tågluffa i europa

Vi lämnar Hamburg och far mot Paris

Vi hade ju kommit lite på kant med Hamburg redan vid ankomsten igår med spöregn och värsta åskvädret. Med stationen som är tillhåll för många trasiga själar och vägen till hotellet som går genom prostitution- och drogkvarter. Att lämna staden bakom oss kändes därför ganska skönt.

tågluffa i europa
tågluffa i europa

Dagens resväg är Hamburg-Köln-Paris och bokningsmässigt har den orsakat en del huvudbry. För när jag sökte på sträckan Hamburg-Paris rekommenderas en resväg över Hannover. Det är bara det att boka Hannover-Paris verkar vara omöjligt att boka över nätet. Jag fräste tillslut som ett katt efter att i timmar (nåja någon timme i alla fall) slitit mitt hår över den bokningen. Tills jag kom på den eminenta idén att istället vända på det, att kika i Interrailappens bokningsfunktion från vilken station i Tyskland en kunde boka en Parisresa. Vilket gick att göra från Köln och då blev det genast väldigt enkelt att boka.

tågluffa i europa
tågluffa i europa

På den första sträcka Hamburg-Köln hade jag också gått bet på att boka enbart platsbiljetter. Fick upp priser på över tusenlappen vilket kändes orimligt när en har Interrailkort. Det visade sig också att det var. Det första vi gjorde när vi kom till Hamburg igår var att gå in på resecentret och kolla. Där fick jag köpa platsbiljetter för €9 för oss båda vilket helt klart kändes värt för att få sitta på samma plats i fyra timmar.

tågluffa i europa
tågluffa i europa

Köln gillade vi betydligt bättre än Hamburg. Vi hade hela fyra timmar mellan tågen så det blev en sväng kring den maffiga domen och lunch nere vid Rhenfloden. Helt förundrade var vi dock över alla möhippor som pågick runt om oss.

tågluffa i europa
tågluffa i europa

Det är häftigt att åka de franska snabbtågen som verkligen flyger fram. Hur fort inser en först när motorvägen går parallellt och bilarna lämnas bakom i en rasande fart. Om det är farten eller värmen som tär på Tintin vet vi inte riktigt men de första timmarna är de första som han inte varit helt bekväm med att åka tåg. Tillslut somnade han dock.

tågluffa i europa

Nu väntar en hel dag med sightseeing i Paris. En stad jag inte varit i sedan  jag var 19 år så det ska bli riktigt roligt.

Må gott och lev väl//Tinka

Dagens bokning: Platsbiljett Hamburg Köln bokades på Hamburgs station för €4,5/pers. Platsbiljetten Köln-Paris bokade jag i SNBCs International app och den kostade €10/pers. Tintin kostade inget extra på tåget men €15 på hotellet i Paris. 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?