Månader som kom och gick – april & maj 2023

April och maj har varit helt galet fina månader här nere. De är vanligtvis annars rätt ostadiga och blåsiga men icke detta år. Det har njutits i fulla drag efter den långa vintern vill jag lova. Vi är nu inne på vårt femte år här nere så sköna rutiner har skapats. Livet levs i ett lugnt tempo utan stress. Något jag är extremt tacksam över. Så de här två månaderna har helt enkelt lullat på.

Livet som portugalsvensk

Tiden rullar på. En hel del jobb. En hel del vardagsliv. Besök. En resa. Padel. Socialt umgänge. En himla massa mat. Har också varit på sjukhuset och pricktestat alla pigmentförändringar. Sånt jag lätt skjuter upp, typ som denna gång, då det tog 5 hela år. År där hud verkligen har exponerats med mycket sol. Alltid nervöst men tack och lov inga förändringar.
En anledning till att det skjutits upp är att allt som fortfarande är nytt känns lite krångligt. Vart ska jag vända mig, hur bokar jag? I slutändan är det såklart busenkelt, hudläkare finns på vårt privatsjukhus, tid bokas i appen, kostnad ca €80. Det hade säkert gått att ordna via den offentliga sjukvården men där är det svårare när man som jag inte kan språket.

Pappsen har varit på besök också. Förutom då det självklara att det alltid är mysigt att ha familj och vänner här så är det lite enklare att ta tag i saker. Att göra saker man tänkt länge men prokrastinerat. Nu kom vi äntligen iväg till fortet i Sagres som vi väl har åkt förbi typ 100 gånger och sagt att vi ska besöka. De har ett nytt litet museum som definitivt är värt ett besök.

Husägare i Portugal

Underhåll, underhåll & trädgårdsarbete är vad denna del på året innebär. Vintern har varit extra tuff mot huset i år, så det målas och skrubbas. Den blöta vintern som har gått hårt åt huset har dock gjort att trädgården frodas. Vi har haft så galet mycket rosor och passionsfrukten har gått bananas. Det bästa av allt är att favoritfrukostplatsen är iordningställd så nu kan morgonkaffet avnjutas på taket.

På resande fot

Typ 10 dagar i Sverige och Danmark blev det. 4 städer. Några dagar i Stockholm, Göteborg, Helsingborg & Köpenhamn. Familj hälsades på. Steg gicks och en mängd foton togs. Fantastiska dagar! Och den bästa tiden att besöka, jag fick se hela naturen fullkomligt explodera i grönska. Dessutom lyckades Stockholmsbesöket sammanfalla med att Kungsträdgården blev helt rosa.

Från mobilens fotoalbum

Sällan har jag så få foton i mobilen som dessa månader. Inte ens på mina små killar fanns det särskilt mycket bilder.

I På vift och kamerans värld

Fotoklubben och resan till Sverige/Danmark har gjort att kameran verkligen gått varm. Vi hade ett riktigt roligt tema i fotoklubben i maj när vi skulle tolka Gul. Jag tog en sväng till Ferragudo, en av de riktigt gulliga byarna här. Och så mycket gult det finns bara en öppnar ögonen. En riktigt rolig eftermiddag.

Bloggen har fått vila. När ingen inspiration finns får det helt enkelt vara tyst här inne. Men några inlägg kom iallafall:

District 4, Saigon- Där legendarisk maffia ersatts av hipp ungdom
Ett somrigt Stockholm i april
Bildfyllt vykort från ett gött Göteborg
Grym cykeltur längs Bangkoks bakgator med Bangkok by Bike

Lite omvärldsbevakning i bloggvärlden och andra sociala medier

Den här gången måste jag få tipsa om ALASTAIR LEITHEAD. Han är tidigare utrikeskorrespondent på BBC men försöker nu leva off the grid i Alentejo här i Portugal. Han är såklart en lysande skribent som bjussar på roliga historier om deras resa mot att nästa år öppna en ecolodge.

Det var allt för denna gång. Ha det!

Må gott och lev väl // Tinka

Följ, följ, följ På vift på FB! Genom att prenumerera får du info om nya direkt i den mailkorg. Det gör du genom att anmäla dig här bredvid (eller nedan om du läser på mobilen). Till slut hittar du oss Instagram där det finns resebilder och vardagsstories.

Etiketter:


Kommentarer

  1. Profilbild för Anna i Portugal

    Härliga månader och fina foton. Kul utflykt till Ferragudo, att fota en färg känns som en kul utmaning verkligen! och vad roligt du upptäckt Alastar! Han skriver verkligen långa och innehållsrika inlägg. Kram

    1. Profilbild för Cathinka

      Tack och ja, det var riktigt inspirerande att foto med tema gul, länge sedan jag kände en sådan extrem fotoglädje. Han är verkligen en strålande skribent Alastar, men har är ju trots allt prisbelönt BBC journalist så det vore kanske konstigt annars. Lycka till med det fortsatta poolbygget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?