Björnö naturreservat

Det blev en dag i solen – Björnö Naturreservat

,

Vårsolens obarmhärtiga strålar avslöjar att det fuskades med fönsterputsen här hemma i höstas. Sikten ut är begränsad om man säger så. Fönsterputs stod därför på agendan denna långfredag. Men så var det så vårligt med fågelkvitter och takdropp. Utsidan ropade. Fönstren lär inte smita och varför göra något idag som du kan göra imorgon, är en kär devis.Björnö naturreservat Björnö naturreservat Björnö naturreservat

Björnö naturreservat – vilken plats!

Efter att Björnö Naturreservat dykt upp flera gånger i mina sociala flöden de senaste veckorna kändes det som ett extremt lockande alternativ så jag packade in matsäck, kamera och hund i bilen och for iväg. Tanken var någon skön rundvandring men väl där lockade solsida och hav alltför mycket.
Det händer något med oss människor här i Norden när sol och ljus kommer tillbaka. Vi var många som valt Björnö idag och överallt möts jag av leenden och skratt. Barn som med glitter i ögonen kastade macka i vattnet, tonåringar som lämnat sina mörka spelgrottor för att fiska från klipporna och vuxna som lyft blickenfrån sina mobiler och faktiskt samtalade. Och så jag som hoppade som en yster kalv på grönbete mellan stenarna med kameran i högsta hugg.

Björnö naturreservat Björnö naturreservat Björnö naturreservat Björnö naturreservat Björnö naturreservat Björnö naturreservat Björnö naturreservat Björnö naturreservat

Jag frågar mig gång på gång hur jag kunnat missa denna plats! Med mjuka klippor, knotiga tallar och hela Stockholms skärgård i bakgrunden. Hit kommer jag definitiv tillbaka!

Glad Påsk! // Cathinka


Hos Katarina på Äntligen vilse kan du läsa mer om Björnö.

Gillar du som jag vandringar med mycket vattenkontakt kan jag varmt rekommendera Gålö.

Kommentarer

  1. Profilbild för Åsa

    Åh en favoritplats från förr! Där har vi badat och vindsurfat många gånger!

    1. Profilbild för Cathinka

      Förstår det! Supervackert, fattar inte att jag inte hittat hit förr men bättre sent än aldrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?