Random Post
Sök
Sök
Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg – Från Trubsee till Engelberg

På vägen ner från vår utflykt uppe på Mt Titlis bestämmer jag mig för att hoppa av på mellanstationen i Trubsee för att vandra ner istället för att ta liften. Om jag nu befinner mig här måste jag få vandra i Engelberg. Den lilla sjön lockar som en magnet där den ligger alldeles blank och låter det omgärdande landskapen spegla sig och visa upp sin väldiga storhet. På skylten framgår att det ska ta 1.45 tim att vandra till Engelberg. En ganska lagom eftermiddagstur. Dock gäller inte den tidsangivelsen för någon galen i sin kamera och att föreviga sina omgivningar. 2,5 tim senare är jag tillbaka på hotellet.

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

En trevlig lätt vandringsled

Vandringsleden börjar med en enkel promenad längs sjön. En ordentligt iordningställd gångväg med massor av ställen att sätta sig och njuta av utsikten. Man kan välja att bara gå runt sjön också, om man inte vill vandra från Trubsee till Engelberg, 50 min tar det enligt skyltarna.

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Själv viker jag dock av mot Engelberg och stigen blir ordentligt mindre, det blir helt enkelt en stig. Men leden är ypperligt märkt med rött och vitt så det är inga problem att hitta.

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Alla dessa koskällor

Hela vägen ner omgärdas jag av ljudet från kossorna koskällor. Ibland bara svagt i fjärran, någon gång så infernaliskt att jag tycker synd om korna. Kan kor bli hörselskadade? Men sällskapet av kossorna som betar på sluttningarna är trevligt.

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Stigen går mestadels genom öppna landskap med fantastisk utsikt över bergen och dalarna. Grönskan skiner som en smaragd när solljuset bryter igenom. På bergstopparna ligger snön. Den har kommit tidigt i år säger de som vet. Det är helt enkelt ett helt fantastiskt vackert landskap och jag känner mig som Julia Andrews i Sound of Music där jag skuttar omkring nedför stigen.

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg

Med över 500 km vandringsleder i Engelberg finns det något för alla vandringssmaker. Du kan hitta vandringar på allt från en kvart till flera dagar. Och av det lilla jag såg verkar det vara välmarkerat och välskött. Här får du en idé om just hur många leder det finns!

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Vandra i Engelberg, Resa till Schweiz

Så är jag tillbaka, 2,5 timmar senare, där dagen började, vid liftstationen i Engelberg efter en härlig dag och en härlig vandring! Att vandra i Engelberg är verkligen något jag vill göra mer av.

Må gott och lev väl! // Cathinka


Fler inlägg från Schweiz

Resan var en pressresa i regi av Switzerland Tourism. Text, bild, tankar & åsikter är självklart mina egna.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Subscribe
Meddela
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fantasy Dining
oktober 17, 2017 19:26

Ser helt galet vackert ut:)

World by Tina
oktober 16, 2017 14:16

Oj så vackert! Jag har länge drömt om att testa att vandra, har aldrig gått mer än några timmar i sträck (men vet också att jag blir uttråkad rätt fort) men går man i ett vackert landskap tänker jag att det övervinner=)

pilla
oktober 14, 2017 05:39

Fantastiskt vackert, naturen i Schweiz är oslagbar.

G-EMDVDK369J