Zavial

En härlig vårvandring – Zavial loopen

,

Äntligen! Gångerna vi åkt genom den lilla dalen mellan Figueira och Zavial på västra Algarve och sagt -”Vi måste vandra här någon gång” är oräkneliga. Men nu så. Vandringsskorna sitter rejält fast knutna, vattenflaskorna är välfyllda och humöret är på topp – ett nytt vandringsäventyr väntar.

Den här tiden på året är nog den allra vackraste här nere längs Algarvekusten. När marken är illande grön och översvämmad av den solgula klövern. Som förvisso är ett invasivt ogräs men åtminstone ett vackert sådant.

Vi startar vid Praia do Zavial

När vi kommer till stranden Zavial där vi tänkt starta dagens vandring, råder febril aktivitet och stranden är full med förväntansfulla surfare och överallt i vattnet ser man huvuden som guppar i väntan på den där vågen. Av lågsäsong märks inget här denna dag. Det är så mysigt så en nästan bara vill stanna där och hänga men på vandring vi ska.

Längs Rota Vicentina mot Furnas

Vi sätter av längs Rota Vicentinas markeringar längs hav som lyser turkost och små sockervadds moln som seglar på himlen. Här i starten är även vandringens enda tuffare backe men belöningen som väntar när du kommer upp är väl värt det bultande hjärtat. 360 grader ren och skär vackerhet!

Vi når vår dal!

Efter att ha knatat längs Rota Vicentina några kilometer är det dags att vika innåt land. Tillslut står vi där och blickar ut över vår dal. Utsikten går definitivt inte av för hackor. Och visst ville vi även gå igenom vår dal men till det finns varken tid eller ork idag. Det får helt enkelt bli en annan dag och en annan vandring.

Bra att veta om denna vandring:

Du hittar fler vandringsfakta här på min Wikilocprofil

Vandra i Algarve

Är du sugen på att vandra här i Algarve? På kartan nedan hittar du några av mina favoriter. Bara klicka så kommer du till respektive inlägg där du kan få mer info.

Helt enkelt en härlig vandring och en härlig dag.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?