Ett somrigt Stockholm i april

,

Tåget swishar fram mellan Stockholm och Göteborg. Det är inte annat än att jag drömmer tillbaka till de gamla tågens trygga, rytmiska dunk-dunk, dunk-dunk. Snabbtågens swishande ljud har definitivt inte samma charm men visst är bekvämligheten och snabbheten klart sköna förbättringar.

Vi har varit i Stockholm för att ta farväl och avsked är alltid tungt. Stockholm har också gett oss en helg fylld av skönhet av alla dess slag. Människor, mat, sol, musik och storstadsliv.

I år blir det fem år sedan vi lämnade Stockholm. Vi lämnade inte för att vi inte gillar Stockholm. Jag älskar Stockholm, särskilt den här tiden på året, när våren står för dörren och det spritter i både människor och natur. Helgens helt otroliga väder var mer än vi kunde drömma om!

När Stockholm är som allra bäst

Jag har gått och gått och gått längs Stockholms gator. Där vinterns grus fortfarande knastrar under fötterna och sorlet från uteserveringarna studsar mellan fasaderna. Där påskliljor lyser som solar i stora krukor och Stockholms ström glittrar i kapp med alla leenden. Och tänka sig att Kungsträdgårdens alla körsbärsträd bestämmer sig för att börja blomma just när vi är här.

På ett tåg genom Sverige

Nu passerar ett Sverige i uppvaknande utanför mitt tågfönster. Ett landskap där träden fortfarande ståtar bara, där enbart sälgens ulltussar till blommor förvandlats till limegröna mjuka bollar som lyser upp här och var. 
Vi susar genom skog och böljande kullar. Förbi röda stugor, ladugårdar, mindre städer och förorter innan vi till slut sakta rullar in stationen. Nu väntar några dagar i Sveriges näst största stad. Sveriges fram- eller baksida? Det är förstås en perspektivfråga:)

Må gott och lev väl! // Tinka

Följ, följ, följ På vift på FB! Genom att prenumerera får du info om nya direkt i den mailkorg. Det gör du genom att anmäla dig här bredvid (eller nedan om du läser på mobilen). Du hittar mig även på Instagram med resebilder och vardagsstories. Själv följer jag mina favoritbloggar via Feedly, kanske något för dig?

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Anna i Portugal

  Så klart Göteborg är Sveriges framsida 🙂 Det är i af mitt perspektiv. Visst är avsked svårt, men också ett avslut. Och därefter kommer en ny början. Kram till er båda!

  1. Profilbild för Cathinka

   Så sant så. Tack <3

 2. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Stockholm är alltid fint!
  Har barn och barnbarn där, så är där lite då och då, men har alltid missat när körsbärsträden blommar, tyvärr.
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är fantastiskt med körsbärsblomningen men du får dela den med många:)

 3. Profilbild för Ann

  Ja Stockholm har verkligen sin charm, men i min smak så är stan bäst under hösten. På något sätt så känns det som att Stockholm andas lite mer då, lite mindre turism, lite mindre stress 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Hösten är även den en fantastisk tid i Stockholm. Vad jag gillar med våren är känslan av glädje som spirar i varenda vrå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?