Nästa Hamburg

Det är verkligen en ljuvlig morgon vi vaknar upp till i Lund. Eftersom vi bor typ 3 minuter Från stationen kan vi dessutom ta det riktigt lugnt och hinna hinka en del kaffe innan det är dax att ge oss i väg. På stationen visar det sig att tåget är nästan 30 minuter försenat och jag är tacksam för att vi är ute i så god tid.

Biljetten Lund-Köpenhamn köper vi separat. Så här i efterhand slår det mig att även den här sträckan kanske hade gått att inkludera i interrailbiljetten men men.

med tag till portugal, köpenhamn Hamburg

Väl i Köpenhamn känns det som om resan börjat på riktigt. Under stora delar av 2019 är tåget inställt sträckan Köpenhamn-Rödby pga banarbete men bussar ersätter. Hade haft lite funderingar på vad de skulle säga om Tintin men ingen lyfte ens på ögonbrynen.

Köpenhamns tågstation
med tag till portugal, köpenhamn Hamburg

I Rödby utbryter total förvirring när vi är två busslaster med tågresenärer som inte har en aning om vart vi ska ta vägen. Ska vi på färjan direkt eller kommer det ett tåg? Efter att ha vimsat runt en stund visar det sig att tåg kommer och att vi ska kliva på från den lilla perrongen. En liten skylt vid busshållsplatserna hade ju inte skadat:) I samband med banreparationerna krävs platsbiljetter på sträckan Rödby-Hamburg, säkert främst för att kunna beräkna hur många bussar som behövs. Vi hade köpt biljetter till oss på DSBs hemsida. Det visade sig att våra platser förstås var i en vagn där hund inte var tillåten. Efter samtal med den trevliga danska konduktörskan tyckte hon dock att vi visst kunde sitta där.

med tag till portugal, köpenhamn Hamburg

I Puttgarden var det passkontroll. Så ovanligt när en reser i Europa så det blir en happening. Det är också när vi lämnar Puttgarden som vi får visa våra biljetter för första gången sedan vi lämnade Stockholms central. Den tyske konduktören var mindre glad över sin danska kollegas beslut om att vi kunde sitta i vagnen men lät oss sitta kvar.

Resan går oerhört smidigt och vi anländer Hamburg på utsatt tid. Tintin sköter sig exemplariskt och det är först 5 min innan ankomst han får nog och tycker vi kan vara framme. Vi tillbringar natten i Hamburg som möter med spöregn och åska. Kvarteren vi går igenom till hotellet känns lite dodgy och vi läser sedan att det här är laglösa kvarter som bör undvikas men hotellet är bra. Helt slut efter dagens eskapader blir det sängslapp på hotellet resten av kvällen.

I morgon väntar en ny tågdag. Då tar vi oss till Paris.

Må gott och lev väl!// Tinka

Dagens bokning: Sittplats bokades på DSBs hemsida till en kostnad av Dkr30/pers. Om en har tid i Köpenhamn är det vettigt att gå in på biljettkontoret och kolla att det är en vagn som tillåter hundar. Mycket folk på tåget så skönt att ha ordnade sittplatser.

Hotellet i Hamburg tog €15 extra för hund på rummet.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?