Vandring algarvekusten, reseblogg,

Vi vandrar på Algarvekusten

,

Jag har haft Sverigebesök här nere i Portugalien, varför det känns som om jag har haft en veckas semester. Vi har vandrat på Algarvekusten i stort sett hela vecka med avbrott bara för mina lektioner i skolan. Vi har sett så otroligt mycket vackert så här delar jag med mig av lite tips på trevliga vandringar på Algarvekusten.

Trail of Tides – en bit vild, rå kuststräcka

Det sticker ut en liten udde vid Carrapateira på Algarves västra kust. Ett område som gör sig utmärkt för enkel platt vandring i kargs, rått vackra omgivningar. Var lite rädd för att en skulle känna sig störd av trafiken eftersom en mestadels går på vägen med knastrande grus under fötterna. Men så här under lågsäsong passerar inte många bilar. Solen bjudit oss sina varma strålar och vinden får våra hår att stå åt alla håll och kanter. Det finns många utsiktsplatser längs vägen så tillbaka vid bilens har vi avverkat 1,1 mil. Tanken var att vi skulle ha ätit vid Sítio o Forna men det var säsongsstängt vilket vi tagit med i beräkningen så här i slutet av januari. Restaurangen fick låna oss sin soldränkta vägg som vindskydd när VII stället åt vår matsäck. Höjdpunkter på sträckan är Praia da Bordeira och Praia do Amado.

Vandring algarvekusten, carrapateira, trail of tides

Lagos – Ponta da Piedade t.o.r. – missa inte

Kanske Lagos populäraste sevärdhet är kuststräckan från staden till Ponta da Piedade med sina fantasifulla stenformationer och vackra stränder. Praia da Botata, Donna Anna och Camilio är alla värda extra steg och många foton. Brangelinas hus ligger ståndsmässigt på en udde. Tillsalu för den penningstarka köparen med sin prislapp på 100 miljoner. Vi börjar vår färd från vår lägis på andra sidan marinan och går t.o.r. så även idag blir det 1,1 mil. Höjdpunkter Praia do Camilio och Ponta da Piedade.

Mata Nacional do Barão de São João – omgiven av allsköns grönska

Sämre väder gör att vi tar oss till skogen till det lilla reservatet Mata Nacional. Vi väljer att ta den lite kortare märkta turen Pedra do Galo eftersom området är helt nya vandringsmarker för mig. Visst det är inte lika hänförande vackert som det är att gå längs kusterna men otroligt roligt att se en helt annan del av Algarve, en del av inlandet. Vi avslutar i den lilla gulliga byn Barão de São João sträcka leden knappt 6 km plus ett par km genom byn. Höjdpunkter den magnifika utsikten som bjuds på ett par ställen, alléerna och ett besök i byn.

Maia Praia – där sand möter hav

Skoldag gör att vi återigen stannar på hemmaplan. Och om en nu bor bredvid en ca 6 km lång strand måste ju även den visas upp. Det blir en lång tur längs stranden med bara fötter i sanden och vågornas brus i öronen. Höjdpunkt är de öppna vidderna och havets färg.

Seven Hanging Valleys – en av de vackraste av de vackra vandringarna på Algarvekusten

Kanske Algarvekustens juvel och definitivt en av de sträckor flest människor hittar till. Jag fick tipset från Tommy på FB-sidan Njuta livet i Portugal (här hittar du massor av vandringstips!) i höstas och vandringen har hunnit bli en av mina absoluta favoriter. Inte nog med att det är galet vackert, här ligger dessutom en av mina favoritrestauranger, kan det bli bättre ,vandring och god mat!?!  Jag har provat att gå sträckan i lite olika etapper och den här gången utgick vi från Benagil och gick till Praia da Albandeira, vände och avslutade dagen på Pescador Benagil i Bengal med lite portugisiska delikatesser. Sträckan är inte så lång men den tar tid då kameran åker upp mest hela tiden, 6-7 km totalt fram och tillbaka. En måste-vandring om du är på Algarve! Höjdpunkter Praia da Marinha, Praia da Albandeira & Restaurant Pescador Benagil

Vi avslutar veckan med härliga timmar på en filt på stranden. En bättre vecka helt klart! 

Må gott och lev väl! // Cathinka

Vill du ha fler tips på Algarvevandring hittar du det här:

Ps. Vill du ha koll på nya uppdatering här på bloggen så kan du alltid följa På vift på FB eller Bloglovin . Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil. Eller bara kika in här med jämna mellanrum såklart.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?