Cykel genom Kuching, Reseblogg, Paradesa Borneo

På cykel genom Kuching, Borneo

,

En riktig höjdpunkt under Borneoresan. En tur med cykel genom Kuching. Den såg jag inte riktigt komma när jag planerade Borneoresan hemma vid matbordet. För då är det bara en himla massa apor som lockar. Och det är klart att få möta näsapan och orangutangerna är otroligt men det kommer även med en massa förväntningar som ska bli uppfyllda. Cykelturen var bara en massa tid som skulle fyllas innan planet hemåt skulle gå senare på eftermiddagen.

När vi möter upp Bansik, vår guide för dagen, utanför deras kontor så småduggar det lite. Lika varmt är det likafullt. Vi får våra cyklar och hjälmar sätts på huvudet sedan bär det iväg på tur. Bansik är en eminent guide och tar oss lugnt och säkert genom trafiken i Kuching. Stannar, pekar och berättar. Bra variation är ger hon oss också. Vi får smaka på lite av varje av vad Kuching har att erbjuda:

Cykel genom Kuching, Paradesa Borneo

Kultur i Kuching

Vi stannar vid Sarawak State Museum (just nu stängt för renovering) där Bansik berättar lite om Borneos historia. Turen tar oss även till den stora flytande moskén och den gamla som är undangömd bland gränderna kring India St, den fina gamla domstolsbyggnaden, längs floden och genom bostadskvarter. Det är så mycket roligare att upptäcka en stad från cykelstaden eller till fots. När alla sinnen får jobba. Och det inte går så himla fort.

Cykel genom Kuching, Floating Mosque

Street art i Kuching

Jag gillar verkligen gatukonst och i Kuching finns mycket roligt. Många av de stora verken är gjorda av den unga, lokala artisten Leonard Siaw. Fantastiska verk, uttrycksfulla och fulla av färg. Kolla in hans konst på instagram, @leonardsiawart_ Men det finns även många mindre verk som lockar till interaktion. Mycket trevliga inslag i gatubilden.

Cykel genom Kuching, Leonard Siaw
Cykel genom Kuching, street art

Gatumat i Kuching

Men hur mycket jag än gillar gatukonsten så är nog gatumaten höjdpunkten på vår tur med cykel genom Kuching. Först låter Bansik oss smaka det lokala kaffet med smör. Hiap Yak Tea Shop har serverat kaffe med smör i 70 år. Inte jättegott men smöret ger kaffet en lätt söt smak som inte är helt fel men jag föredrar definitivt min mjölk. Lokalen där Hiap Yak Tea Shop huserar var för länge sedan en opiumhåla och det är härifrån iden härstammar. Tydligen hjälpte smör och kaffet opiumrökarnas torra halsar. Vår gatumats avsmakning fortsätter sedan med Mi Kolo (riktigt gott), Curry Puffs (gott), Dumplings (mindre goda) och Laksa (godast)

Mer om gatukonst kan du läsa här.

Cykel genom Kuching

Cykel genom Kuching, lacksa

Så slutar vår tur med att vi tar båten över floden tillbaka till kontoret där vi började i morse. Och jag har haft en otroligt trevlig förmiddag. Så är du någongång i Kuching, titta förbi hos Paradesa Borneo och boka dig en cykeltur genom Kuching. Du kommer inte bli besviken!

Må gott och lev väl!//Tinka

Följ På vift på FB eller Bloglovin! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller följ på Instagram för resebilder.

Kommentarer

  1. Profilbild för sanna rosell

    Annorlunda och kul inlägg! Jag blir sugen både på Borneo och cykling!

    1. Profilbild för Cathinka

      Det var verkligen riktigt trevligt att se Kuching från cykelstaden och det förändrade min inställning till staden från rätt tråkig till charmig:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?