Mitt 2019 i 52 bilder

,

Tänk att det redan är dags att knyta ihop säcken för ännu ett år. Det känns inte alls länge sedan jag satt och knåpade ihop 2018 års bilder med ett helt år framför mig med månader och dagar som skulle fyllas. Och nu är årets alla dagar nästan slut. Och jag har ett helt nytt år framför mig att fylla med roligheter.

“Nu hoppas jag på ett lite lugnare men lika njutbart 2019. Inte en enda resa inbokad men ett par på planeringsbordet. Sedan har vi såklart ett helt nytt land framför våra fötter att utforska. 2019 blir nog vandringarnas år.” 

Så avslutades 2018 års summering. Mycket lugn vet jag inte direkt om 2019 erbjöd men intensivt på ett helt annat sätt blev det. För det är en enorm skillnad att fylla dagarna och bli trött av saker en tycker är kul tillskillnad från att fylla dem med rapporter, kalkylblad & bokslut. Vandringarnas år blev det definitiv, jag undrar hur många mil som knatats i år? Här är mitt 2019 – ett bättre år!

Efter att ha tillbringat januari & februari här i Portugal och försökt göra mig lite hemmastadd var det i mars tid för årets första resa som blev en jobbresa för Afro-Caribbean Travel. Min flygbiljett tog mig till Seychellerna på ett kärt återbesök. En intensiv resa med fokus på aktivitet och dagen med hyrbil på Mahé när jag åkte längs västkusten måste nog utses till årets roadtrip.

Från Mahé fortsatte jag till både La Digue och Praslin, dessa öar som bjuder på en räcka fina stränder, ja mer än fina. Jag älskar våra vilda, klippiga stränder här i Portugal men kanske ändå årets strand blir Anse Georgette på Praslin. Den tropiska grönskan, vajande palmblad, korallvit sand och ett vatten som är ljuvligt turkost är något alldeles extra.

2019 har verkligen varit vandringarnas år och så otroligt många fina ledar har gjorts men årets vandring blir ändå vår 8-dagars vandring i Italien längs Via Francigena. Det är något alldeles speciellt att gå och gå och gå flera dagar i sträck. Och den där allra första dagen när vi vandrade omgärdade av snöklädda bergstoppar – magiskt.

Knappt hemkommen från Italien var det dags att köra hemåt Sverige för en veckas festligheter. Bilen lämnades kvar i Sverige och tillbaka hem till Portugal kom jag med tåg, definitivt årets tågresa. 5 dagar på tåg Stockholm-Köpenhamn-Hamburg-Paris-Hendaye-Lissabon-Lagos. Vi bor allt rätt långt bort.

Årets favoritplats är definitivt Praia do Cordoama ett par mil från där vi numera bor. Den är definitivt mitt happy place och hit återkommer vi ofta för solnedgångar, strandliv, picnic & vandring. Vackert så vackert.

Varje gång jag kommer upp och ut en tidig morgon undrar jag varför det inte händer oftare. Att möta dagens första ljusa timmar ute är bland det bästa jag vet men viss bekvämlighet gör att det händer allt för sällan. Men plötsligt händer det och årets morgonstund gavs under en tidig morgonvandring mellan Luz & Burgau.

Att upptäcka Portugal stod på programmet för 2019. Det har vi verkligen gjort men vi har hållit oss i vårt närområde Algarve och ännu ej hunnit se så mycket av övriga landet. Men i september körde vi norrut för att besöka Porto. Och vilken stad, det blev kärlek vid första ögonkastet, definitivt årets storstad!

Att kalla det årets flopp eller besvikelse är kanske lite väl starkt men besöket på Livraria Lello blev inte som jag tänkt mig. Bokhandeln är helt fantastisk men alla människor som trängs, för att komma in, för att se, för att komma ut, förminskade tyvärr upplevelsen rätt rejält. 

I slutet av oktober blev det dags för ännu en långresa, den här gången till Malaysia & Borneo. För mig som älskar apor så erbjöd resan årets djurmöte då jag fick träffa orangutanger men framför allt möta näsapan.

