resa med hund till norge, weekend i oslo,

Tintin i Oslo – om att resa med hund till Norge

,

Resebloggare är ett lite annorlunda släkte och Gunilla på bloggen 4000 mil har skrivit ett roligt inlägg om saker vi gör som kanske inte kan betraktas som helt normala. Men vad hon inte fick med på sin annars eminenta lista är när man gör en resa bara för att man blir så förtjust i en titeln man kommer på till ett av sina blogginlägg. Nästan så var det när jag häromsistone beslöt mig för att åka till Oslo en sväng i sällskap av min dvärgpudel Tintin (nåja mannen var också med). För när jag under sommaren fick höra att man numera kan åka snabbtåg till Oslo poppade bloggposttiteln “Tintin i Oslo” upp och så var den resan bokad. Att jag aldrig varit i Norge och alltså fick möjligheten att bocka ett nytt land kan också ha spelat in…

Vad du bör tänka på när du gör en resa med hund till Norge

För att få ta med hunden till Norge från Sverige krävs att den är ID-märkt, har EU-pass och är behandlad mot dvärgbandmask. Tintin är ID-märkt, har pass & är rabiesvaccinerad eftersom tanken var, när jag skaffade hund, att han skulle följa med oss mycket mer än vad han har fått göra. Hittills består hans landlista av Finland sedan han förra sommaren fick följa med på en vandringshelg till Åland. När det kommer till behandlingen av dvärgbandmasken är det något som måste ske i samband med resan högst 120 timmar och minst 24 timmar före avresa. Så ett par dagar innan avfärd besökte vi veterinären som verkligen inte är Tintins favoritbesök. Men den här behandlingen är verkligen smärtfri och behaglig då den ges med leverpastejkräm.

resa med hund till norge, weekend i oslo,

Att åka tåg med hund är verkligen enkelt

Att Oslo seglade upp som ett weekendalternativ berodde väldigt mycket på att jag fick höra att det numer går snabbtåg dit. 5 timmar är det mellan Stockholm och Oslo, lite långt kanske för en helg men vi tog första tåget på fredagsmorgonen så vi var framme till lunch. På tågen finns särskild hundvagn och det kostar inget extra att ta med hunden på tåget. Så skönt tillbakalutat med hunden i knät och musik i öronen susade vi genom ett höstvackert landskap. Hur man hanterar situationen om tåget blir kraftigt försenat? Ingen aning.

resa med hund till norge, weekend i oslo,

Turen att hitta ett trevligt ställe att bo på när du tar med hunden på resan

Ni som har hund känner säkert igen känslan när man sitter och surfar efter boenden inför semestern och det finns så många fantastiska alternativ tills man kryssar i den lilla husdjursrutan och vips så återstår en handfull inte alltför roliga alternativ. När Hotell Guldsmeden kom med på listan över alternativ såg det så trevligt ut att jag blev misstänksam. Kunde det verkligen vara så att man fick ha hund där? Dubbelkollade och det fick man. Så mysigt hotell, kan varmt rekommenderas även om du inte har hunden med dig till Oslo! Om man inte vill lämna sin hund på rummet när det är dags för frukost får du gärna inta frukosten i lobbyn i sällskap av din hund. Hundvänligt!

resa med hund till norge, weekend i oslo,

resa med hund till norge, weekend i oslo,

Tintin upptäcker Oslo

Det blir såklart fokus på utomhusaktiviteter när Tintin är i Oslo. När vi är incheckade och klara på Guldsmeden tar vi oss ner till Akers brygge som inte ligger långt därifrån. I sakta mak strosar vi sedan längs Hamnpromenaden förbi Akers fästning mot Oslos magnifika operahus och det nya Barcode-området. Operan är verkligen imponerande!

resa med hund till norge, weekend i oslo,

resa med hund till norge, weekend i oslo,

Tintin tror jag dock uppskattade lördagens promenad längs Akerselva mer. Promenaden längs älven erbjuder många trevliga stopp både för hund och människa. Matmarknaden i Vulkan är supermysig (hunden får dock inte följa med in så här ficka vi dela upp oss eftersom vi inte ville utnyttja de små hundboxarna som fanns tillgängliga utanför). Det finns ett häftigt industriområde med cool grafitti och vattenfallet Møllerfossene.

