Random Post
Sök
Sök
Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm

Rosenhill – gofika i hippiemiljö

Att fika gillar vi, mannen och jag. Gärna i kombination med en promenad eller vandring. Fast den här sommaren när det känns som en ska smälta bort som en klick smör i solsken och det nästan går att fräsa ägg på huden kanske en vandring inte är det som locka mest. Men äta bör en ändå. Och bilen är lite av en fristad där ACn skänker vila från utomhus- (och föralldel inomhus) hettan. Så idag blev det en bilutflykt till Rosenhill.

Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm

Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm

Rosenhills trädgård & musteri

Trots att vi bara har en dryg mil till Rosenhill har vi aldrig varit här. Eller jo, en gång tidigare men då var det så vansinnigt mycket folk så vi vände innan vi ens kom fram till parkeringen. Rosenhill ligger på Ekerö utanför Stockholm och är en handelsträdgård och musteri. Här odlas frukt & grönsaker. De har även ett café och det är det som är målet för dagens bilutflykt.

I en sprakande hippiemiljö

Här på Rosenhill återanvänder man. Överallt står omaka sittgrupper utplacerade. Under äppelträdet eller i gassande sol. I ladan, den extremt inbjudande altanen eller i växthuset. Udda stolar, fåtöljer och bänkar. Bord i olika färg, form, skick och höjd. Överallt små roliga detaljer. Kul och annorlunda. Vi pratar inte shabby chic utan snarare charmigt shabby.

Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm

Vi får riktigt god mat

I anslutning till caféet finns en liten gårdsbutik där trädgårdens skörd skörd säljs. Idag finns bl.a fina kålrabbis, rödbetor och morötter. Vi går dock direkt på lunchen. Här lagas så mycket som möjligt av maten av gårdens egna produkter eller från gårdar i närheten. Själv väljer jag deras sallad som är helt makalöst god och maken tar curryn. Även den riktigt god om än inte riktigt lika god som salladen. 

Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm

Musteri, blomsterplockning och andra aktiviteter

Under tiden du äter kan du lämna in dina äpplen och få mustade om du nu har några egna äppelträd. Eller så kan du plocka med dig lite blommor hem från deras självplock. I en trädtopp finns en koja att hyra om du önskar en annorlunda övernattning. Och varje söndag är det bakluckeloppis på den stora parkeringen. Ja du hör ju, det finns massor av anledningar att åka till Roenhill!

Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm

Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm

Reseblogg, Rosenhill Trädgård och Musteri, Fikaställen i Stockholm

Må gott och lev väl, Tinka


Om du är vandringssugen finns flera fina ställen i närområdet till Rosenhill. Jag kan rekommendera Huvududdens naturreservat eller en tur runt Blå Lagunen (fantastiskt när det är höstfärger ute).

PS. Hunden är välkommen.

Subscribe
Meddela
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
oktober 7, 2018 18:55

Tack för ett fantastiskt bra tips! Rosenhill gjorde sig väldigt bra i höstskrud.

Fantasy Dining
augusti 11, 2018 17:29

Vilket härligt ställe. Så himla fint!

TravelAnna
augusti 9, 2018 14:35

Wow, vilket härligt utflyktsmål det verkar vara! Gillar det där med de omaka sittmöblerna. Älskar sånt.
Jättefina bilder!

FREEDOMtravel
augusti 7, 2018 08:40

Ser väldigt charmigt och mysigt ut! Där har vi inte varit …

Linda, resamedvetet.se
augusti 4, 2018 08:19

Var där förra hösten – riktigt fint!
Bilden på dig – top noch!

G-EMDVDK369J