På Borneo var jag i delen Sarawak där sista dagen tillbringades i dess huvudort Kuching. På programmet stod cykeltur med guide – årets bästa cykeltur. Vilket otroligt roligt sätt att upptäcka en stad. Det kommer jag definitivt göra fler gånger.

Hemma i Portugal igen bjöds det på fler annorlunda djurmöten. I november var vi uppe i bergen och fick uppleva årets åsnetur när vi vandrade med Richard och hans åsnor.

En sak som jag hade tänkt lägga mycket tid på det här året men som det nästan inte blivit något av alls är fotografering. Men i november kom ett gäng kära fotoväninnor ner och vi fotade dygnets alla ljusa timmar i 3 dagar. Mer sådant. Så kul och definitivt årets fotoupplevelse.

Så avslutas året på allra bästa sätt med familjen samlad hos oss. Juldagen bjuder på vandring och årets picnic. På stranden dukar vi upp sallad gjord på julbordets rester och njuter av stunden och underhålls av surfarna.

Då läggs ytterligare ett år till handlingarna och vi går in i, inte bara ett nytt år, utan ett helt nytt decennium. Tänk att det är 2020! Även i år börjar året utan någon resa bokad om jag nu inte hinner trycka på köpknappen för flygbiljetter till nästa italienska vandringsäventyr innan vi skålar in det nya året. Men några fler resor blir det med all sannolikhet innan 2020 är slut. Annars ska 2020 bli fotograferingens år!

Gott Slut och Gott Nytt År önskar jag dig!

Må gott och lev väl//Tinka

Tidigare år:
Mitt 2018 i 52 bilder
Mitt 2017 i 52 bilder

Kommentarer

 1. Profilbild för Sofia / Fantasiresor

  Du har så himla fin stämning i alla dina bilder. Älskar ljuset och känslan! Ser ut att ha varit ett mycket bra år. Är också väldigt sugen på längre vandring i Italien, kanske blir det nästa år. God fortsättning!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Sofia, jag håller på att skapa 2020 års filter med lite varmare ton än 2019. Rekommenderar varmt vandring i Italien och Via Francigena är verkligen toppen.
   Gott Nytt År på dig!

 2. Profilbild för Ann
  Ann

  Inspirerande! ?

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Ann! Och Gott Nytt År?

 3. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Fin blanding av lange reiser og korte utforskingsturer i ditt nye hjemland! Det er alltid en fornøyelse å følge med på turene dine og se alle de vakre bildene du tar. Gleder meg til å se mange flotte bilder i fotograferingens år!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det har varit ett bra och varierat reseår. Tack, jag hoppas verkligen att jag ska ta mig i kragen och komma ut för att fota mycket mycket mer.
   Önskar dig ett härligt rese-år!

 4. Profilbild för 4000mil

  Du har hunnit en hel del resor, fastän ni nyss flyttat till Portugal. Fina foton som vanligt!

  1. Profilbild för Cathinka

   Jo resorna är ju en anledning till flytten. Att frigöra mer tid.
   Tack!

 5. Profilbild för Gun Persson
  Gun Persson

  Vilken härlig beskrivning av ditt år här i Portugal! Underbara bilder och trevlig text! Kul att fått möjligheten att lära känna dig lite mer! Snart är det dax för våra fina tisdagsvandringar igen! Gptt Nytt År

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Gun och detsamma. Jag ser fram emot många nya mil längs våra fina stigar. Gott Nytt År!

 6. Profilbild för 4000mil

  Hittar inga inlägg om Borneo förresten?

  1. Profilbild för Cathinka

   Slowblogging:) Det kommer ett par stycken inom en snar framtid.

   1. Profilbild för 4000mil

    Om du har något färdigt före den 16/1, kan jag länka från ett av mina inlägg som kommer då. 🙂

 7. Profilbild för Linda Vismer, Resa medvetet

  Vilken balsam för själen att kolla på dina bilder. Fantastiskt år du haft!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tusen tack! Ditt har ju varit rätt fantastiskt också:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?