Dansa salsa på Kuba

Med salsan och takten i blodet – dansa salsa på Kuba

En lysande rolig idé tyckte jag att det var uppkrypen i soffhörnet därhemma. Att dansa salsa på Kuba kändes som en av de där sakerna man “måste” göra när man är där. På samma sätt som att åka sightseeing i en gammal amerikanare. Den här morgonen när det är dags, inte riktigt lika kul. Tvärtom känner jag mig ganska obekväm inför hela äventyret. Varför vet jag inte riktigt, det är ju inte farligt direkt. Men som min kära mamma alltid sa man får det inte roligare en man gör det. Så här ska dansas salsa!

Dansa salsa på Kuba

Vi blir upphämtade av Herbert i foajén

Klockan nio är vi tillsagda att befinna oss i foajén där vi ska bli upphämtade av vår salsalärare. Mycket riktigt möter Herbert upp oss där. Vi går mot dansstudion som enligt Herbert ska ligga 8 kvarter bort i stadsdelen Centro (som förövrigt kom att bli min favoritdel av Havanna men det visste jag inte den här morgonen). Stan är lite sömning så här dags och morgontemperaturen är behagligt värmande. Solens varma strålar lägger ett gyllene skimmer över allt så husens förfall blir förföriskt vackert. Dansstudion visar sig vara inhyrd i en privatbostad. Bara det ett äventyr, att få titta in i någons hem.

Dansa salsa på Kuba

Dansa salsa på Kuba

Med salsan i blodet eller inte

Med en härlig takhöjd och två enorma ljusinsläpp från gatan där en smal balkong löper längs fasaden är ljuset i studion magisk. Ett sånt där rum man drömmer om att ha. Som fotostudio, läsrum eller bara vara i för att tanka energi. Men i det här rummet ska det dansas salsa. Herbert förklarar för oss att först ska vi ägna tid åt att lära oss salsans grundsteg för att sedan bygga på efter vår förmåga. I två timmar ska vi hålla på.

Salsans grundsteg är tre. Åt sidan. Framåt. Bakåt. Tillräckligt enkelt för att även vi ska lyckas utan att trassla in fötter och ben alltför mycket. Men sen…

Dansa salsa på KubaDansa salsa på KubaDansa salsa på Kuba

2 roliga timmar i djup koncentration och med många skratt

Han är duktig vår Herbert. Med stort tålamod lotsar han oss genom salsans steg. Med mycket värme, bestämdhet och skratt (både åt och med oss) får han mig tillslut att känna mig redo för finalen i Let’s Dance (eller nåja nästan iallafall:)). Och det som kändes lätt obehagligt i morse kom att bli en av höjdpunkterna under vår Kubaresa! Så om du planerar en resa hit kan jag varmt rekommendera att dansa salsa på Kuba.

Dansa salsa på Kuba

Dansa salsa på Kuba

Glöm nu inte att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Må gott och lev väl! // Tinka


Vi dansade hos Centro Habana Salsa Club som du kan hitta på FB.

Alla inlägg från vår Kubaresa hittas här och mer specifikt hur resan var upplagt finns i det här inlägget.

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Christine's Stories

  Vilka vackra bilder. Havanna ser ut att vara en riktigt intressant stad. Och jag älskar för övrigt alla dessa livfulla, passionerade och färgglada kulturer och länder. Vi svenskar kan lära så mycket från dem!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Christine. Havanna var verkligen speciellt. Kan inte annat än att hålla med dig.

 2. Profilbild för Daniela / Discovering The Planet
  1. Profilbild för Cathinka

   Tack vännen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?