Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena

Via Francigena, dag 9-etapp 33

,

Lite sorgset känns det allt när vi lämnar Monteriggiones port bakom oss. Resans sista vandringsdag, 2,1 mil mot Siena. Det blir en vandring i njutningens tecken. Vi vandrar stilla genom ett Toscana där sommaren nu verkligen har kommit. Solen skiner, fåglarna kvittrar och vi går. Främst går vi på breda grusvägar men även en hel del asfalt dock utan särskilt mycket trafik. Men det är betydligt tuffare för kroppen med det hårda underlaget och benen blir stummare.

Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena

Även idag har guideboken varnat för skral mattillgång men vi (eller snarare Eva då) vet bättre! Inte långt från leden (en knapp kilometer) ligger El Ceppo som blir räddningen för oss hungriga pellegrinos. Härlig långlunch och vila av trötta ben blir det innan vi tar oss vidare. 

Leden går i en rejäl cirkel runt Siena så om man vill finns flera möjligheter att korta dagens etapp men vi är envisa och följer de rödvita markeringarna. Rätt som det är finns en stenskylt i skogen som säger 2 km till SIena. Det känns för bra för att vara sant. Det är det också. Om skylten är ett utslag för dålig italiensk humor eller ren sadism är svårt att säga men en gissning är att det återstår minst 6 kilometer eller så…

De sista kilometrarna in mot Siena är tunga och med rejält uppförslut. Jag vet inte om det är psyket som nu släpper garden eller om kroppen helt enkelt har fått nog, men fötterna gör hiskeligt ont. Vill inte gå längre. Så lättnaden är stor när vi äntligen når Sienas portar. Då blir stegen lätta igen och leendet återvänder. Känslan att stå på Il Campo och veta att jag gått 25 mil hit, den känslan är ganska oslagbar. Vi firar målgången med stil, med champagne, för det kan vi verkligen unna oss!

Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena

Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena

Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena

Tack Elajsa, Eva, Eva-Lena, Kerstin, Kina, Lisa, Maritha & Ulle för skratt, prat och tystnad!

Må gott och lev väl! // Tinka


Sträcka: etapp 33,  Monteriggioni – Siena

Längd: 25 km

Steg: 35.000

Boende: Albergo Tre Donzelle

Kommentarer

 1. Profilbild för Ladies Abroad

  Ser underbart ut, i alla fall delar av de 25 milen. Sen några frågor som uppstår: Vilken kamera och hur många objektiv fick följa med? Hur hann du fota; blev du hängande efter de andra? Sist men mest förvånad över; skrev du inläggen live eller var du redan hemma? Om du gjorde det under resan; hur hann du????

  Hälsningar 200 frågor

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var underbart även om det även var ”lite” jobbigt:) Jag hade min systemkamera med mig med favoritobjektivet 28-300, så nästan 1,5 kg extra… Hade även en 35 mm 1,4 men orkade aldrig byta.
   Jo jag låg nog konstant lite efter de andra, tror jag tog 1700 bilder under vandringen.
   Och ja, jag livebloggade nästan varje dag, för första gången. De sista 2 skrev jag hemifrån. Bloggstunden varje kväll blev en stunds avkoppling.

 2. Profilbild för På Upptäcktsfärd

  Gratulerar till denna mastodontvandring med extra kamerautrustning! Vi både förstår och sympatiserar med vemodet som gör sig påmint vid äventyrets slut. Men visst kan det vara skönt att vara hemma ibland?

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är det skönt att komma hem, för landar man inte hemma hur ska man då kunna längta efter nya äventyr?

 3. Profilbild för Linda, resa medvetet

  Jag är inte van vid ditt bloggtempo! Så mycket fina inlägg du producerat mellan varven. Blir intressant att höra vad du tycker om liveblogging. Underbart ser det ut att ha varit

  1. Profilbild för Cathinka

   Nä det här tempot brukar jag ju inte hålla men nu var det nästan ”tvunget” för att jag skulle komma ihåg och hålla isär dagarna:) Roligt att liveblogga men det tar tid så svårt att få ihop eller motivera om man reser med familjen. Nu hade jag bara mig själv att ta hänsyn till och då är det betydligt enklare.
   Underbart var det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?