Veckans Bild – Serengeti Tanzania

,

Afrikansk massage kallas det lite skämtsamt, timmarna på skumpiga vägar i safaribilen. Det hade varit en lång dag som börjat på mysiga Gibbs farm. På farmen där jag bott tidigare hade jag av en tillfällighet tilldelats exakt samma rum som då. Rummet som för mig bar på en historia. Förra gången då dottern drabbades av magsjukan från helvetet (hon fick den inte på farmen utan från ett besök på ett lunchställe tidigare under dagen). Vi såg vår safari gå upp i rök tills hon av personalen fick en kopp te. Ett te som gjorde att hon 30 minuter senare satt och kvittrade i bilen. Än idag funderar vi på innehållet i denna gudomliga dryck.

Nu sitter vi i safaribilen både välmasserade och mörbultade. Sträckan mellan Ngorongorokratern och Serengeti är ganska lång och trist. Och skumpig. Timmar på gropiga vägar genom ett extremt platt och sönderbränt landskap.

Men sedan står han där, Lejonkungen. Lugn och ståtlig, stilla kikandes ut över sina ägor och hela bilen fylls med ny energi. Klagosången är som bortblåst. För att få möta denna skönhet i sitt riktiga habitat är en ren ynnest och lyckokänslan fyller varje por i kroppen. Han ruskar till, kikar lite förstrött på oss och fortsätter sedan sin stillsamma promenad över savannen.

Bilden är tagen med en Nikon 600, Nikkor 28-300, ISO640, 300mm, 1/160 sek. Bilden ovan är redigerad i Lightroom och PS. Redigeringar nedan; längst till vänster favoritfilter från Shutter Pulse, mittenbilden är obeskuret original och till höger redigering i Silver Efex från nik.

Trevlig helg! // Cathinka


Fler safaribilder hittar du här och ytterligare inlägg från Tanzania här. En fascinerande lejonhistoria om de fem musketörerna kan du läsa här. Och tips om hur du kan lägga upp din safari i Tanzania hittar du här.

Kommentarer

 1. Profilbild för 4000mil

  Åh vilken underbart bild! 🙂 Längtar efter vår nästa (totalt tredje) safari i vår.

  1. Profilbild för Cathinka

   Lyllo er som har en inbokad! Det har inte jag… Men drömma sig bort kan man alltid.

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Utrolig flott bilde! Det er noe helt spesielt med å se løver ute i det fri. Det finnes visst noen sjeldne vestafrikanske løver der jeg skal på safari i Benin utpå nyåret, men det gjenstår å se om jeg får sett noen av dem, da. Forresten skulle jeg veldig gjerne visst hva den teen inneholdt, jeg blir rammet av matforgiftning på omtrent halvparten av reisene utenfor Europa, så en slik vidundermedisin hadde vært noe…

  1. Profilbild för Cathinka

   Tusen tack Marianne och vad spännande med Benin! Ja du, jag provsmakade innan jag gav det till dottern och det smakade inte gott. Mest jord och bark men galet effektivt var det…

 3. Profilbild för Travel with Malin

  Superfina bilder! En gång har jag varit på safari – vet också att det inte var min sista 😉

  1. Profilbild för Cathinka

   Tusen tack Malin. Nä safari är en härlig och beroendeframkallande upplevelse!

 4. Profilbild för Christine - 29°

  Wow vilken bild, och på ett väldigt imponerande djur dessutom! Skrattar gott åt orden ”Afrikansk massage” för de ger så många egna minnen. 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack, riktigt imponerande djur?. Visst gör det och ett så passande uttryck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?