På vift en reseblogg med restips cathinka ingman

Januari och februari, vart tog ni vägen?

Att januari skulle försvinna snabbare än en löning hade jag kunnat räkna ut i förväg med julledighet, nytt jobb och årets långresa. Men februari var tänkt att vara den där månaden jag skulle hinna ikapp med allt men så blinkade jag och det var istället mars. Så kan det gå.

Årets första resa tillika årets långresa är redan över

På bloggen Upptäcktsfärd kåseras det om hunger :

“I hungerns tillstånd kan man tänka på maten man skulle vilja äta och verkligen njuta. När man väl äter är njutningen snabbt över.”

Och så dras liknelser till att resa. Precis så känns det nu när årets långresa till Kuba är över. I månader har jag hungrat efter detta mytomspunna land. Det har tänkts, planerats och lästs på. Och nu så är det just över. Jag är så glad att jag har bloggen där ett obegränsat frosseri av upplevelserna kan ske igen och igen så det inte bara tar slut. Några inlägg har redan sipprat ut men det kommer att bli många fler…

Kuba santa clara

Tintin, Anders Bagge och vår hundidol Arthur

Vi har varit i tidningen min kära pudel och jag. I Aftonbladets hundbilaga berättar jag om för och nackdelar med att resa med hund. En stor eloge till duktiga fotograf Veronica Kindblad som lyckades ta alla fina bilder. Och i vilket fint sällskap vi hamnade med Bagge & Arthur. Om ni inte läst den fascinerande historien om den ecuadorianska gatuhunden Arthur som numer bor i Örnsköldsvik så måste ni göra det.

Vad händer med mitt kära Instagram?

Jag har varit en hängiven och kanske egentligen en alltför beroende användare av Instagram de senaste åren. Mitt flöde är fyllt av vackra inspirerande bilder. Men med allt strul och ständigt nya algoritmer från Instagrams sida tynar sakta lusten. Jag postar själv alltmer sällan och kikar inte längre lika ofta på mitt flöde. Så synd för Instagram har givit mig så mycket inspiration de senaste åren, sådan lust att ge mig ut att fota och en uppsjö uppslag på nya destinationen att besöka, både när och fjärran. Dessutom flera nya vänner. Jag hoppas Instagram vaknar till sans och slutar bråka med mitt flöde och låter mig få se de konton jag valt att följa, i kronologisk ordning.

Instagram Cathinka 2017

My best 9 2017

Som så många andra hoppade jag även på Verotåget under februari men känner att nej, jag orkar faktiskt inte ännu ett socialt media.

På vift har haft ett par fantastiska månader – TACK!

De senaste två månaderna har På vift haft fler besökare än någonsin vilket jag såklart tycker är superroligt! Av bloggens nya inlägg under årets första månader har flest läsare hittat till En 12 dagars resa till Kuba. Min egen favorit är kanske inte helt otippat Ett herrans hundliv i Havanna.

Havanna Kuba reseblogg

Lite omvärldsbevakning

Mycket surfande har det blivit och många blogginlägg har lästs. Ett som sticker ut är Linda på Resa medvetets första rapport från hennes möte med Accra i Ghana. Så härligt mycket känslor som bubblar här. In och läs, inspireras och njut av en färgstark beskrivningar av något som verkar som just en färgstark, livlig, varm plats.

Av den mer tänkvärda sortens inlägg vill jag nämna Annika på Resfredags inlägg Resa med funktionsnedsättning. En nyttig påminnelse om att allas vår verklighet inte ser riktigt likadan ut.

Foto av Linda Resa medvetet

Foto av Linda Engström, Resa medvetet

Då säger vi hej då till januari och februari och säger hej hej mars. Just nu packas det för den här periodens första resa. I helgen bär det av till Svalbard!

Må gott och lev väl! // Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för 4000mil

  Håller med om att Instagram blivit SÅ tråkigt!

  1. Profilbild för Cathinka

   Så synd tycker jag det är. Har verkligen gillat att hänga där.

 2. Profilbild för Resfredag/Annika

  Eh, SVALBARD!? Vilken häftig grej. Fin sammanfattning av första årets månader, är glad att jag fick vara med på ett hörn. Tack!

  1. Profilbild för Cathinka

   Ja det ska bli så spännande! Vi hoppas på ett litet litet norrsken?

 3. Profilbild för På Upptäcktsfärd

  Kul att du uppmärksammat vårt kåseri. Hunger är en nyckel som kan förklara mänskligt beteende inom många områden, inte minst resande. Nu när dina Kubaresa är förbi finns kanske en annan resa att hungra efter? Planeringen bereder även den avsevärd njutning.

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är det så att planeringen bereder njutning!! Och här planeras för fullt!

 4. Profilbild för Linda, resa medvetet

  Kul med bloggrekord, antar att det där inlägget kommer leva länge. Det var ju ett mycket bra sådant. Tack för länk, alltid kul att inspirera andra till en så okänd destination.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Linda. Ditt Ghanainlägg var verkligen inspirerande!

 5. Profilbild för Guideitallinn

  Vart är bäst att åka dessa månader?

  1. Profilbild för Cathinka

   Det beror ju helt på vad man är intresserad av:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?