Via Francigena, dag 4 – etapp 28

,

Slut dina ögon. Vad ser du framför dig om jag säger Toscana? Ser du som jag böljande gröna kullar, alléer av cypresser, byar med torn på toppen av kullarna och vinrankor längs sluttningarna? Så har inte vår vandring idag varit.

Vi startar strax utanför Luccas fina stadskärna och vandrar sakta genom staden. Vi har kommit igång ganska sent efter en lång frukost i solen så i Lucca pågår livet för fullt. Sedan följer 2 mils extremt platt vandring genom små övergivna förstäder och fula industriområde. Hela vandringen är på asfalt och bitvis längs ganska trafikerade vägar.

Sträckan kommer inte kvala in bland de vackraste eller roligaste att gå. Men så, och det är ju det som är då roligt med att vara ute på äventyr, är det dags att äta lunch. Och där mitt i allt ganska gråa hittar vi en ännu gråare restaurang. Med Michelin märke på dörren. Där mitt i ingenting får vi en lunch som alldeles säkert kommer bli en av resans absolut godaste.

Må gott och lev väl. / Cathinka


Sträcka: etapp 28, Lucca – Altopascio

Längd: 23 km

Steg: 34.000

Boende: Hotel Cavalieri Del Tau

Kommentarer

  1. Profilbild för Travelsis

    Oj, låter annorlunda vandringssträcka! Lucca är iaf vackert, så en bra start?

    1. Profilbild för Cathinka

      Ja lite oväntad måste jag säga att sträckan var. Lucca är verkligen mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?