reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten

En utflykt med strand, mat & solnedgång

,

Om en nu ska vara riktigt picky så går det att hitta några inte 100% saker även på Algarve. Det ena är vattentemperaturen. Definitivt ett par grader för kallt för att jag ska tycka att det ska vara njutbart. Uppfriskande är det dock:). 

Det andra är solnedgångarna. I trakten Luz/Lagos där vi brukar hänga har kusten rakt söderläge vilket är helt fantastiskt större delen av dagen men du missar de magnifika solnedgångarna där solen går ner i havet. Som tur var är det lätt att råda bot på för det är bara några mil till den västra kusten och där, där är det solnedgång i havet!

reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten

På tur västerut – mot Atlantens dramatiska, ruggade kust

Det är inte längre än att en kan packa picknickkorgen och åka till västkusten bara för att se solnedgången. Runt halvtimmen tar det att köra. Men om en nu ändå ska åt det hållet varför inte passa på att göra en dagsutflykt?

Praia da Cordama – en av Portugals vackraste stränder?

Vi bestämmer oss för att börja på stranden och närmare bestämt på Praia da Cordama. Praia da Cordama är avgjort en av de vackraste ständerna jag hittills har besökt i Portugal, vilket inte vill säga lite i ett land fyllt av vackra stränder.

Vi har hunden med oss så vi blir lite ställda när vi ser hundförbudskylten på väg ner till stranden. Sen tänker vi att det nog som på andra stränder gäller den delen som är bevakad av badvakter och den här stranden är jättelång, större delen obevakad så vi knatar söderut. Rätt eller ej men här är vi fler som har hunden med. Vi roar oss med att beskåda surfarna och promenader längs stranden.

reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten

Ribeira do Poco – en blir verkligen glad av god mat!

Vi hade tänkt äta på den lilla restaurangen som ligger i anslutning till stranden i väntan på att solen ska gå ner. Just på onsdagar, som det är just den här dagen, visar det sig att restaurangen är stängd. Vi kör därför tillbaka till närmaste by, Vila do Bispo. Här får vi stifta bekantskap med restaurang Ribeira do Poco. En mycket trevlig bekantskap! Om du ska äta riktigt gott i Portugal är min erfarenhet att välja fisk & skaldjur. Iallafall om du befinner dig i närheten av havet. Det gör vi här och vi får en riktigt god middag. Vi får prova de små musslor /sniglarna Percebes som jag skrev om i mitt inlägg från Lagos fiskmarknad. Middagen fortsätter i havets tecken med pinfärsk tonfisk grillad till perfektion och len, mjäll sjötunga. SÅ gott. 

Lagos fiskmarknad, reseblogg, algarve, Mercado Municipal da Avenida de Lagos

Och så var det den där solnedgången

Timmen börjar dra ihop sig för solnedgång så vi packar in oss i bilen igen och styr mot havet. Vi väljer en plats uppe på berget istället för nere på stranden. Ordar inte så mycket mer om det utan låter dig njuta av bilderna istället.

reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten

reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten

Må gott och lev väl. // Tinka

PS. Glöm inte att följa på Facebook, Bloglovin & Instagram

Kommentarer

 1. Profilbild för World by Tina

  Vi bilade också där i somras, och ja, atlanten är kylig, åtminstone så långt ner tydligen, spanien och frankrike var ju inga problem. Vi såg den mest magiska solnedgång i sagres, allra längst söderut och sen hittade vi resans absolut coolaste strand med grottor, Albandiera (jag gillar dom små stränderna som inte så många hittar till, fördelen med att ha bil och bostad med sig).

  1. Profilbild för Cathinka

   Portugal är verkligen toppen på det sättet, att du fortfarande kan hitta ställen som du nästan får ha för dig själv. Alla dessa ljuvligt vackra små stränder som bara väntar på att bli upptäckta.

 2. Profilbild för Tina Reiser

  Helt nydelig! Portugal er et land jeg virkelig vil tilbake til 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tycker riktigt mycket om Portugal och kan varmt rekommendera det som resmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?