Random Post
Sök
Sök
Färöarna

Veckans bild – Färöarna

Väder. Jag läste någonstans innan vi for till Färöarna att om du inte gillar vädret på Färöarna vänta 5 minuter så är det ett annat väder. Men kikar man på medeltemperaturen så varierar den mellan +3 på vintern till +11 på sommaren så hur stor vädervariation kan det egentligen vara? Stor kan jag säga efter några dagar på öarna. Ena sekunden kändes värmen från vårens första solstrålar mot kinden och nästa tornade sig enorma ovädersmoln upp och hårda hagel slog mot vindrutan.

Färöarna

På morgonen när den här bilden togs så var det nästan helt vindstilla och vi klättrade upp på en höjd i Gjogv för att börja dagen med en soluppgång. En liten stund senare dundrade molnen in som en jättevåg över bergen på grannön. Senare på dagen blåste jag bokstavligen omkull när jag steg ur bilen strax utanför Torsvik. Vinden förde mig sedan ett 10-tal meter bort innan jag tacksamt stoppades av en dikeskant. Extremt glad över att vinden inte förde mig åt andra hållet där det stupade rejält…

Bilden är tagen med en Nikon D750, Nikkor 28-300, ISO400, 250mm, f/7,1, 1/2500 sek. Bilden ovan är redigerad i Lightroom. Redigeringar nedan; överst favoritfilter från Shutter Pulse. Spännande att se att det filter som jag just nu använder på alla mina bilder på bloggen inte alls fungerar här. Mittenbilden är obeskuret original och längst ner är bilden redigerad i Silver Efex från NIK.

Färöarna

Färöarna

Färöarna

Fler inlägg från Färöarna hittar ni här och alla Veckans Bild är samlade i taggen Veckans bild nedan. Glöm inte att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller följ oss på Instagram för resebilder..

Må gott och lev väl! // Tänka

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
G-EMDVDK369J