tågresa med hund till Portugal, resa med hund på tåg i europa

På väg igen – till Portugal med tåg

Då är vi på väg igen, från ett hem till ett annat. Från Stockholm tar nu jag, Miranda och Tintin tåg hem till Luz i Portugal. Inte för att jag nu stannar på marken utan för när en reser med hund måste resan anpassas lite. Vår lilla hund Tintin är lite för stor för att flyga i kabinen och vi vågar inte chansa på att hans psyke fixar en flygning i lastrum. Det skulle säkert gå jättebra men eftersom han inte gillar att vara vare sig inlåst eller ensam så beslöt vi helt enkelt att tåget skulle vara en bra lösning.

Lite bortskämd är jag ju som flygresenär när en resa bara är ett klick bort. En 400 mil lång tågresa,  inte helt enkel att boka. Så många frågor att ta ställning till. Vilken rutt ska vi ta? Är det bäst med ett interrailkort eller ska vi köpa vanliga tågbiljetter varje sträcka? Hur, var och måste vi boka platsbiljetter? Och hur gör vi med hunden?

Eftersom det in i det sista var lite oklart vilken dag vi skulle komma iväg föll valet på Interrailkort som beställdes via interrail.eu (och levererades hem följande dag!) Sträckan kom jag fram till efter att ha lusläst alla trådar jag kunde hitta om tågresor till Portugal i gruppen Tågsemester på FB. När jag kommit så långt bestämdes att hjälp behövdes för alla specifika platsbokningar. Men efter att ha kontaktat Centralen i Kalmar, Tågbokningen och Resia utan att kunna få hjälp så insåg jag att det bara var att bita i det sura äpplet och fixa det själv.

Faktiskt är det inte så sjukt krångligt. I Railplanner appen får du bra tips om olika rutter och med direktlänkar till många bokningssiter. Valet föll på vad som verkar vara standardrutten när tåg ska tas till Portugal, Stockholm-Köpenhamn-Hamburg-Paris-Hendaye/Irun-Lissabon-Lagos. Innan vi igår lämnade Stockholm hade jag bokat platser på alla sträckor utom Hamburg till Köln. Fast hur vi gör med Tintin får vi lösa lite på studs för där verkar det inte gå att förbaka på nätet. Förutom då i Sverige där vi har husdjursvagnar som är lätta att boka via nätet.

Så nu är vi på väg. Vi startar i ett regntungt kallt Stockholm och stiger av i ett ljuvligt somrigt Lund. I Lund tar vi vår första övernattning hos goda vänner. Tänk om vi kunde ha det så bra i varje hamn!

Det ska bli så roligt, lite besvärligt och spännande att se hur det här ska gå. Dagliga små uppdateringar kommer.

Må gott och lev väl!//Tinka

Dagens bokning: Platsbiljetter bokades på SJ.se. Numret på Interrailkort krävs för att det ska vara möjligt att boka enbart sittplats med interrailpris. Enkelt att välja hundplats. Kostnad för platsbiljett  57 kr/pers, inget extra för Tintin.

Kommentarer

  1. Profilbild för 4000mil

    Kul! Skulle gärna gör en sån tågresa genom Europa jag också. Hoppas det går någorlunda smidigt för er. 🙂

    1. Profilbild för Cathinka

      Riktigt mysigt är det och än så länge har det gått sjukt smidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?