Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder

Så är den här, årets sista dag och jag tar tillfället i akt och reflekterar över vad som egentligen hände. För jösses vilket reseår det blev! Visst visste jag att det skulle bli bra men vilka resor jag fick möjlighet att uppleva!

Vi började 2018 med årets långresa och vingarna tog oss till Kuba. Årets mest efterlängtade resa och definitivt årets fotoupplevelse. Vilket land! Fattig och eländigt på sina ställen men fyllt av värme, färg och glädje ändå. Uppfyllde varenda en av mina förväntningar.

Havanna Kuba reseblogg

Resa på Kuba

Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder

Kuba Trinidad

I mars var det dags för årets absoluta naturupplevelse när dottern och jag tog en långweekend på Svalbard. Vi hade en så ofantlig tur med vädret där hela helgen bjöd på strålande sol och vindstilla väder. Vilka upplevelser! Vi fick möta den lilla ljuvligt gulliga arktiska räven, glida fram bakom en gäng halvvilda hundar och dundra fram på skoter genom helt surrealistiskt vackra snölandskap.

Svalbard Svalbard

Svalbard

Svalbard Skoter på Svalbard

Årets skärgårdsupplevelse går till Björnö naturreservat. Tänk att det skulle ta över 20 år i Stockholm innan jag hittade denna plats. Kärlek vid första ögonkastet. Vilket mysigt ställe. Kan tänka mig att det är lite väl mycket folk här på sommaren dock.

Björnö naturreservat Björnö naturreservat

Björnö naturreservat

Björnö naturreservat

Kategorin årets vandring vanns utan tvekan av vandringsäventyret genom Toscanas böljande kullar och alla andra landskap jag inte visste fanns där. Min första vandring med packning, runt 25 mil under 9 dagar. Ett äventyr med världens bästa tjejer som verkligen gav mersmak. Förhoppningsvis blir det en ny tur 2019, vi har ju några mil kvar på Via Francigena.

Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se Via Francigena etapp 33 Monteriggioni siena

Att sedan maj och juni inte bjöd på en enda utlandsresa var endast skönt. Det var så många intryck att smälta och med det ljuvliga vädret vi hade var det skönt att bara lapa sol och hämta kraft. Vi beslutade ju dessutom att vi skulle sälja vårt hus till hösten så den stora vindsröjningen påbörjades. Men maj bjöd på årets karnivalhelg med ett gäng härliga vänner och juni på årets hantverksaktivitet när jag tillbringade en dag i Ulva Kvarn på en kurs i silversmide.

Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder

När juli kom var det dags för årets skönaste semester. I tre härligt lugna, sociala, roliga veckor njöt vi i fulla drag på Algarvekusten. Huset vi hyrt erbjöd årets uteplats med vidunderlig utsikt över Atlanten. Många timmar tillbringades här med kaffekopp i handen och hund i knät. Kanske bjöd även Algarve på årets matupplevelse när de inte alltför attraktiva men ljuvligt smakande percebes förtärdes för första gången.

reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten

Algarvekusten, Portugal

Algarvekusten, Portugal

Vandring längs Algarvekusten, reseblogg, Portugal

Augusti försvann nästan i ett göraiordninghusetförförsäljningkaos men vi tog en helg för att vandra roslagsledens etapp 11. En vandring som kom att bli både årets besvikelse och årets tältutflykt. Årets besvikelse för att vandringen inte alls motsvarade våra förväntningar där vi trodde vi skulle vandra genom klippiga skärgårdslandskap men där vandringen mest gick genom sommarstugeområden. Men samtidigt hade vi en himla mysig dag som avslutades med tältövernattning vid havet.

Roslagsleden etapp 11, vandringar i Stockholmstrakten, vandra med hund Roslagsleden etapp 11, vandringar i Stockholmstrakten, vandra med hund

Roslagsleden etapp 11, vandringar i Stockholmstrakten, vandra med hund

Roslagsleden etapp 11, vandringar i Stockholmstrakten, vandra med hund

Augusti innehåll även årets flopp, den omtalade blodmånen. Under flera timmar satt vi där och väntade men vädergudarna hade bestämt annorlunda och lagt ett lager moln över himlen.

Mitt 2018 i 52 bilder

En tidig morgon i september tog jag mig ut på en tur i närbelägna Judar naturreservat. En sådan där magisk morgon som får en att fundera varför en inte pallrar sig upp och ut oftare. Definitivt årets höstprakt om en i lågmälda färger.

Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder

Årets överraskning blev septemberresan till Barbados. Jag hade inga förväntningar och trodde nog att jag inte ens skulle gilla ön men ack så fel jag hade. Barbados är ett ställe jag gärna åker tillbaka till och utforska lite mer. SÅ mycket som inte hanns med denna gång.

Barbados

Barbados

Barbados

I oktober besöker jag den lilla Robinson Crusoe ön Tobago. Årets strandupplevelse måste bli här på Englishman Bay där jag från min plats på en stock beskådar fiskarnas arbete.

Reseblogg, Englishmans Bay Beach

Reseblogg, Englishmans Bay Beach Reseblogg, Englishmans Bay Beach

Reseblogg, Englishmans Bay Beach

Och så är 2018 nästan slut och det är dags för årets livsbeslut. Vi packar våra väskor och flyttar söder ut till Algarve. Nu hoppas jag på ett lite lugnare men lika njutbart 2019. Inte en enda resa inbokad men ett par på planeringsbordet. Sedan har vi såklart ett helt nytt land framför våra fötter att utforska. 2019 blir nog vandringarnas år.

Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder Mitt 2018 i 52 bilder Mitt 2018 i 52 bilder

Mitt 2018 i 52 bilder

Tusen tack alla ni som läser! Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År.

Må gott och lev väl! // Tinka

Kommentarer

 1. Profilbild för Marias Memoarer

  Så många fantastiska bilder du knäppt under året! ?

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Maria, det har varit ett drömmigt år.

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Så mange flotte bilder fra et herlig reiseår! Håper dere får mange fine opplevelser både i deres nye hjemland og andre steder i verden i året som kommer.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack snälla Marianne! Många Portugalbilder lär det definitivt bli men tänk att jag går in i det nya året utan en enda resa bokad:)

 3. Profilbild för Helena - Oh darling, let's be adventurers

  Så fina bilder, och vilken rolig idé med ett sånt här inlägg!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Jo jag var väldigt nöjd när jag kom upp med idén. Gjorde likadant inlägg förra året. Riktigt roliga att sätta ihop dessutom.

 4. Profilbild för Linda Engström

  Vilket år! Jag älskar bilden på den gröna bänken på Kuba och hästbilderna. Så fina!

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst har det varit ett fantastiskt år 2018, kan verkligen inte klaga. Tack söta du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?