resa med hund till norge, weekend i oslo,

resa med hund till norge, weekend i oslo,

resa med hund till norge, weekend i oslo,

resa med hund till norge, weekend i oslo,

resa med hund till norge, weekend i oslo,

Äta bör man även om hunden är med

Det måste erkännas att det blir lite meckigare att hitta någonstans att äta när Tintin är med. Det är inte tillåtet att ta med hunden in på restauranger i Oslo. Vi har riktigt tur med vädret så här sent i september och alla uteserveringar är fortfarande öppna. Eftersom vi bor så nära Akers brygge med alla sina restauranger längs vattnet hamnar vi här båda kvällarna. Det är dock ingen självklarhet att hunden får följa med ens om det är uteservering så fråga alltid först. Första kvällen åt vi på Jamies. Här kommer man direkt med vattenskål till Tintin utan att vi ens har frågat och får då givetvis genast ett plus i kanten av husse & matte. Vi äter sedan ett riktigt god italiensk måltid, inte alls så dyrt. Andra kvällen äter vi på gastropuben Jarrman. Även här blir vi nöjda, bearnaisesåsen är en av de godaste vi ätit!

resa med hund till norge, weekend i oslo,

Ett kul tips jag fick i FB-gruppen Res med hund men dit vi aldrig kom är baren Internasjonalen som har en egen liten avdelning för hundbesökare. Det får helt enkelt bli nästa gång.

Att ta sig runt med hund i Oslo

Oslo är ingen stor stad så vi går precis överallt vi ska. Men om man har ont om tid eller inte lika stor tur med vädret som vi hade så är hunden välkommen både på bussar och tunnelbanan.

resa med hund till norge, weekend i oslo,

Vi hade en riktigt härlig helg med Tintin i Oslo. Att resa med hund innebär såklart vissa begränsningar men det är också väldigt trevligt. För oss som ändå oftast tillbringar all tid ute så innebär det inga större förändringar men shopping & museibesök går ju lite bort. När vi nu har med oss hunden vill vi inte lämna honom ensam på hotellet då hade han lika gärna kunnat vara kvar hemma.  Men mersmak gav det så nu är hans första flygresa bokad. Hur det ska gå blir en helt annan historia.

Glöm nu inte att följa På vift på FB, Bloglovin eller prenumerera på nya inlägg för nya spännande restips.

Må gott och lev väl!//Cathinka

SparaSpara

SparaSpara

Kommentarer

 1. Profilbild för 4000mil

  Haha, sant det missade jag. Jag har gjort saker på resmål för att det skulle bli ett så bra blogginlägg av det, absolut. Men (ännu inte) bokat en resa pga att jag kommit på en så bra titel. Fast man kanske skulle börja resa mer så? Känns ganska coolt.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är bara en tidsfråga Gunilla? Du med dina klockrena titlar kommer vakna upp en morgon med en du inte kan motstå och så är resan bokad?

 2. Profilbild för Ann-Louise

  Vad härligt att du bokade en resa för titelns skull! 🙂 Och vilken mysig resa för Tintin, han ser så nöjd ut på alla bilder!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tror han tyckte att det var mysigt att vara med men oj så trött han var när vi kom hem!

 3. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Det så jo ut som dere fikk en fint første møte med Oslo og at Tintin hadde det riktig bra her i byen. Han er selvfølgelig velkommen tilbake – det er mange andre flotte plasser her som jeg tror både han og reisefølget hans ville like 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Det fick vi verkligen! Oslo är verkligen en trevlig stad.

 4. Profilbild för Frida G Svensson

  Detta är bloggvärldens gulligaste inlägg! <3

  1. Profilbild för Cathinka
 5. Profilbild för klebefolie

  Tack för det arbete du har gjort för att dela det med oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?