Random Post
Sök
Sök

Via Francigena, dag 6 – etapp 30

Slut dina ögon. Vad ser du framför dig om jag säger Toscana? Ser du som jag böljande gröna kullar, alléer av cypresser, byar med torn på toppen av kullarna och vinrankor längs sluttningarna? Precis så har vår vandring varit idag!

Dagens etapp har helt klart varit vandringens hittills vackraste etapp. Efter en stark morgoncappuccino på en av San Miniatos barer vandrade vi sakta ut ur stan. Från topparna av Toscanas kullar har vi sedan haft en fantastisk utsikt över olivlundar och vackra vingårdar. 26 km under Toscanas varma sol.

Lite lätt övermodiga struntade vi i matsäck trots att det tydligt stod i guideboken att det inte fanns några matställen längs vägen. Vi tänkte att vi är ju ändå i Italien, här finns alltid mat. Det fanns det inte. Däremot kunde vi köpa ett par flaskor vin på en gård. Så dagens lunch blev lite vin och nötter. Lite lite men definitivt självskyllan.

Lyckan var stor när vi ett par kilometer från kvällens slutdestination möttes av den röda barskylten. Med en macka och lite chips i kroppen gick de sista kilometrarna som en dans trots uppförsbacke.

Må gott och lev väl. // Cathinka


Sträcka: etapp 30, San Miniato – Gambassi Therme

Längd: 26 km

Steg: 39.000

Boende: Ostello Sigerico

Subscribe
Meddela
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fantasy Dining
april 22, 2018 12:53

Alltså,så underbart!!!

G-EMDVDK369J