Via Francigena, dag 6 – etapp 30

,

Slut dina ögon. Vad ser du framför dig om jag säger Toscana? Ser du som jag böljande gröna kullar, alléer av cypresser, byar med torn på toppen av kullarna och vinrankor längs sluttningarna? Precis så har vår vandring varit idag!

Dagens etapp har helt klart varit vandringens hittills vackraste etapp. Efter en stark morgoncappuccino på en av San Miniatos barer vandrade vi sakta ut ur stan. Från topparna av Toscanas kullar har vi sedan haft en fantastisk utsikt över olivlundar och vackra vingårdar. 26 km under Toscanas varma sol.

Lite lätt övermodiga struntade vi i matsäck trots att det tydligt stod i guideboken att det inte fanns några matställen längs vägen. Vi tänkte att vi är ju ändå i Italien, här finns alltid mat. Det fanns det inte. Däremot kunde vi köpa ett par flaskor vin på en gård. Så dagens lunch blev lite vin och nötter. Lite lite men definitivt självskyllan.

Lyckan var stor när vi ett par kilometer från kvällens slutdestination möttes av den röda barskylten. Med en macka och lite chips i kroppen gick de sista kilometrarna som en dans trots uppförsbacke.

Må gott och lev väl. // Cathinka


Sträcka: etapp 30, San Miniato – Gambassi Therme

Längd: 26 km

Steg: 39.000

Boende: Ostello Sigerico

Kommentarer

  1. Profilbild för Fantasy Dining

    Alltså,så underbart!!!

    1. Profilbild för Cathinka

      Ja riktigt härligt men även varmt och tufft…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?