Via Francigena, dag 3 – etapp 25-27

,

Vilodag. Redan från början är det planerat att vi ska ta tåg etapp 25-26 för att sedan vandra etapp 27 in till Lucca. Men vandringens tuffa inledning gör att det börjar diskuteras att ta tåg hela vägen. Själv slåss jag med min Luther. Jag är ju ändå här för att vandra. Ska jag då ”fuska” genom att ta tåget?

Min önskan att få se Sarzana gör att förståndet vinner. Det blir en vilodag. Vi splittar upp oss lite i gruppen då vi är ett gäng som stannar i Sarzana. En grupp fortsätter med tåg direkt till Lucca och så två tappra hjältar som håller sig till ursprungsplanen med tåg+vandring.

Det blir en skön morgon där vi strosar i Sarzanas ännu tomma gränder. Just den där stunden när en stad sakta vaknar upp tycker jag att det är extra mysigt att flanera runt. Människor som är på väg till jobbet. Grönsaker som plockas upp i stånden. Morgonkaffe som intas på de små caféerna. Sarzana är en riktigt mysig liten stad så jag är glad att jag gav den lite tid.

Efter en ovanligt god cappuccino även med italienska mått mätt och croissant tar vi tåget vidare till Lucca. Lucca möter oss med riktig sommarvärme. Hit har turisterna nu börjat hitta efter vintervilan. Gränderna sjuder av liv och kommers. ”De tio senaste åren har det blivit allt för mycket turister här” suckar killen i vinbutiken. Och jag förstår hans frustration.

Seneftermiddagen ägnas åt en vandrares vardagsbestyr. Som tvätt och fotvård.

I morgon är en ny dag.

Må gott och lev väl/Tinka

Sträcka: etapp 25-27, Sarzana – Lucca

Längd: Tåg

Steg: 19.000

Boende: Villa Corte Degli Dei

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?