarar sig!

Men nu sitter jag här på Arlanda med utsikt över flygplanen och alla människor som är på väg. Ett Arlanda med luften full av semesterförväntan. Och med den härliga känslan av att ha varenda liten grej på alla mina listor avbockade (eller nåja nästan, häcken blev inte trimmad inför semestern i år heller). Som vanligt är jag i extremt god tid. För att avnjuta känslan av att vara på väg, för att hinna ta en vända i pocketbutiken och för att hinna uppleva en härlig flygplatslunch. Självklart också för att hinna skriva en ny lista. Listan på saker jag vill göra på semestern. För vad vore livet utan listor!

Hej, hej semester – hej ,hej Algarve!

Må gott och lev väl! //Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för 4000mil

  Ah ja, det är alltid stressigt innan resa. Jag är där nu. Vi kom hem ifrån Dolomiterna sent i lördags, åkte ut till stugan i måndags. För att ta emot gäster där tisdag och kom nu precis tillbaka hem. Nu exakt två dygn för att tvätta, packa, klippa gräset och göra hunden klar för hundvakt, lära känna nya kameran osv.
  En till lista finns det förresten utöver den du nämnde. Bloggens lista. Vad måste vara klart med bloggen som ska klara sig själv nu i nio dagar? 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Jodå, det finns såklart en lista för bloggen här också:). Vad blev det för kamera? Trevlig semester!

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Jeg er helt avhengig av lister, da har jeg full kontroll på alt som må gjøres og huskes før både korte og lange turer. God ferie!

  1. Profilbild för Cathinka

   Jag också:) Tack!

 3. Profilbild för Eva på rucksack.se

  Listor är mina bästa vänner när jag reser, de gånger jag har försökt att freestyla har gått sådär 🙂 Ha så härligt i Portugal! Ser fram emot fina bilder och tips inför min resa!

  1. Profilbild för Cathinka

   Nä vet inte hur jag skulle klara mig utan mina listor;-) Tusen tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?