Fotografera stilleben, workshop casa mae

Bland blomkål & lavendel

Fotograferingens år ska 2020 bli skrev jag i min årsammanfattning tidigare. Så vad passar inte bättre än en workshop i stillebenfoto. Tryckte genast på boka knapen när kursen dök upp i mitt flöde. Stilleben är något jag mycket sällan fotar. Mycket för att jag inte riktigt vet vad jag ska använda de bilderna till. Som om bilder måste användas. De kan verkligen bara tas för det egna höga nöjets skull. Och det var precis det jag gjorde i helgen. Min lins blev helt uppslukad av blommor & grönsaker.

Workshopen gick av stapeln på ett hotell här i Lagos som heter Casa Mae (Mammas hus) och här har de den mest underbara grönsaksträdgård. Så vi började med att gå runt och plocka det vi ville ha. Och jag behöver väl knappast säga hur underbart det är att i januari kunna gå runt och plocka apelsiner, citroner, blomkål, kål, broccoli, ärter, lavendel, passionsfrukt, rödbetor… Någon brist på saker att fotografera hade vi definitivt inte.

Fotografera stilleben, workshop casa mae
Fotografera stilleben, workshop casa mae

Vi fotade ute på gården, lekte med skuggor, färger och bakgrunder. Provade olika vinklar, vrår och bakgrunder. Minimalistiskt & maximalistiskt. Så otroligt roligt att få frossa i färg och form.

Fotografera stilleben, workshop casa mae
Fotografera stilleben, workshop casa mae

Jag måste berätta lite om Casa Mae och detta inlägg är inte sponsrat på något sätt. Men i den ibland så polariserade resedebatten så tycker jag att det är viktigare att lyfta fram när något är riktigt bra än att skamma mindre bra saker. Och Casa Mae försöker göra något bra. Det är ett av våra få 5 stjärniga hotell i Lagos och ligger längs den vackra ringmuren i bortre delen av gamla staden. Här är hållbart en del av själen, så mycket som bara är möjligt av det du hittar här är en produkt av Portugal. När det kommer till råvaror i maten, i butiken i inredningen. De vill dessutom vara med och bidra till en levande stad utanför högsäsongens vimmel.

Fotografera stilleben, workshop casa mae
Fotografera stilleben, workshop casa mae

Det är här deras Share & Stay koncept kommer in. När de bjuder in kreatörer som får bo på hotellet under en vecka för att i gengäld hålla workshops under vårens lugna helger. Ni som är här i Lagos under våren gå in och kika här vad som händer. Mycket roligt hittar du till en väldigt rimlig peng. Och du som är kreatör, varje höst lägger Casa Mae ut på sin Instagram när det där dags att hitta vårens workshopshållare. Håll ögonen öppna och sök!

I morgon är det redan dags för nästa fotoprojekt. Då ska jag ut och fota fåglar. Något av det svåraste jag vet!

Må gott och lev väl!//Tinka

Jag uppskattar alltid nya följare till På vift på FB eller Bloglovin! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Ladies Abroad

  Jag har bestämt mig för att satsa mer på temakurser-/WS inom foto. Tänkte börja med mat och ev inredning. Fast stilleben skulle också behövas, det såg man ju på redigeringen du hjälpte till med i går…..

  Snabbgooglade mat och inredning förra dagen, hittade bara Moderskeppets onlinekurser. Har du någon favorit som du gick kurser hos i Sthlm?

  1. Profilbild för Cathinka

   Jag har bara tagit ett par kurser på fotografiska i bildseende. Rekommenderar dem varmt men inte mycket med det du efterfrågar att göra:) Det finns en FBgrupp som heter fotoworkshops i Norden där kanske du kan hitta något?

 2. Profilbild för Ann

  Men åh vilken rolig kurs! Den hade jag också velat gå, jag skulle inte dö av att bli lite bättre på stilleben 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var riktigt roligt och alltid spännande att utmana sig själv lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?