Trinidad tips, reseblogg

På vifts Fem favoriter – Trinidad tips

Det började med gulligt. Hur jag skulle beskriva Trinidad på Kuba. Men livet på Kuba är för tufft, gullig funkar inte. Provade pittoresk men här finns allt för mycket som skaver. Synonymerna till pittoreskt passerade; målerisk, naturskön,idyllisk men nä. Tillslut landar jag i atmosfär. Trinidad är en stad, eller snarare by, med atmosfär! Ett ställe jag tyckte riktigt mycket om. Här kommer På vifts Fem Favoriter – våra Trinidad tips .

Trinidad tips, reseblogg Trinidad tips, reseblogg

Från Plaza Carillo till toppen av Convento de San Francisco de Asis

Börja på Plaza Carillo (är även en internetspot om du är i behov av uppkoppling) sätt dig i parken en stund och bara njut av folklivet. Sedan strosar du längs Calle Jesus Maria i nordvästlig riktning tills du når Calle Rosario där du tar höger och jobbar dig uppåt mot Park Plaza Mayor. Själva hjärtat av Trinidad men också stans turistfälla. Undvik mitt på dagen då busslasterna av kryssningsresenärer är här utan tidig förmiddag eller sen eftermiddag är att föredra. Avsluta med att ta dig upp i tornet till Convento de San Francisco. Urfin utsikt. 1 CUC i inträde.

Just den här lilla turen är nog vad alla turister som kommer till Trinidad gör och är det här det enda du ser kanske du blir lite besviken. Värt men kombinera det med byns alla bakgator.

Trinidad tips, reseblogg Trinidad tips, reseblogg

Trinidad tips, reseblogg

Trinidad tips, reseblogg Trinidad tips, reseblogg

Fiket Giroud – ännu mer atmosfär

En ambitiös resebloggare skulle säker testat runt lite. Själv hamnar vi på Giroud första lunchen och hinner bli stammisar trots bara tre dagar i stan. Inte på grund av att det är så vansinnig gott eller suverän service, även om båda är bra, utan för att det är så mysig atmosfär. Och för att de har galet god lemonad.

Ligger på 403, Calle Rosario.

Trinidad tips, reseblogg

Trinidad tips, reseblogg

Men glöm inte alla andra gator!

Jag kan ju vara lite tjatig med mina gåtips men det är verkligen det bästa sättet om du vill uppleva en stad. Och i Trinidad är det riktigt mysigt att strosa runt utanför de stora turiststråken. Gatorna sydöst om Plaza Carillo gillade jag lite extra mycket och kvarteren nere vid tågstationen. Men var du går spelar mindre roll. Trinidad är fullt av små gator med ett gatuliv du inte tröttnar på att beskåda.

Trinidad tips, reseblogg

Trinidad tips, reseblogg

Trinidad tips, reseblogg

Trinidad tips, reseblogg

Trinidad tips, reseblogg

Utflykter – Trinidads omgivningar

Trinidad ligger vackert i Valle de los Ingenios med bergen som vacker bakgrund och havet som förgrund. Så det är definitivt värt att ta dig utanför byn. Jag tog en taxi upp i bergen för att vandra i naturreservatet Topes de Collantes en förmiddag och red genom Valle de los Ingenios en annan förmiddag. Båda utflykterna kan varmt rekommenderas.

Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia Vandra på Kuba, reseblogg

Sol & bad på Anconhalvön – tips till Trinidads stränder

Trinidad ligger inte direkt vid havet men det är inte långt ner. För 8 CUC och en kvart i taxin når du strand och sköna bad. Skönt att göra några sevärdheter på morgonen och sedan tillbringa eftermiddagen på stranden

Ancon Beach vid Hotel Club Ancon är lång och välbesökt. Vill du ha mer strand för dig själv kan du strosa österut så når du snart vildare natur och strand utan sängar och parasoll. Tyvärr är hotellet så fult att det förstör lite av upplevelsen. Hit kan du även åka med buss.

Min favorit blev istället Playa Maria Aguilar. Ta en taxi till Grill Carib och be chauffören plocka upp dig där senare (eller hyr en cykel Trinidad och cykla hit). Det finns en lite strand vid Grill Carib, Playa Carib men den är lite stenig och även lite skräpig. Fördelen är förstås att du har någonstans att äta och dricka. Det såg även ut att finnas dykmöjligheter här.

Playa Maria Aguilar når du  istället om du går ca 10 min österut så kommer du till en liten strand som heter Playa Maria Aguilar. Lugnt, stilla och vackert.

Trinidad tips, reseblogg Trinidad tips, reseblogg

Vad vi inte hann men skulle ha velat – fler Trinidad tips

Hur gärna en än vill så hinner eller orkar en inte allt. Jag får ofta en upplevelse överdos som gör att jag inte kan ta in mer, jag måste mellanlanda och ta in det jag gjort istället för att fylla på med nytt. Men om det funnits tid & ork så skulle jag även gärna tagit tåget till Iznaga Tower och besökt  Trinidads cigarrfabrik. Flera av mina favoritbloggare har varit i Trinidad så där kan du få många härliga Trinidad tips. Hälsa på hos Discovering the Planet, Glimt av verden, Renates Reiser eller Johnnybajdzjan

Mer om vår resa till Kuba kan du hitta här.

På vift finns på Facebook, Bloglovin & Instagram, följ gärna!

Må gott och lev väl. // Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Fantastiska foton! 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tusen tack Helena, vad glad jag blir!

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Vakre bilder av Trinidad, som absolutt er en by med atmosfære! Det må være den beste måten å beskrive den på.

  Tusen takk for link! ?

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Marianne och varsågod. En riktigt trevlig by, Trinidad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?