Reseblogg sevärdheter i sevilla

Sevilla – sofistikerad stad med skön stämning – 7 sevärdheter

,

Precis hemkomna från ett par dagar i Sevilla. Sevilla som är värd många superlativ. Vilken stad! Sevilla som bjuder på charmiga gränder, storslagen arkitektur, mat & vin i överflöd och inte minst passionerad flamenco. Att många centrala gator dessutom är bilfria gör Sevilla till en lugn och skönt gåvänlig stad. Sånt gillar jag! Sevilla är helt enkelt den perfekta weekenddestinationen. 

Sevärdheter i Sevilla

Som vanligt knatade vi mest runt och njöt av den sköna atmosfären och gatulivet men den här gången tog vi oss även i kragen och stod i ett par köer för att se några av stadens mest kända sevärdheter. Fördelen med semester i januari är att köerna är en droppe i Nilen jämfört med mer turistiga månader. Här kommer våra 7 favoriter från Sevilla.

Vad är väl ett stadsbesök utan en marknad?

Och i Sevilla lyckades vi besöka inte mindre än 4 marknader innan första dagens lunch:). Vi börjar med 

Mercado de la Encarnación

Som ligger under den moderna Metropol Parasol. Det är antagligen för tidigt för ett besök på den här marknaden för det blev dagens tråkigaste marknad där mycket fortfarande är stängt och väldigt glest med folk.

Hitta hit: Plaza Enzarnación.

Mercadillo Historico del Jueves

Varje torsdag stängs gatan Feria av och en lång gauloppis tar bilarnas ställen. Här hittar du allt du inte visste att du behövde och marknaden bjuder på ett härligt gatuliv.

Hitta hit: Calle Feria, varje torsdag mellan 7-15.

Mercado de Feria

När den historiska torsdagsloppisen tar slut är det bara några steg kvar till Mercado de Feria. Här hittar du en härlig fiskmarknad, massor av frukt & grönt och dinglande seranoskinkor. Precis som en bra matmarknad ska vara.

Hitta hit: Calle Feria, Plaza Calderón de la Barca

Marknader i Sevilla

Mercado de Triana

Antagligen beror det på att det är lunchtid när vi kommer hit för här är kommersen igång och det är betydligt mer folkliv (bortsett då från loppisen) än de andra. Även här hittar du allt för magen. För förutom de vackra mer traditionella stånden med fisk, grönt & kött finns här även en ostron- & sushibar plus ett mikrobryggeri.

Hitta hit: Calle San Jorge 6

Triana – en av Sevillas 11 stadsdelar

Triana är en av stadsdelarna som ligger på andra sidan floden Guadalquivir sett från Sevillas centrum. Kanske var det här flamencon föddes man vet inte riktigt säkert. Men i Andalusien var det och Triana är en av de tongivande platserna för konstartens utveckling. Själv föll jag främst för de charmiga smala gränderna och vackra husen. Som ett iordninggjort Havanna. Här låg förr kakelfabrikerna och fortfarande finns många kakelaffärer och vackra kaklade fasader. Många kaféer och restauranger gör det till ett härligt ställa att bara hänga runt i.

Flamenco – drama & passion

Oavsett om flamencon har sitt ursprung i Sevilla eller ej så är den starkt närvarande överallt. Det säljs kläder & tillhörigheter, gatuartister som dansar & spelar och överallt delas det ut lappar till föreställningar. Vi hamnade på Flamencomuseets föreställning men om du som vi är helt obildad vad gäller denna konstart, spelar det nog mindre roll vart du går men en flamencoföreställning är nästan ett måste när du är i stan. Vilket drama, vilken passion. Verkligen kul att uppleva.

Mat & vin & kaffe – Sevilla är ett paradis för matälskaren

Tapas, sangria, mer tapas, rödvin och paella. Vi åt och åt och åt. Överallt hittar du tapasbarer och alla ser urmysiga ut. Jag hade för ovanlighetens skull inte gjort någon matresearch utan vi slank bara in där vi tyckte det såg mysigt ut. 

Alcázar – Unesco världsarv och kunglig extrabostad

Jag måste erkänna att jag inte visste att detta ställe existerade innan jag började kika lite på vad som skulle göras under Sevillabesöket. Men när bilderna dök upp på den utsökta moriska arkitekturen blev det snabbt ett måste, jag älskar den moriska arkitekturen! Vanligtvis en urusel turist som flyr allt vad köer heter ställde jag mig snällt i kön. Trots lågsäsong är det mycket folk så kan bara tänka mig hur här här senare under året… Men absolut värt ett besök, utsökt byggnad, otroliga trädgårdar.

Hitta hit: Patio de Banderas. entré €11,50 plus €6 för audioguide

Sevillas enorma katedral & Giralda tower

Det är väl lika illa som att svära i kyrkan att säga att katedralen inte är mycket att se. Det känns mer som en kombination av mässhall & fängelse. Enorm byggnad där allt som är vackert och sakralt är skymt av enorma gallergrindar. Men besöket här kommer på köpet om du vill upp i Giralda tower och det tycker jag absolut du ska ta dig upp i. En otrolig utsikt över hela Sevilla och tjusigt även om dagen bjöd på gråmulet väder.

Hitta hit:  Av. de la Constitución , entré €10 inkl tornet.

Plaza de Espana

Som en massiv grand final ligger det i fullkomlig överdådig storhet, Plaza de Espana. Färdig 1928 så är det inte lika gammalt som mycket annat i staden. Kronjuvelen är kanske den 515 meter långa kanalen som möter dig, tyvärr tömd för rengöring när vi är där. 

Hitta hit: Av de Isabel la Católica

Plaza de Espana, reseblogg

Så det var mina favoriter efter ett första besök i staden. För jag lovar att det kommer bli fler. Sevilla ligger bara ett stenkast bort så helt perfekt när längtan efter lite stadsliv sätter in. Läsa mer om Spanien kan du göra här:

Etiketter:


Kommentarer

10 svar till ”Sevilla – sofistikerad stad med skön stämning – 7 sevärdheter”

 1. Profilbild för Fantasy Dining

  Jag har länge velat resa hit! Nu är jag övertygad 😉

  1. Profilbild för Cathinka

   Åk, du kommer inte ångra dig. Och jag vill gärna ha din matguide!!

 2. Profilbild för Ann

  Oj så vacker!
  Det ser ut som att i alla som inte varit där, verkligheten har missat något ?

  1. Profilbild för Cathinka

   Det känns lite så. Fantastisk stad!

 3. Profilbild för Ann-Louise

  Sevilla ser jättefint ut! Jag har varit lite sugen på att åka dit och blev ännu mer sugen nu. 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   En perfekt weekenddestination<3

 4. Profilbild för Ladies Abroad

  Jag var i Andalusien över nyår, Sevilla var med som potentiell dagsutflykt men fick väljas bort. Tänkte det får bli en helg en annan gång i stället och det känns som rätt beslut efter att ha läst detta. Allt mer tid än en dagsutflykt.

  1. Profilbild för Cathinka

   Ja här finns massor att göra och inmundiga så du kan lätt spendera mer tid än en dagstur här:)

 5. Profilbild för Tommy Landin
  Tommy Landin

  Bra tips! Planerar några dagar där! Tack!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Kul att du gillar och trevlig resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?