Göteborg

Bildfyllt vykort från ett gött Göteborg

Betrakta det som ett expresslevererat vykort med Royal Mail, ordinarie post mellan England och Portugal tar efter Brexit mellan 2-3 månader. Hur är det ens möjligt, det måste gå att gå mellan dessa länder på den tiden!? Det här vykort kommer ju faktiskt bara efter ett par ynka veckor, definitiv express!

Under min senaste Sverigevistelse fick jag nöjet att spendera några dagar hos syrran i Göteborg. Jag har såklart varit i Göteborg många gånger tidigare men jag tror aldrig jag har sett så mycket av staden som denna gång.

50 000 steg i Göteborg

Under 2 upptäckardagar snittar vi nästan 20 000 steg per dag. Vi går verkligen gata upp och gata ner. Första dagen bjuder tom på en del sol men sedan är det regntunga skyar. Jag som är så bortskämd med sol gillar molnigt så länge som det inte regnar och det slipper vi.

Första dagen är målet Haga. Där har jag varit förut men vår promenad dit och tillbaka tar oss genom för mig helt nya bekantskaper – Ängsgårdens koloniområde, Konstepidemin, Linné, Järntorget, Slottsskogen (eller här har jag faktiskt varit tidigare), Guldheden och Chalmers.

Ännu fler steg och vi blir inlåsta

Vi har en liten mellandag som ägnas åt jobb och fika innan det är dags för att sätta apostlahästarna i jobb igen. Nu tar vi även hjälp av bilen som tar oss bort till Klippan och Älvsborgsbron, en bra utgångspunkt för dagens mål, Majorna. På vägen dit tar vi oss upp på Ramberget, där hela Göteborg ligger för våra fötter. Riktigt bra för mig som tycker att Göteborg är grymt svårt att få ihop rent geografiskt.

Vi strosar i Majorna, fikar på Café Asti och flanerar runt i Slottsskogens Koloniområde. Där lyckas vi med konststycket att bli inlåsta… Tydligen är det inte öppet för besökare den här tiden på året men grinden stod öppen så vi gick in. Ut kom vi dock inte för då var grinden inte längre öppen. Lite svettigt en stund innan några hjälpsamma hantverkare kom så vi kunde slinka ut.

Göteborg med Håkan

Vi passade också på att göra en liten streetart tur. På ett antal platser i Göteborg har streetart artisten @hellstrom_streetart gjort stora väggmålningar utifrån citat från låtar av göteborgsgurun Håkan Hellström. De ligger väl utspridda i stan så här var det tur att vi hade bil. Vi lyckades hitta tre av hans verk, vet inte om det finns fler.

Jag har sagt det förut och säger det igen, en stad upptäcks bäst till fots! Men det är ju inte dumt att ha tillgång till bil:). Nu går färden fortsatt söderut.

Må gott och lev väl // Tinka

Följ, följ, följ På vift på FB! Genom att prenumerera får du info om nya direkt i den mailkorg. Det gör du genom att anmäla dig här bredvid (eller nedan om du läser på mobilen). Du hittar mig även på Instagram med resebilder och vardagsstories.

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Anna i Portugal

  Kul att få se ”mitt” Göteborg genom dina ögon och din kameralins!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är så roligt att skratta runt med en kamera i släptåg. Jag ser så mycket som jag aldrig skulle ha sett annars:)

 2. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Härliga bilder från ”min” stad. Finns så mycket att upptäcka här och just att vandra kring i staden gillar jag.
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Cathinka

   Men visst är det trevligt att bara strosa runt. Bästa sättet att upptäcka en stad om du frågar mig:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?