2023 med fotoklubben

Vi är ett glatt gäng som kontinuerligt träffas under året för att fota tillsammans men även för att hänge oss till fullo åt allt som har med foto att göra. Teknik, komposition, analys. I år har vi såklart haft lite extra fullt upp då vi har haft vår första gemensamma utställning.

Annars är vårt upplägg att vi ses 1 gång per månad för att foto med ett gemensamt tema. Är man inte på plats så går det såklart att fota vid annat tillfälle. Temat kan vara en plats, en genre, eller ett ord. Vad som helst som vi gemensamt kommer fram till.

Sedan träffas vi ett par veckor senare för att beundra våra alster. Prata om vad vi kunde ha gjort bättre eller vad vi är riktigt nöjda med. Helt enkelt nörda ner oss riktigt i konsten att fotografera.

Så här har vårt fotoår 2023 sett ut genom min lins.

Januari⎥Motljus

Vi drar igång fotoåret med tema motljus. Själv har jag en stukad fot och fixar inte alls att fota men att följa med för att fika fixade jag:)

Februari ⎥Reflektioner

Reflektioner kan vara så mycket. I speglar, fönster och vatten, alla blanka ytor kan du hitta reflektioner i. Men tolkningen här helt öppen och dukan hitta mycket mer i ordet.

Mars ⎥Makro

Ett återkommande tema i klubben. Det är fantastiskt kul att krypa ner på marken och studera naturens små under.

April⎥Cordoama

En favoritplats här nere och en synnerligen lämplig plats för landskapsfotografering – Praia da Cordoama. Denna månad hade vi även en liten extrauppgift för den som ville, att berätta en historia med 6 bilder, något jag brinner lite extra för. Att inte alltid bara hitta den perfekt bilden utan detaljer som tillsammans berättar något om platsen.

Maj⎥Gul

Kanske årets roligaste tema! Helt utan inspiration åkte jag till en grannby som brukar locka fram fotolusten, Ferragudo. Och hamnade i min bubbla och gick helt in i ”fotomood”: Så mycket gult uppenbarade sig helt plötsligt och det var verkligen otroligt roligt.

Juni⎥Skuggor & himmel

Att foto himlen här nere är oftast en rätt trist historia eftersom den är blå och inte mycket mer. Vi hade därför dubbla teman och själv hängav jag mig åt skuggor.

Juli ⎥Dörrar & geometri

För att utmana mig lite extra bestämde jag mig för att fota dörrar men att det även skulle finnas människor med i bild. En kul utmaning!

Augusti ⎥Känslor & September⎥Porträtt

På grund av att jag befann mig på resande fot missade jag augustis utmaning. Vad gäller porträtt så hade vi en rolig eftermiddag där vi fotade varandra i Monchique.

Oktober ⎥Street photo med street art

Vår närmaste lilla stad Lagos är fylld av fantastisk street art och temat denna månad var just att fotografera den. Återigen valde jag en egen liten extrautmaning där det skulle finnas människor med i bild.

November ⎥Utställning

November vikte vi helt till utställnningen. Dessa bilder valda jag att ställa ut:

December⎥Svartvitt

Årets sista tema blev svartvitt. Där ett av fotografierna ska presenteras även med originalbilden i färg. För mig blev det återigen bilder med människor i:)

Så, ett riktigt trevligt fotoår. Jag ser redan fram emot nästa. Ikväll bestämmer vi nästa tema, jag undrar vad det kan bli? Har du tips på roliga teman vi kan använda oss av under året?

Etiketter:


Kommentarer

2 svar till ”2023 med fotoklubben”

 1. Profilbild för Daniela Olsson

  Jättekul att se och inspirerande. Några teman vi hade under en utbildning jag gick var rörelse, nyckel, associationer [en bild ska leda till nästa].

  1. Profilbild för Cathinka
   Cathinka

   Kul att du tycker det! Att tack för tematips, spännande uppslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?