Regent's Canal, London, Citybreak, weekendresor

London Calling – Regent’s Canal Walk

Ett av det absolut bästa sätten att uppleva det mesta, enligt mig, är till fots. Jag älskar att promenera och London är en härlig gå-stad.

Efter allt sprudlande folkliv i Camden behövdes det lite lugn och ro så vi beslutande oss för att promenera tillbaka in till centrala London längs Regent’s Canal Walk, vilken som namnet säger, följer Regent’s Canal.

Regent's Canal, London, Citybreak, weekendresor

1812 sattes spaden i marken för att bygga kanalen som skulle förbinda Themsen med Grand Junction Canal för vidare förbindelse inåt landet. 8 år tog det att slutföra den 14 km långa kanalen. Det tråkiga var att under tiden hade utvecklingen av järnvägen gått så mycket framåt så kanalen var omodern vid sitt färdigställande och det fanns långtgående planer på att ersätta den med just järnväg. Något kanalen undkom med en hårsmån vilket jag tror att många londonbor är väldigt glada över. Promenaden  erbjuder en stunds skön flykt från storstadens puls.

Regent's Canal, London, Citybreak, weekendresor

Om man vill finns ett par avstickare längs kanalen men också några partier där man gärna kortar stegen lite och kikar lite extra.

Primrose Hill & St Marks

Med Mother Shiptons (en spådam som levde på 1400-talet) profitier om vad som kommer hända om staden breder ut sig över Primerose och ett förflutet som platsen där duellörer möttes för att göra upp, på den tid det begav sig har Primrose ett spännande skimmer över sig. Idag samlas man dock främst över en picnic i det gröna gräset, där man har en hänförande utsikt över London som extra bonus. Utsikten är skyddad så inga höga byggnader får uppföras som stör och man håller höjden på träden nere.

På vägen upp till Primrose Hill passerar man St Marks church där det, om man får tro Sandal road,  serveras härlig afternoon tea om söndagarna.

Regent’s Park & London Zoo

Regent’s kanal skär igenom Regent’s Park och faktiskt även genom London Zoo. En kort sträcka följer du en gigantisk fågelinhägnad på ena sidan samtidigt som Pumba bökar på andra sidan kanalen. Zoo är inte riktigt min grej eftersom jag har svårt att se i vilda djur i fångenskap men jag vet att de till viss del är nödvändiga och många gånger gör stor nytta (när de är välskötta).

Lisson Wide & Little Venice

På ett par ställen längs kanalen ligger kanalbåtarna tätt och i Lisson Wide går man bokstavligt talat genom folks trädgårdar. Det är fantastiskt roligt att få en liten inblick i livet som husbåtsboende.

I Little Venice/Maida Vale kommer man inte riktigt lika nära då man följer trottoaren på sidan om  vilket måste vara skönt för dem som bor på båtarna.

Regent Canal, London, Citybreak, weekendresor

Lisson Wide, Regent’s Canal

Regent's Canal, London, Citybreak, weekendresor

Little Venice, Regent’s Canal

Regent's Canal, London, Citybreak, weekendresor

Båtliv, Regent’s Canal

Och så har vi nått Paddington där kanalen slutar. Trots det lite ruggiga marsvädret har det varit en skön och omväxlande promenad där våren gett sig till känna här och var och ingivit lite hopp.

Regent’s Canal Walk är en del av ett mycket större nätverk av promenadstråk i London, t.ex längs South Bank är det väldigt trevligt att gå.

Regent's Canal, London, Citybreak, weekendresor

Där kanalen slutar och staden tar vid

Det här gör vi om en annan gång men då går vi åt andra hållet, från Camden till Themsen.

Må gott och lev väl!/Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Åh, London! En del av mitt hjärta finns nog där, sedan jag bodde där 88-90. Den där promenaden har jag också gjort, då i förra seklet.

  1. Profilbild för Tinka

   Ja, vi bodde där kring milleniumskiftet, när barnen var små, så mitt hjärta klappar definitvit lite extra för London. Det är en härlig, om en intensiv, stad!

 2. Profilbild för Sanna Rosell
  Sanna Rosell

  Ända sedan vi var i London 2008 (och upptäckte staden till fots, såklart!) har uttrycket ”Londonfötter” följt med oss på våra resor… ”Nu är det dags att vila, jag har fått Londonfötter!” är alltså ett säkert tecken på att fötterna är väl använda under resans gång… 😉

  1. Profilbild för Tinka

   Vilket bra uttryck, det lånar jag glatt! Första dagen i London blev det 32 000 steg andra ”bara” 25’… så jag hade verkligen Londonfötter:)

 3. Profilbild för Bara brittiskt
  Bara brittiskt

  Läckra foton!
  Hade ingen aning om att Mother Shipton (som.hon heter) ens yttrat sig om London (hon var från Yorkshire), haha.

  Det är nu man ska vandra längs kanalen för snart blir det kanske inte samma njutning. Skrev klart ett inlägg om det idag som kommer snart.

  1. Profilbild för Tinka

   Tack!
   Fixat, missat den felstavningen:). Nä och jag hittar ingenstans vad profetian innebar..
   Vad ska de hitta på för tossigheter nu? Kanalvägarna är verkligen välbehövliga andningshål!
   Tack för titten//Tinka

 4. Profilbild för Marias Memoarer

  Så spännande, och så mysigt det vore att bo i en sån båt! 🙂

  1. Profilbild för Tinka

   Eller hur Maria! Det går turer längs kanalerna så man kan se den engelska landsbygden passera när man sakta glider fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?